Polarni medvjed

Masovni egzodus polarnih medvjeda iz Amerike u Rusiju

Na Aljasci, na ostrvu Kodijak, 26. decembra 2021, izmjerena je rekordno visoka temperatura od čak 19,4 Celzijusovih stepeni.

Polarni medvjed ubio medvjedicu u zoo-vrtu

Muški polarni medved Nuka ubio je dvadesetogodišnju medvjedicu u zoološkom vrtu u Detroitu, kada je pokušao da se pari s njom.

Polarni medvjed usmrtio čovjeka, prolaznici ga ubili

Polarni medvjed napao je danas i usmrtio čovjeka na arktičkim ostrvima Svalbard, saopštile su lokalne vlasti i dodale da je životinja ubijena.

Mladunče polarnog medvjeda rođeno u Šenbrunu prvi put u javnosti

BEČ - Mladunče polarnog medvjeda, rođeno u zoološkom vrtu Šenbrunu u Beču 9. novembra, prvi put predstavljeno je javnosti.

Polarni medvjedi "opkolili" rusko selo

Desetine polarnih medvjeda spustilo se u selo na ruskom Dalekom sjeveru tražeći hranu. Naselje je stavljeno "pod opsadu", a vlasti i volonteri trudili su se da spriječe incidente između čovjeka i medvjeda.

Samo u Rusiji: Uhvatili medvjeda i na njemu sprejem napisali "T-34"

Na ruskim društvenim mrežama pojavio se snimak polarnog medvjeda na kojem je neko crnim sprejem napisao "T-34". Stručnjaci su upozorili da bi to moglo da utiče na sposobnost ove životinje da se stopi s okolinom pri lovu na hranu.

Raste broj polarnih medvjeda na Arktiku

Ruski naučnici došli su do zaključka da populacija polarnih medvjeda na Arktiku raste, izjavio je direktor ruskog Instituta za ekologiju i evoluciju "Severcov" Vjačeslav Rožnov.

Novo mladunče polarnog medveda u berlinskom zoo vrtu

Berlinski zoološki vrt Tirgarten pokazuje svoje novo mladunče polarnog medveda staro tri mjeseca, koje bi moglo svojom slatkoćom i razigranošću postati zvijezda njemačke prestonice.

Ubijen medvjed koji je napao vodiča na norveškom ostrvu

OSLO - Polarnog medvjeda, koji je napao i povrijedio vodiča sa turističkog broda na norveškom arhipelagu Svalbard, ubio je drugi vodič "u samoodbrani", saopštila je njemačka kompanija u čijem je vlasništvu kruzer, što je izazvalo kritike zbog upadanja ljudi na teritoriju polarnih medveda.

U njemačkom zoološkom vrtu se rodilo polarno meče

Zoološki vrt Tirpark Fridrihsfelde u Berlinu slavi rođenje polarnog medveda, devet mjeseci nakon što je njegova majka medvedica Tonja izgubila porod.

Najčitanije