Policajci

Tužilaštvo KS traži još dva mjeseca pritvora za Macana

SARAJEVO - Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je prijedlog Kantonalnom sudu za produženje pritvora Aleksandru Macanu, osumnjičenom za učešće u likvidaciji sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo sarajevskih policajaca

SARAJEVO - Savi Marinkoviću, osumnjičenom za ubistvo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, sarajevskih policajaca određen je jednomjesečni pritvor a Kantonalni sud u Sarajevu izdao je i naredbu za raspisivanjem međunarodne potjernice, potvrđeno je "Nezavisnim" od portparola Tužilaštva KS Azre Bavčić.

Hrvatski policajci kažnjeni zbog nasilja nad migrantima

ZAGREB - Prvostepeni disciplinski sud MUP-a u Osijeku izrekao je u prvom stepenu kaznu uslovnog prestanka radnog odnosa trojici interventnih policajca, koji su učestvovali u nasilju nad migrantima na granici s BiH zbog čega su početkom oktobra udaljeni s dužnosti, saopšteno je danas iz MUP-a Hrvatske.

Četiri sarajevska policajca optužena za primanje mita

SARAJEVO - Opštinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnice Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv još četiri policajca Jedinice za saobraćaj MUP-a KS koji su uhapšeni u sklopu akcije kodnog naziva "Dar1", saopšteno je iz ovog tužilaštva.

SIPA preuzela istragu o ubistvu policajaca u Sarajevu

SARAJEVO - Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) nastavlja dalju istragu u predmetu koji se odnosi na zločin od prije više od tri godine, kada je grupa auto-mafijaša tokom pokušaja krađe golfa 6 ubila sarajevske policajce Adisa Šehovića (43) i Davora Vujinovića (46).

Ubice policajaca tri godine izmiču pravdi

SARAJEVO - Ni tri godine nakon što je grupa auto-mafijaša, koja je u sarajevskom naselju Alipašino polje pokušala ukrasti golf 6, ubila sarajevske policajce Adisa Šehovića (43) i Davora Vujinovića (46), ubice nisu uhvaćene.

Policajcima koji su tukli migrante prijeti 10 godina zatvora

ZAGREB - Hrvatsko državno tužilaštvo naložilo je istragu protiv policajaca batinaša, zbog sumnje u krivično djelo neljudskog i okrutnog postupanja, a trojici počinilaca prijeti zatvorska kazna do 10 godina, piše danas zagrebački Jutarnji list.

SIPA zapošljava desetine inspektora i policajaca

SARAJEVO, BANJALUKA - Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) planira kadrovsko jačanje svojih redova zapošljavanjem 20 policijskih službenika u činu mlađi inspektor, 10 službenika u činu policajac, te pet državnih službenika i još 10 zaposlenika.

Na aerodromima fale 74 policajca

BANJALUKA, SARAJEVO - U jedinicama Granične policije (GP) BiH na aerodromima za obavljanje poslova graničnih provjera i bezbjednosti, prema novoj računici, potrebno je ukupno 299 policajaca, a sada ih je 225, što znači da ih nedostaje 74.

Izazvao dramu u Doboju pa policajce poslao u samoizolaciju

DOBOJ - Pedesetčetvorogodišnji N.V. iz Visokog, koji je danas prijetio da će pucati ako neko pokuša ući u sobu dobojskog hotela "Park" u kojoj se zaključao, pozitivan je na virus korona, tako da su tri policajca koja su bila u kontaktu sa njim upućena u samoizolaciju.

Najčitanije