Policija

Golićeva zbog smeća zatražila nadzor nad Komunalnom policijom u Banjaluci

BANJALUKA - Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske zatražilo je od Republičke upravne inspekcije da izvrši upravno-inspekcijski nadzor nad radom Komunalne policije i Odjeljenja za komunalne poslove grada Banjaluka, nakon što su banjalučke ulice i parkovi bili zatrpani smećem.

Hapšenja u Srpskoj zbog kompjuterskih prevara i pranja novca

BANJALUKA - Inspektori Odjeljenja za visoko-tehnološki kriminalitet MUP-a Republike Srpske uhapsili su četiri osobe na području Srpske u operativnoj akciji "Skripta" zbog kompjuterskih prevara i pranja novca, izjavila je Srni načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Mirna Miljanović.

Iz policijskih uniformi u Mozzartove dresove

Bez obzira na to da li se bave rekreativnim ili profesionalnim sportovima, Mozzart rado pomaže one koji šire sportski duh širom Srpske, kroz donacije i sponzorstva. U okviru akcije "Novi dresovi za nove šampione", ova kompanija je do sada opremom obradovala više od 60 kolektiva širom BIH. Među njima su i zaposleni u Policijskoj upravi Banjaluka, koji se tokom radnog vremena brinu za bezbjednost građana, a u slobodno vrijeme rekreativno i takmičarski igraju mali fudbal.

Osumnjičeni da su napali policiju i gađali stanicu u Laktašima

LAKTAŠI - Dva maloljetnika uhapšena su u subotu u Laktašima zbog sumnje da su pod dejstvom droge i alkohola napali policajce i kamenom gađali policijsku stanicu, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Pri ulasku u BiH tri državljanina uhapšena po potragama

SARAJEVO - Granična policija BiH je kontrolom pri ulasku u zemlju u dva dana uhapsila tri državljanina BiH, za koje je utvrđeno da ih potražuju sudski organi.

Protest državnih policijskih službenika u Sarajevu: Prepušteni smo sami sebi

SARAJEVO - Ispred zgrade institucija BiH u Sarajevu danas je održan protest zaposlenih u državnim policijskim agencijama zbog neusvajanja Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za ovu godinu te nedostatak socijalnog dijaloga između Savjeta ministara BiH i Sindikata.

Oružje pronađeno u Janji pod lupom njemačke policije

BANJALUKA - Policija Republike Srpske radi sa njemačkom policijom na rješavanju slučaja nedavno pronađene velike količine oružja i municije u Janji kod Bijeljine, potvrđeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Srpske.

Vozaču iz Sarajeva oduzet auto, dužan više od 257.000 KM

ISTOČNA ILIDŽA - Prilikom kontrole automobila fiat utvrđeno je da vozač F.J. ima 257.163,00 KM kazne, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Graničnom policajcu 16 mjeseci zatvora zbog primanja dara

Sud BiH osudio je danas Đorđa Bogdanovića na godinu i četiri mjeseca zatvora jer je kao službenik Granične policije BiH u maju 2019. godine na graničnom prelazu Rača zahtijevao i primio dar od 50 evra, a zauzvrat izvršio nezakonitu radnju.

Policija u Zagrebu dežurala na trgu da se mladi ne bi okupljali

ZAGREB - Trg oko zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) sinoć je bio pun policije koja je dežurala kako se mladi ne bi okupljali.

Najčitanije