Policija

Komandir stanice optužen da je hapsio zbog komentara na Facebooku

CAZIN - Općinski sud u Cazinu potvrdio je optužnicu Tužilaštva USK protiv Saida Ljubijankića (51), komandira Policijske stanice u tom gradu, zbog krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja, te lažnog prijavljivanja.

Na području koje pokriva PU Trebinje nije bilo trgovine ljudima

TREBINJE- Policijska uprava Trebinje, i pored činjenice da pokriva veoma frekventno i razuđeno područje, u posljednjih pet godina nije zabilježila nijedno krivično djelo trgovine ljudima, što Hercegovinu svrstava u jednu od rijetkih sredina regiona koja nema ovakvih krivičnih djela.

Marokanac pokušao izaći iz BiH sa falsifikovanim dokumentima Italije

GRADIŠKA - Službenici Jedinice granične policije Gradiška otkrili su danas falsifikovanu ličnu kartu i vozačku dozvolu Republike Italije koju je na uvid dala osoba afroazijskog porijekla prilikom izlaska iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška.

Abazović: Nemam policijsku zaštitu, ali sam pod nadzorom

PODGORICA - Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović izjavio je da nema policijsku zaštitu, ali da se u određenoj mjeri nalazi pod policijskim nadzorom.

Otvaraju se pogranični prelazi između Hrvatske i BiH

SARAJEVO – Pogranični prelazi između BiH i Hrvatske otvoriće se u četvrtak 15. oktobra, saošpteno je iz Granične policije BiH.

U pucnjavi na meksičke policajce život izgubilo 14 napadača

MEKSIKO SITI - U sjevernoj meksičkoj državi Zakatekas u napadu na pripadnike organa reda koji su bili u patroli, najmanje 14 osumnjičenih za napad izgubilo je život, a tri policajca su ranjena.

SAD: 13 ljudi uhapšeno zbog planiranja otmice guvernerke

VAŠINGTON - Zbog optužbi za planiranje otmice demokratske guvernerke Mičigena, Grečen Vitmer, uhapšeno je 13 muškaraca, saopštile su danas vlasti.

Ruger Mini-14 - nesuđena puška američke vojske

Poluautomatski karabin sistema Ruger Mini-14 konstruisao je američki dizajner streljačkog oružja Džejms Saliven, saradnik Judžina Stonera - tvorca jurišne puške M16. Zasnovan na dokazanoj konstrukciji Kanađanina Garanda, lagani i spretni Mini-14 nije postao službeno oružje američke armije ali je slavu stekao u rukama rančera, avanturista, lovaca i snaga reda.

Banjalučka policija pijanom i drogiranom vozaču oduzela mačetu

BANJALUKA - Banjalučka policija uhapsila je juče M.R. i oduzela mu mačetu nakon što je utvrđeno da je pijan i drogiran vozio automobil kia, saopštila je Policijska uprava Banjaluka.

Federacija BiH dobila novi Zakon o sudskoj policiji

SARAJEVO - Federacija BiH je dobila novi Zakon o sudskoj policiji, koji na cjelovit način reguliše položaj, mjesto i ulogu Sudske policije, kao i predsjednika Vrhovnog suda FBiH koji je, na osnovu Ustava FBiH, odgovoran za upravljanje Sudskom policijom.

Najčitanije