Policija RS

Policijskim službenicima u Srpskoj po 1.000 KM novčane pomoći

​BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o isplati jednokratne novčane pomoći policijskim službenicima u Srpskoj u iznosu od 1.000 KM.

Policija kaznila 57 građana koji su se kretali izvan mjesta prebivališta

​BANJALUKA – Policija je u Republici Srpskoj prekršajno sankcionisala 57 građana koji nisu poštovali Zaključak Republičkog štaba o zabrani kretanja u dane vikenda izvan mjesta njihovog prebivališta/boravišta, a koji se odnosi na period subotom od 12 časova do nedjelje u 18 časova.

Obilježen Dan policije Republike Srpske

BANJALUKA - Dan policije Republike Srpske, 4. april, obilježen je danas služenjem parastosa stradalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u krugu najužeg rukovodstva MUP-a Banjaluci, navodi se iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS

Graničnoj policiji podršku pružaju 104 policajca Srpske

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske pruža podršku Graničnoj policiji BiH u oblasti ilegalnih migracija sa 104 policajca, a taj broj biće povećan na istočnoj granici BiH ukoliko se procijeni da se situacija usložnjava, rekao je načelnik Uprave policije MUP-a Srpske Dalibor Ivanić.

Otvoren novi objekat policije Srpske

ISTOČNI STARI GRAD - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović otvorili su danas novi objekat Staničnog odjeljenja policije Trebević.

Banjalučanin se predstavljao kao Lukačev vozač, pa vrijeđao druge vozače

​BANJALUKA – Banjalučka policija ispitala je Bojana S. iz Banjaluke koji je prijavljen da je ugrozio i vrijeđao učesnike u saobraćaju, lažno se predstavljajući kao vozač ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske (Dragana Lukača).

Lukač: Širom RS biće raspoređena 322 mlada policajca

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da će 322 mlada policajca koja su završila školovanje i obuku na Policijskoj akademiji Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) naredne sedmice biti raspoređena širom Srpske da rade policijske poslove i brinu o bezbjednosti Republike i njenih građana.

Od maja napadnuto 15 policajaca

BANJALUKA - O učestalim napadima na policiju na području Republike Srpske govori podatak da je evidentirano 15 napada na policijske službenike od 1. maja do 31. jula.

Na putevima RS najviše udesa ponedjeljkom, najmanje nedjeljom

​BANJALUKA - Vozači u dobi od 21 do 29 godina najviše su nastradali u saobraćajnim nesrećama u Republici Srpskoj, podaci su Zavoda za statistiku.

Žunić: Potrebno više policajaca na terenu

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić smatra da Srpska treba da ima više policajaca na terenu zato što u BiH postoji problem sa migrantima i elementarnim nepogodama.

Najčitanije