Političari

Policija u Sloveniji istražuje prijetnje političarima, prijetili i premijeru Janši

Slovenačka policija saopštila je danas da istražuje poštanske pošiljke, u kojima je prijećeno smrću visokim zvaničnicima i štićenim osobama.

Internetom kruži lista njemačkih političara za odstrel

BERLIN - Njemačka kriminalistička služba (BKA) upozorila je da na internetu kružu lista za odstrel njemačkih političara.

MUP RS: Štićene ličnosti ne mogu uticati na obezbjeđenje

BANJALUKA - Ne postoji mogućnost bilo koje vrste uticaja štićenih ličnosti na sprovođenje mjera posebnog obezbjeđenja, poručili su iz MUP-a Srpske.

Italijani peticijom traže imena političara koji su uzeli pomoć

Vise od 60 hiljada Italijana potpisalo je peticiju da nacionalni penzioni fond INPS otkrije imena parlamentaraca koji su trazili i dobili pomoc u iznosu od 600 evra. Peticiju je pokrenuo uticajni dnev i list “Il fato Kotidiano”.

Italijanski političari pored plate od 15.000 uzeli i 600 evra pomoći

RIM - Povodom odluke pojedinih italijanskih poslanika da zatraže bonus od 600 evra predviđen za zaposlene kako bi se ublažile ekonomske posljedica pandemije, mediji su objavili izvještaje o prihodima političara u Italiji koji iznose i do 15.000 evra mjesečno, koliko primaju senatori.

Perović: Ponuda Vlade neodrživa, u nedjelju nastavljamo litije

BEOGRAD - Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović rekao je da je ponuda Vlade Crne Gore Mitropoliji crnogorsko-primorskoj da se primjena spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti odgodi neiskrena i neodrživa, te da će litije u nedjelju, 14. juna, biti nastavljene.

Rektor Cetinjske bogoslovije pozvao političare na litije

PODGORICA - Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović pozvao je večeras crnogorske političare da dođu na molitvene litije, jer moraju da shvate da ne mogu ratovati protiv svetinja i koristiti ih u dnevnu politiku.

Političari tvrde da su siti "bijelog hljeba"

BANJALUKA - Svi poslanički klubovi u Narodnoj skupštini RS načelno su podržali ideju da se ukine "bijeli hljeb", odnosno dobijanje plate i drugih privilegija nakon isteka mandata nekom funkcioneru.

Softver za bolji uvid u imovinu političara

BANJALUKA, SARAJEVO - Specijalni softver za elektronsko podnošenje imovinskih kartona zvaničnika, koji će omogućiti bolji uvid u imovinu izabranih zvaničnika, počinje s radom od narednog mjeseca, saznaju "Nezavisne".

Japanski političari i mi

Prije nešto više od pet godina Hideo Jamazaki, tadašnji ambasador Japana u Bosni i Hercegovini, poručio je političarima u BiH da su "korumpirana i bezobrazna kasta, koja vodi računa samo o vlastitim interesima, oglušujući se o potrebe siromašnih".

Najčitanije