Poljoprivreda

Otkup i prodaja poljoprivrede, šumarstva i ribarstva 137 miliona KM

BANJALUKA - Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u Republici Srpskoj u četvrtom tromjesečju prošle godine iznosila je 137 miliona KM i veća je za 4,8 odsto nego u istom periodu 2019, saopšteno je iz Republičkog zavoda za statistiku.

Problem plasmana proizvoda zemljoradničke zadruge Agrisan

SANSKI MOST - Poljoprivredni proizvođači na području Unsko-sanskog kantona bilježe protekle godine rekordne prinose, ali je glavni problem nemogućnost plasmana proizvoda na tržište.

Obezbijeđeni plastenici za vrijedne dobojske poljoprivrednike

DOBOJ - Dobojlije ne moraju da brinu gdje će se na proljeće snabdijevati zelenom salatom, mladim lukom i špinatom, jer će to za njih proizvesti vrijedne ruke 20 poljoprivrednih proizvođača iz ovdašnjih sela koji su dobili plastenike za zimsku proizvodnju poljoprivrednih kultura.

Vrijedni mladić iz Ključa budućnost vidi u poljoprivredi

KLJUČ - Iako se poljoprivredom danas nije lako baviti, Elvis Pervić iz Ključa prionuo je na posao odmah nakon završene srednje škole i vremenom je od oca i strica preuzeo poveliko poljoprivredno gazdinstvo.

Uprkos koroni uspješna godina za bijeljinske poljoprivrednike

BIJELJINA - Po sadašnjim podacima Odjeljenja za poljoprivredu, jesenja sjetva je skoro završena, a plan sjetve je premašen za deset odsto u odnosu na prošlu godinu. To znači da ćemo imati dovoljne količine hljebnog žita i drugih kultura, što nam daje izvjesnu sigurnost u kriznim vremenima, kao što je ovoj period nestabilnosti izazvan pandemijom virusa korona", istakao je Stevan Trivković, načelnik gradskog Odjeljenja za polj​o​privredu na današnjoj konferenciji za medije.

Na „Danima polja kukuruza“ predstavljene nove sorte

SANSKI MOST- Tradicionalna poljoprivredna manifestacija „Dani polja kukuruza“, održana je danas u selu Fajtovci, desetak kilometara od Sanskog Mosta, a u sklopu ovog događaja predstavljene su nove hibridne sorte kukuruza.

Mićić: Tražimo način za izvoz mesa

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da Gradska uprava zajedno sa Ministarstvom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara traži način za izvoz mesa u Tursku i druge države s obzirom da je plasman poljoprivrednih proizvoda, naročito tovnih grla, veoma otežan zbog epidemije virusa korona.

Klasteri poboljšali plasman dobojskih poljoprivrednika

DOBOJ - Plasirati paradajz, paprike, krastavce i druge kulture na police velikih marketa je za male proizvođače bila nemoguća misija, kažu poljoprivrednici jer im veliki igrači niskim cijenama zagorčavaju život, ali udruživanjem u klastere sada im se otvaraju vrata na koja su ranije bezuspješno kucali.

Za poboljšanje kvaliteta zemljišta u Banjaluci 200.000 KM

Za subvencije za poboljšanje kvaliteta zemljišta, za šta je obezbijeđeno 200.000 KM, prijavilo se 106 kandidata iz 25 banjalučkih mjesnih zajednica, saopšteno je iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka.

Tri gazdinstva organizovala zasad 13.500 živica jagode

STANARI - Tri poljoprivredna gazdinstva u Stanarima organizovala su zasad oko 13.500 živica jagode sorte "kler" na ukupnoj površini od oko tri dunuma, rekao je Srni predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača "Poljoprivrednik" iz Stanara Mihajlo Gavrić.

Najčitanije