Poljoprivreda

Poljoprivrednici očekuju manji rod krompira i veće cijene

SOKOLAC - Na Glasincu i u rubnim selima između opština Sokolac i Rogatica prinos krompira ove godine biće i do 50 odsto manji, ocjenjuju proizvođači i očekuju veće cijene.

Predstavljeni proizvodi iz domaće radinosti u Tesliću

TESLIĆ - Na manifestaciji "Plodovi sela - Domaće je najbolje" u gradskom parku u Tesliću danas je 28 izlagača predstavilo poljoprivredne proizvodnje iz domaće radinosti.

Stočari na mukama: Presušila hrana za stoku, farmama u BiH prijeti katanac

BANJALUKA, SARAJEVO - Suša i loše vremenske prilike umanjiće ovogodišnje prinose žitarica, što će dovesti i do nestašice hrane za stoku, a samim tim farmeri će biti prinuđeni da umanjuju broj grla, odnosno stočni fond, ističu farmeri u BiH.

Stradao kukuruz zbog suše, pati i stoka

SANSKI MOST - Sušni period i nedostatak padavina tokom ovog ljeta uzrokovali su veliku štetu na poljoprivrednim usjevima, a poljoprivrednici u Unsko-sanskom kantonu su zabrinuti da li će moći prehraniti stoku.

Isplaćeno 487.537 KM podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske danas je putem Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske isplatilo 487.537 KM podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela.

Vlada će obezbijediti dodatna sredstva podrške poljoprivrednicima

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je danas u Gradišci da će Vlada Srpske, u dogovoru s poljoprivrednim proizvođačima, obezbijediti dodatna sredstva podrške domaćoj proizvodnji.

"Nema budžeta BiH ako se ne uvaže zahtjevi poljoprivrednika iz RS"

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će predstavnici Republike Srpske u zajedničkim organima morati da iskorite sve raspoložive političke mehanizme da spriječe dalje urušavanje poljoprivrede, a jedan od načina je i blokada usvajanja budžeta zajedničkih institucija BiH.

Švajcarski poljoprivrednici zakopavaju gaće da utvrde kvalitet zemljišta

Širom Švajcarske poljoprivrednici i vlasnici bašta, u sklopu naučne studije o kvalitetu zemljišta, zakopavaće bijeli pamučni donji veš.

Pregledati cvjetove i zametnute plodove zbog niske temperature

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske preporučilo je poljoprivrednim proizvođačima da pregledaju cvjetove/plodnike ili tek zametnute plodove zbog niske temperature vazduha protekle noći i jutros.

Poljoprivrednici iz BiH traže usvajanje zaštitnih mjera

Očekujemo da odluka o uvođenju zaštitnih mjera bude jednoglasno usvojena na sjednici Savjeta ministara BiH u četvrtak, saopšteno je iz Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Srpske.

Najčitanije