Poljoprivreda

Divlje svinje opet terorišu poljoprivredne proizvođače

BIHAĆ - Divlje svinje će i ove godine predstavljati veliku opasnost po poljoprivredne proizvođače na području Unsko-sanskog kantona, a već pristižu informacije o šteti koju čine na poljima kukuruza, iako još nije došlo do dozrijevanja ove kulture.

Pašalić: S podsticajima ne treba pretjerivati, mogu ulijeniti poljoprivrednike

BANJALUKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i poljoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić, govoreći o podsticajuma poljoprivrednicima, rekao je da oni moraju da budu dobro izbalansirani i tako kreirani da pomognu ugroženim sektorima.

Poljoprivrednici nisu optimisti u vezi s prinosom pšenice

BANJALUKA - Žetva pšenice u Srpskoj kreće naredne sedmice, a poljoprivrednici su zabrinuti zbog suše koja bi, kako kažu, mogla da utiče na prinos, ali ističu da će najbolji pokazatelj biti kada kombajn krene sa žetvom.

Pašalić: Pomoć za dalji razvoj poljoprivrede

PALE - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske pomoglo je u protekloj godini 1.300 poljoprivrednih proizvođača na području Sarajevsko-romanijske regije kroz nabavku 550 plastenika, opreme za pčelare, za pokretanje proizvodnje u malinarstvu i proizvodnju krompira, rekao je danas resorni ministar Boris Pašalić.

Pašalić: Razvijati koncept urbane poljoprivrede

BANJALUKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i poljprivrede Republike Srpske Boris Pašalić najavio je danas razvoj novog koncepta urbane poljoprivrede u Srpskoj, odnosno proizvodnje poljoprivrednih proizvoda u gradovima.

Bliski istok se vraća domaćoj poljoprivredi

Arapske zemlje žele da postanu nezavisne od uvoza hrane kako bi izbjegle nestašicu pšenice uzrokovanu krizom u Ukrajini. Mada ima dobrih rješenja - taj poduhvat je, čini se, nemoguć.

Zekija Kozlica uspješna u pčelarstvu punih 15 godina

BIHAĆ - Sve je više žena u poduzetništvu koje se bave i poslovima koji su se ranije isključivo smatrali muškim, pa se tako pripadnice ljepšeg pola u sve većoj mjeri bave i pčelarstvom.

Popis poljoprivrede iduće godine

BANJALUKA - Popis poljoprivrede bi trebao biti urađen krajem iduće godine, rekao je na konferenciji za novinare, Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Mikrofin nastavlja tradicionalnu podršku poljoprivrednicima

Mikrokreditno društvo Mikrofin, kao lider na tržištu i pouzdan partner svim poljoprivrednicima i ove, jubilarne 25. godine postojanja, nastavlja sa podrškom, nudeći posebne pogodnosti i olakšice svojim klijentima.

Ćurić: Mediteranska poljoprivreda postaje prioritet

U Trebinju bi od sljedeće akademske godine trebalo da zaživi studijski program Agro-mediteranska proizvodnja Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Marinković: Dodatnih 10 miliona KM velika pomoć za poljoprivrednike

BANJALUKA - Dodatnih 10 miliona KM koji je Vlada Republike Srpske izdvojila za poljoprivrednike Srpske biće velika pomoć ukoliko sredstva budu pravilno raspoređena, rekao je Srni predsjednik Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske Stojan Marinković.

Pašalić: Vlada RS odvojila 10 miliona KM za poljoprivrednu proizvodnju

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske danas je usvojila i odvojila 10 miliona KM za poljoprivrednu proizvodnju, i to su sredstva iz Kompenzacionog fonda, rekao je na konferenciji za novinare Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Isplaćeno svih 75 miliona KM podsticaja za 2021.

BANJALUKA - Današnjom uplatom 7.633.906 KM isplaćeno je svih 75 miliona KM po osnovu podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela za prošlu godinu u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Rekordna izdvajanja Vlade USK - ratarima sedam miliona KM

Vlada Unsko-sanskog kantona planirala je ove godine izdvojiti sedam miliona maraka za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji, što su rekordna izdvajanja do sada.

Nestašica sjemena i visoka cijena očekuju se u proljetnoj sjetvi

BANJALUKA, SARAJEVO - Može se očekivati da ćemo u vrijeme proljećne sjetve imati manjak, ali i visoku cijenu sjemena, kao i nestašicu svih ostalih inputa za sjetvu, saglasni su poljoprivrednici iz Srpske.

Najčitanije