Poljoprivreda

Rekordna izdvajanja Vlade USK - ratarima sedam miliona KM

Vlada Unsko-sanskog kantona planirala je ove godine izdvojiti sedam miliona maraka za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji, što su rekordna izdvajanja do sada.

Nestašica sjemena i visoka cijena očekuju se u proljetnoj sjetvi

BANJALUKA, SARAJEVO - Može se očekivati da ćemo u vrijeme proljećne sjetve imati manjak, ali i visoku cijenu sjemena, kao i nestašicu svih ostalih inputa za sjetvu, saglasni su poljoprivrednici iz Srpske.

Isplaćeni podsticaji za 389 poljoprivrednika

PRNJAVOR - Opština Prnjavor isplatila je danas podsticaje za 389 poljoprivrednih proizvođača u ukupnom iznosu od 375.556 KM, čime je nastavljena praksa redovnog isplaćivanja podsticaja poljoprivrednicima, potvrdio je načelnik opštine Darko Tomaš.

Da li su krave zaslužile neslavnu titulu velike prijetnje okolini?

Krave u procesu hranjenja podrigivanjem izbacuju metan čime onečišćuju atmosferu. Mnogi smatraju da je stoka prijetnja okolini i iz drugih razloga, ali iza svega, po običaju, ipak stoji čovjek.

"Hvala Evropi na sankcijama, naročito u poljoprivredi"

Ruski predsjednik Vladimir Putin zahvalio je Evropi na sankcijama koje su uvedene Moskvi, posebno u poljoprivredi, i istakao pozitivan efekat za zemlju od uvedenih kontramjera i supstitucije uvoza.

Vrijeme tokom sedmice pogoduje radovima na otvorenom

BIJELJINA - Sunčano i ugodno toplo vrijeme tokom većeg dijela ove sedmice pogodovaće radovima u polju, navode agrometeorolozi.

Održani "Dani polja kukuruza"

SANSKI MOST - Na imanju Enesa Tatarevića, poljoprivrednog proizvođača iz sela Fajtovci, nadomak Sanskog Mosta, danas je održana tradicionalna manifestacija "Dani polja kukuruza".

Zbog klime veliki gubici u italijanskoj poljoprivredi

Zbog klimatskih promjena proizvodnja meda u Italiji je u ovoj godini, u odnosu na prošlu, opala za 95 odsto, a u nekim sjevernim pokrajinama maslinovog ulja je proizvedeno čak 80 manje, piše dnevni list "Il Fato kotidijano", povodu Svjetskog dana ishrane, koji se obilježava danas.

Poljoprivrednici očekuju manji rod krompira i veće cijene

SOKOLAC - Na Glasincu i u rubnim selima između opština Sokolac i Rogatica prinos krompira ove godine biće i do 50 odsto manji, ocjenjuju proizvođači i očekuju veće cijene.

Predstavljeni proizvodi iz domaće radinosti u Tesliću

TESLIĆ - Na manifestaciji "Plodovi sela - Domaće je najbolje" u gradskom parku u Tesliću danas je 28 izlagača predstavilo poljoprivredne proizvodnje iz domaće radinosti.

Najčitanije