Poljoprivreda

Sadi se i tamo gdje se ni vilama nije radilo

TREBINJE - U trebinjskim selima su ove godine zasađene rekordne poljoprivredne površine, a u poljoprivrednim apotekama je već nestalo sjemenskog krompira i sadnog luka, za kojim je ove godine bila najveća potražnja.

Pomoć poljoprivredi: Manje taksa i davanja, podrška proizvodnji hrane

Novonastala situacija u vezi sa virusom korona značajno je promijenila naše planove i programe, te smo odlučili da ove godine odustanemo od svih velikih projekata i investicija i da svoj rad orijentišemo na podršku proizvodnji hrane.

Poljoprivrednici zadovoljni mjerama Vlade RS za podsticanje sjetve

BANJALUKA - Pošto su sjemena iz Srpske proizvedena u našim agroklimatskim uslovima, trebalo bi da ispolje svoj sjemenski potencijal na najbolji način.

Košarac: Obezbijediti uslove za transport poljoprivrednih proizvoda

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac zatražio je da Uprava za zaštitu zdravlja bilja BiH, kao upravna organizacija resornog Ministarstva, u koordinaciji sa Upravom za indirektno oporezivanje BiH, omogući nesmetan transport robe za koje je potrebna ''D'' dozvola preko graničnih prelaza, koji su Odlukom Savjeta ministara BiH određeni za prevoz robe u drumskom saobraćaju u tranzitu kroz BiH.

Domaća proizvodnja nedovoljna da prehrani BiH

SARAJEVO - Ukoliko Evropska unija i susjedne zemlje zatvore granice i obustave izvoz hrane, odnosno osnovnih životnih namirnica kako bi ih sačuvali za svoje stanovništvo, postoji prijetnja da u BiH dođe do nestanka robe, upozoravaju poljoprivrednici.

Kopaonik biznis forum: Poljoprivreda je jedan od stožera ekonomije

KOPAONIK - Poljoprivreda je stabilizirajući faktor i jedan od stožera ekonomije, ocijenjeno je na jednom panelu u okviru Kopaonik biznis foruma, čiji su učesnici istakli da su ova i naredne godine prelomne da u Srbiji primarna poljoprivreda počne da se podiže na viši nivo.

Za podsticaje isplaćeno više od dva miliona KM

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je danas 2.072.632 KM za podsticaje u poljoprivredi, posredstvom Agencije za agrarna plaćanja Srpske.

Za podsticaje isplaćeno više od 3,8 miliona KM

​BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske danas je isplatilo 3.840.367 KM za podsticaje u poljoprivredi.

U RS podstiču sve - od kupovine traktora do makaza za voće

BANJALUKA - Podsticajna sredstva za poljoprivrednike u Republici Srpskoj u ovoj godini odobravaju se korisnicima koji ulažu u brojne vrste poljoprivrednih mašina, uključujući i traktore, ali su na spisku i druge vrste mehanizacije i priključaka kao što su, primjera radi, kupilice povrća te električne makaze za voće.

Za popis poljoprivrede ne treba zakon

BANJALUKA - Iako je po zaključku Savjeta ministara BiH Agencija za statistiku BiH formirala Radnu grupu za izradu zakona o popisu poljoprivrede, do danas po tom pitanju nije urađeno ništa, a jedini način da se u skorije vrijeme dođe do tog popisa je da Savjet ministara BiH povuče svoj zaključak i statističkim agencijama prepusti da se dogovore da popis urade na osnovu zajedničke metodologije, a ne zakona.

Najčitanije