Poljoprivredna proizvodnja

Marinković: Prekomjerni uvoz remeti poljoprivrednu proizvodnju

ŠAMAC - Predsjednik Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske Stojan Marinković upozorio je da farmeri ne mogu opstati u otežanim tržišnim uslovima kada su izrazito visoke cijene žitarica i evidentan prekomjeran uvoz mesa.

Podrška investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju

BIJELJINA - Gradska uprava Bijeljina saopštila je da je u okviru projekta "EU for agri" objavljen javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju, a rok za podnošenje prijava je 31. januar.

Očekuje se vrijednost poljoprivredne proizvodnje od 826 miliona maraka

BANJALUKA - Republika Srpska očekuje da će poljoprivreda ove godine ostvariti vrijednost od 826 miliona maraka, a ukupno će biti obrađeno 234 hiljada hektara poljoprivrednog zemljišta, rekao je na pres konferenciji nakon sjednice Vlade RS Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Dobojski poljoprivrednici se udružili: Klasterom do velikih tržišta

DOBOJ - Odlazak stanovništva trbuhom za kruhom i manjak radne snage jedan je od problema sa kojim se suočavaju članovi tek osnovanog dobojskog klastera, jer su za proizvodnju kvalitetne jagode, krastavca kornišona ili suve šljive, osim agrotehničkih mjera, potrebne i vrijedne ruke ne samo seljaka, nego i sezonaca.

Kašnjenje isplate podsticaja u USK smanjilo obim plasteničke proizvodnje

BIHAĆ - Promjena politike poticaja, kašnjenje s isplatama i drugi problemi, doveli su do smanjenja obima plasteničke proizvodnje u Unsko-sanskom kantonu, a proizvođači koji se bave tom vrstom poljoprivredne djelatnosti susreću se sa sve većim problemima.

Najčitanije