Poljoprivrednici

Poljoprivrednici idu u proteste, traže smjenu Košarca

ODŽAK - Poljoprivredni proizvođači iz cijele BiH nakon današnjeg sastanka najavili su proteste za 28. decembar u 12 časova u Gradišci i Bijeljini, a uz to zahtijevaju i smjenu Staše Košarca, ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Crveno meso iz BiH neće još na evropsku trpezu

SARAJEVO - Poljoprivrednici i mesoprerađivači ne vjeruju da će pitanje izvoza crvenog mesa iz BiH u EU biti realizovano u skorijoj budućnosti i rješenje vide u smanjenju uvoza svježeg mesa i povećanju potražnje na domaćem tržištu ili u većim kontrolama šta se uvozi u BiH.

Rekordan urod povrća, kupaca ni za lijeka

SANSKI MOST - Poljoprivredni proizvođači na području općine Sanski Most sumiraju prinose, koji su rekordni, ali problem za većinu u ovom trenutku je kako proizvode plasirati na tržište.

Poljoprivrednici upozorili: Otkupna cijena junadi za marku niža od proizvođačke

BANJALUKA - Otkupna cijena junadi je pala na tri do 3,5 KM/kg žive mjere iako je proizvođačka cijena četiri KM/kg, dok je cijena svinja 2,3 KM/kg, a proizvođačka 2,8 KM/kg. Uprkos tome, nema plasmana na tržištu.

Počela isplata 200.000 KM poljoprivrednicima

SANSKI MOST - Općina Sanski Most započela je isplatu novčanih poticaja za podršku proljetnoj sjetvi, u svrhu sanacije ekonomskih posljedica nastalih zbog pandemije virusa korona.

Poljoprivrednici nakon sastanka sa Košarcem očekuju prelevmane

SARAJEVO - Tražili smo uvođenje prelevmana i carina na uvoz svježeg i rashlađenog mesa goveda i svinja u BiH, a dobili obećanje da će oni biti uvedeni.

90 odsto oranica biće navodnjavano

TREBINJE - Poljoprivrednici s područja Trebinja tokom ljetnih mjeseci imaće završen sistem za navodnjavanje, tako da će skoro 90 odsto oranica biti pokriveno ovim sistemom.

Uručeni podsticaji poljoprivrednicima

BIJELJINA - Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić uručio je danas rješenja o podsticaju za 50 poljoprivrednih proizvođa u ukupnom iznosu od 50.000 KM.

Poljoprivrednici očekuju korekcije u preraspodjeli sredstava

ŠAMAC - Predsjednik Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske Stojan Marinković rekao je danas Srni da agrarni budžet koji je sa 71 povećan na 75 miliona nije dovoljan da podmiri sve grupacije i da poljoprivrednici očekuju određene korekcije u preraspodjeli sredstava.

Za subvencije se prijavilo 186 poljoprivrednika

BANJALUKA - Za subvencije za poboljšanje kvaliteta zemljišta, za šta je obezbijeđeno oko 200.000 KM, prijavilo se 186 poljoprivrednika.

Najčitanije