Poljska

Na svijet došle prve šestorke u Poljskoj

Jedna 29-godišnja žena rodila je danas u Poljskoj šestorke, što je prvi takav slučaj u zemlji.

Osnovac izboden na smrt u poljskoj školi

VARŠAVA - Poljska policija saopštila je da je maloljetni učenik preminuo u osnovnoj školi pošto je izboden tokom svađe s drugim učenikom.

Bivši predsjednik Poljske bi da "likvidira" EU

STOKHOLM - Evropska unija u sadašnjem obliku nije vrijedna održavanja i bilo bi lakše likvidirati takvu zajednicu i početi sve ispočetka, smatra bivši predsjednik Poljske Leh Valensa.

Poljska prestala da uvozi rusku naftu zbog lošeg kvaliteta

​MOSKVA - Tranzit ruske sirove nafte prema Poljskoj i dalje ka ostatku Evrope preko jednog kraka naftovoda koji prolazi kroz Bjelorusiju je obustavljen, nakon što je Varšava odbila da tu naftu u svojim rafinerijama preradi, navodeći kao razlog njen loš kvalitet.

Ruski brod nepoželjan i u poljskim vodama

Nakon Estonije i Poljska je zabranila ulazak u svoje teritorijalne vode ruskom školskom brodu zbog toga što su na njemu i kadeti sa Krima iz Akademije u Kerču.

Španci uhapsili najtraženiju osobu u Poljskoj

MADRID - Španska policija uhapsila je osobu sa liste najtraženijih u Poljskoj.

Šestogodišnjak uhvatio trogodišnjaka koji je skočio s prozora

​Šestogodišnji dječak postao je junak u Poljskoj nakon što je spasio trogodišnjeg dječaka koji je skočio s prozora, prenosi Anadolu Agency (AA).

382 sveštenika zlostavljala maloljetnike

​VARŠAVA - Predstavnici poljske katoličke crkve otkrili su danas da su od 90-ih godina do danas 382 sveštenika zlostavljala maloljetnike.

Joše jedna zemlja uvela kontrolu govedine iz Poljske

BRATISLAVA - Slovačka je od danas uvela kontrolu govedine koja je uvezena iz Poljske nakon što su veterinari u susjednoj Češkoj utvrdili prisustvo salmonele u isporuci ovog mesa.

Hrvatska ne ide na Mundobasket

Hrvatska košarkaška reprezentacija ne ide na Svjetsko prvenstvo u Kinu jer u Varaždinu izgubila od Poljske 69:77.

Najčitanije