Poljska

Može li Poljska ekonomski da stigne Njemačku?

Privreda Poljske brzo raste. Za desetak godina dostići će prosjek EU. A za dvadesetak Njemačku, očekuje Jaroslav Kačinjski. Nekih osnova za optimizam ima, ipak: da li su to samo rodoljubivi snovi?

Sin poznatog hrvatskog pjevača na testu u Koroni

Fudbaler Vilibald Vuco (23), sin poznatog hrvatskog pjevača Siniše Vuce, otišao je u Poljsku, gdje će se pokušati izboriti za ugovor.

Makron: Stav Pariza nije ni proruski niti antiruski

VARŠAVA - Stav Francuske nije ni proruski niti antiruski, već je jednostavno proevropski, izjavio je francuski predsjednik Emanuel Makron.

Poljska kupila 32 aviona F-35 od SAD

VARŠAVA - Poljska je danas potpisala ugovor vrijedan 4,6 milijardi dolara o kupovini 32 napredna borbena aviona F-35 od Sjedinjenih Američkih Država.

Džaferović na komemoraciji u Poljskoj

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović prisustvovao je danas u Poljskoj komemoraciji povodom 75 godina od oslobođenja nacističkog logora smrti Aušvic-Birkenau.

Užas u poljskom Osieku: Farmera pojele svinje?

OSIEK - Gospodin Krištof, kako ga lokalni mediji imenuju, bio je farmer u selu Osiek u jugozapadnoj Poljskoj. Na Staru godinu otišao je do bunara po vodu i zatim se onesvijestio.

Poljska bi mogla napustiti EU zbog planova reforme pravsouđa

VARŠAVA - Poljska bi mogla da napusti EU zbog planova nacionalista na vlasti da dozvole otpuštanje sudija ukoliko dovedu u pitanje zakonitost reformi pravosuđa koje poljska Vlada planira da sprovede, saopšteno je iz Vrhovnog suda u Varšavi.

U Poljskoj zaplijenjeno dvije tone kokaina iz Kolumbije

VARŠAVA - Pripadnici bezbjednosnih snaga Poljske zaplijenili su dvije tone kokaina iz Kolumbije u vrijednosti od oko 510 miliona dolara, izjavio je poljski premijer Mateuš Moravjecki.

Osmoro zarobljeno ispod ruševina nakon eksplozije gasa

VARŠAVA - Najmanje osmoro ljudi ostalo je zarobljeno ispor ruševina kada se usljed eksplozije gasa srušila kuća na jugu Poljske, saopštili su lokalni zvaničnici.

Euforija zbog zlata: Poljska helikopterima iz Londona vratila 100 tona

Latinska poslovica kaže da kad zlato govori, elokventnost je nemoćna, međutim ne i ovih dana kada liderima istočne Evrope zlato ne izlazi iz usta.

Najčitanije