Poljska

Poljska: Munja ubila pet osoba, 100 povrijeđenih, proglašen dan žalosti

Najmanje pet osoba je poginulo, a više od stotinu je povrijeđeno, u udaru munje tokom nevremena u Poljskoj, saopštio je premijer Mateuš Moravijecki.

Nevrijeme u Poljskoj, poginulo nekoliko ljudi

VARŠAVA - Nekoliko ljudi je poginulo, a više od deset njih je povrijeđeno tokom jake oluje u Poljskoj, javili su poljski mediji.

Putin: SAD bi mogle da rasporede rakete u Rumuniji i Poljskoj

HELSINKI - Predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da su Sjedinjene Države u poziciji da rasporede nove krstareće rakete na kopnu u Rumuniji i Poljskoj i da Rusija to smatra prijetnjom na koju će morati da odgovori.

Državljanin Poljske poginuo u Sloveniji

TOLMIN - Na zapadu Slovenije poginuo je 29-godišnji državljanin Poljske dok je letio paraglajdingom.

Poljski predsjednik zakazao izbore za 13. oktobar

​VARŠAVA - Iz kabineta poljskog predsjednika Andžeja Dude danas je saopšteno da će parlamentarni izbori u toj zemlji biti održani 13. oktobra.

Tramp u septembru u Poljskoj i Danskoj

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp i njegova supruga Melanija otputovaće u Poljsku i Dansku od 31. avgusta do 3. septembra, saopšteno je danas iz Bijele kuće.

"Nezavisne" u posjeti Poljskoj: Četiri grada osvajaju šarenilom i šarmom

​Ljepota i šarenilo poljskih gradova te odličan spoj tradicije i modernog su bogatstvo ove države, a ekonomski i turistički uspon Poljske samo su neki od razloga zašto Poljska treba da se nađe na vašoj mapi destinacija.

Šta stoji u zaključcima Samita u Poznanju?

POZNANJ - Lideri koji su učestvovali na Samitu Evropska unija-Zapadni Balkan u okviru Berlinskog procesa u Poznanju, jednoglasno su potvrdili evropsku perspektivu regiona, navodi se u dokumentu poljske vlade o zaključcima Samita u Poznanju.

Poljska i zapadni Balkan jačaju saradnju

​VARŠAVA, POZNANJ - Samit zapadnog Balkana (Western Balkans Summit), koji će kao dio Berlinskog procesa biti održan u Poznanju 3, 4. i 5. jula, kao ključne teme imaće ekonomiju, povezivanje i civilno društvo s akcentom na mlade, kulturu i bezbjednost, a uoči ovog važnog događaja organizovana je studijska posjeta novinara zapadnog Balkana Poljskoj kao domaćinu.

Rusija jača vojne snage na zapadnoj granici

MOSKVA - Rusija će povećati vojno prisustvo na zapadnoj granici kao odgovor na plan SAD da pošalje dodatne trupe u Poljsku, izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Komiteta za spoljne poslove u Savjetu Federacije Vladimir Džbarov.

Najčitanije