Poljska

Gasprom: Potpuno smo obustavili isporuke Poljskoj i Bugarskoj

MOSKVA - Ruski energetski gigant Gasprom saopštio je danas da je potpuno obustavio isporuke gasa Bugarskoj i Poljskoj jer nisu izvršile plaćanje u rubljama za isporučeno gorivo, izvještava Tas s.

Ruski gas i dalje teče ka Poljskoj i Bugarskoj

LONDON/SOFIJA - Ruski gas nastavio je da teče jutros ka Poljskoj i Bugarskoj, mada su državne gasne kompanije obje zemlje u utorak saopštile da su dobile obavještenje od Gasproma da će im od danas biti prekinute isporuke pošto su odbile da izmire račune u rubljama.

Rusija obustavila isporuke gasa Poljskoj?

Upravo su obustavljene isporuke gasa iz Rusije Poljskoj, a u toj zemlji se formira i tim za upravljanje krizom. Međutim, još ne stiže zvanična potvrda.

Evakuisano 18 turista iz Poljske i Španije

PODGORICA- Spasioci sa Žabljaka evakuisali su 18 državljana Španije i Poljske koji su bili zaglavljeni u snijegu na prevoju Štuoc.

Od 1.maja manji broj letova u vazdušnom prostoru Poljske

VARŠAVA – Poljska uprava za civilno vazduhoplovstvo značajno će smanjiti broj letova u poljskom vazdušnom prostoru od 1. maja ako se ne postigne sporazum u sporu oko plata i uslova rada kontrolora letenja, saopštilo je danas evropsko tijelo za bezbijednost vazdušne plovidbe, Eurokontrol.

U eksploziji u Poljskoj poginule četiri osobe

Četiri osobe su poginule, a sedam se vodi kao nestalo u rudniku uglja na jugu Poljske, rekao je visoki vladin zvaničnik, nakon što je vlasnik rudnika rekao da je najvjerovatnije rano jutros došlo do eksplozije metana.

Bajden u američkoj bazi u Poljskoj tražio pasulj - dobio picu

ŽEŠOV - Američki predsjednik Džo Bajden posjetio je danas američku 82. vazdušno-desantnu diviziju stacioniranu u Žešovu u Poljskoj, zahvalio im na onome što rade i sa njima ručao prije sastanka s poljskim predsjednikom.

Avion predsjednika Poljske prinudno sletio u Varšavu

Avion poljskog predsjednika Andžeja Dude prinudno je sletio u Varšavu.

Bajden na evropsku turneju dodao i posjetu Poljskoj

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden dodao je posjetu Poljskoj u svoj raspored ovonedjeljnog putovanja u Evropu zbog hitnih sastanaka sa NATO-om i evropskim saveznicima, ali ne planira posjetu Ukrajini, u trenutku kada se ruska invazija na ovu zemlju nastavlja, saopštila je Bijela kuća.

Premijeri Češke, Poljske i Slovenije u posjeti Kijevu

PRAG - Premijeri Češke Republike, Poljske i Slovenije posjetiće danas Kijev, rekao je češki premijer Petr Fijala na društvenim mrežama.

Pržidač: Jučerašnji napad Rusije je poruka NATO-u

VARŠAVA - Jučerašnji ruski raketni napad na ukrajinsku vojnu bazu u blizini granice sa Poljskom je bio pokušaj da se zaprijeti NATO-u, izjavio je danas zamjenik poljskog ministra spoljnih poslova Marčin Pržidač za BBC.

Duda upozorio: Ako Rusija upotrijebi hemijsko oružje, NATO će se umiješati

Upotreba hemijskog oružja od strane Rusije u Ukrajini mogla bi da podstakne NATO da preispita svoju odluku da se vojno ne miješa u sukob, rekao je poljski predsjednik, prenosi BBC.

Srpski vozači iz Ukrajine prešli u Poljsku

BEOGRAD - Vozači kamiona iz Srbije prešli su jutros iz Ukrajine u Poljsku, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu spoljnih poslova.

Kako zapadno oružje stiže u Ukrajinu?

EU je izdvojila 450 miliona evra za ubojito oružje, koje uključuje sisteme protivvazdušne odbrane, protivtenkovsko oružje, municiju i drugu vojnu opremu za ukrajinske snage. Još pedeset miliona evra biće potrošeno na zalihe kao što su gorivo, zaštitna oprema, šljemovi i kompleti prve pomoći.

Vježbe vojski SAD i Poljske u blizini granice sa Ukrjainom

VARŠAVA - Američki vojnici koji su nedavno stigli u Poljsku započeli su vježbe u blizini granice sa Ukrajinom, izjavio je poljski ministar odbrane Mariuš Blaščak.

Najčitanije