Poljska

Lukašenko: Nećemo se igrati

MINSK - Bjelorusija neće eskalirati tenzije u svojim odnosima sa Poljskom kako bi stvorila humanitarni koridor za prolaz izbjeglica do Njemačke, izjavio je danas bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko u obraćanju izbjeglicama u blizini logističkog centra pored prelaza Bruzgi na bjelorusko-poljskoj granici.

Grupa migranata demolirala prihvatni centar u Poljskoj

​VARŠAVA - Grupa migranata izazvala je nerede u pritvornom centru na zapadu Poljske i zahtijevala bolje uslove ili prebacivanje u Njemačku ili Irak, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Maciej Vasik.

Merkelova izrazila solidarnost sa Varšavom

​BERLIN - Odlazeći njemački kancelar Angela Merkel izrazila je "punu solidarnost" sa Varšavom usljed napete situacije na granici između Poljske i Bjelorusije.

Poljska: Novi pokušaji migranata da probiju granicu

VARŠAVA - Poljska je danas saopštila da su migranti ponovo u više navrata pokušali da uđu u tu zemlju iz Bjelorusije.

"Na 109 osoba poljske snage upotrijebile silu, među njima i djeca"

MINSK - Bjeloruski Istražni komitet identifikovao je 109 ljudi prema kojima su poljske snage primijenile silu na bjelorusko-poljskoj granici u utorak 16. novembra, izjavio je danas Igor Černjak, načelnik odjeljenja Istražnog komiteta za region Grodno.

Lukašenko: Apsolutno moguće da su bjeloruske snage pomagale migrantima

LONDON - Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je "apsolutno moguće" da su njegove snage pomagale migrantima da pređu u Poljsku, ali je demantovao da ih je pozivao da dođu, javio je BBC.

Migranti napuštaju granicu Bjelorusije s Poljskom

MINSK - Svi migranti napustili su dva kampa u blizini granice Bjelorusije sa Poljskom, javila je danas bjeloruska agencija Belta.

Poljska objavila da Bjelorusija odvozi migrante: "Lukašenko je izgubio"

Bjelorusija je počela prevoziti migrante s graničnog prelaza Kuznica-Bruzgi, objavila je poljska vlada, i dodala kako se čini da se bjeloruske vlasti, koje organizovano dovode migrante do granice, povlače.

Lukašenko nudi ultimatum: Okončanje krize u zamjenu za priznanje mandata?

TALIN - Ministarka inostranih poslova Estonije Eva-Marija Limets tvrdi da je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko obećao Evropskoj uniji da će okončati migracionu krizu u zamjenu za priznavanje njegovog mandata i ukidanje sankcija.

Oko 2.000 izbjeglica ostalo na bjelorusko-poljskoj granici

MINSK - Bjeloruski pogranični komitet saopštio je danas da se oko 2.000 izbjeglica nalazi kod bjelorusko-poljske granice od kojih je nekima obezbjeđen smještaj prethodne noći.

Najčitanije