Poljska

Fudbaleri BiH poveli pa izgubili od Poljske

Fudbalska reprezentacije Bosne i Hercegovine poražena je večeras od Poljske u utakmici drugog kola UEFA Lige nacija - Liga A – Grupa 1 rezultatom 1:2.

Tihi rat Njemačke i Poljske: Sin Hitlerovog ađutanta u Varšavi

Njemački ambasador u Poljskoj već tri mjeseca čeka na agreman. Posmatrači procjenjuju da je to posledica antinjemačke politike tamošnje konzervativne vladajuće stranke Pravo i pravda.

Šef poljske diplomatije podnio ostavku

VARŠAVA - Poljski ministar spoljnih poslova Jacek Čaputovič podnio je ostavku, saopšteno je danas iz tog Ministarstva.

Bjelorusija jača vojne snage na granici s Litvanijom i Poljskom

MINSK - Ministar odbrane Bjelorusije Viktor Hrenjin naložio je da se pripreme prijedlozi za vođenje odbrane na taktičkom pravcu Grodnjenske oblasti, u blizini granice sa Litvanijom i Poljskom.

Poljski ministar zdravlja podnio ostavku

Ministar zdravstva Poljske Lukaš Šumovski podnio je danas ostavku, što je druga ostavka u kabinetu poljske vlade u posljednja dva dana.

Poljska nadgleda granicu sa Bjelorusijom

VARŠAVA - Poljska, kao i druge zemlje članice NATO, nadgleda situaciju na granici sa Bjelorusijom, izjavio je zamjenik ministra odbrane te zemlje.

Pompeo u Poljskoj dogovarao novi sporazum, raste broj američkih vojnika

VARŠAVA . Američki državni sekretar Majk Pompeo sastao se u subotu s poljskim premijerom Mateušom Moravjeckijem u Varšavi, gdje su razgovarali o novom sporazumu o odbrani i njihovoj podršci bjeloruskom narodu.

Duda pobijedio na izborima

VARŠAVA - Prema rezultatima prebrojanih glasova sa 99,7 birališta, aktuelni predsjednik Andržej Duda pobijedio je na juče održanom drugom krugu glasanja, saopšteno je iz Nacionalne izborne komisije Poljske.

Poljski predsjednik optužio Njemačku za miješanje u izbore

VARŠAVA - Poljski predsjednik Andžej Duda danas je sugerisao da Njemačka pokušava da se umiješa u predsjedničke izbore nakon što je tabloidni list u njemačkom vlasništvu izvijestio o pomilovanju koje je odobrio čovjeku koji je odslužio kaznu u slučaju pedofilije.

Vozač autobusa, koji je skrivio nesreću, bio pod uticajem narkotika

Vozač gradskog autobusa koji je probio bankinu i sletio sa nadvožnjaka na auto-put u Varšavi pri čemu je poginula jedna osoba upravljao je vozilom pod uticajem amfetamina, saopšteno je danas iz kancelarije državnog tužioca.

Najčitanije