Pomen

Kiša spriječila skokove, ali pomen za stradale drugove nije izostao

BANJALUKA - Memorijalni kup "Pet zvijezda", koji se održava devetu godinu zaredom u čast pet članova Vazduhoplovnog kluba "Skydive" stradalih u avio-nesreći, danas je završen.

U Trebinju služen pomen komandantu koji je išao ispred svih

TREBINJE- U Trebinju je, ispred spomenika trebinjskog Vojvode Nedeljka Vidakovića, služen pomen ovom komandantu “Bobanske čete” i njegovim saborcima stradalim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Pomen za 4.000 Srba ubijenih u Prebilovcima

PREBILOVCI - U Hramu Hristovog Vaskrsenja u Prebilovcima počela je ​Sveta arhijerejska liturgija i pomen za 4.000 Srba iz ovog stradalničkog mjesta i donje Hercegovine koje su ubile ustaše.

Bileća: Pomen i izložba "Doncima u čast"

BILEĆA - Zavičajni klub "Osvit" iz Bileće organizovao je ovog vikenda manifestaciju "Doncima u čast", posvećenu ruskom Donskom kadetskom puku, koji je nakon Oktobarske revolucije u Rusiji boravio u Bileći od 1921. do 1926. godine.

Služen pomen ubijenima u Drakuliću

BANJALUKA - U naselju Drakulić u Banjaluci kod spomen-kosturnice danas je obilježeno 79 godina od stradanja Srba u ustaškom pokolju 1942. godine u naseljima Drakulić, Motike, Šargovac i rudniku Rakovac.

U Drakuliću pomen stradalim Srbima

BANJALUKA - Kod Spomen-kosturnice u banjalučkom naselju Drakulić danas će biti obilježeno 79 godina od stradanja 2.315 Srba, među kojima je bilo 551 dijete, u naseljima Drakulić, Motike, Šargovac i rudniku Rakovac, koje su ustaše ubile na današnji dan 1942. godine, bez ijednog ispaljenog metka.

Pomen vojnicima Bobanske čete

TREBINJE - U selu Rapti, u regiji Bobani kod Trebinja, gdje su se u Odbrambeno-otadžbinskom ratu vodile teške borbe protiv hrvatskih snaga, obilježeno je 28 godina od formiranja slavne udarne Bobanske čete.

U Hercegovačkoj Gračanici pomen Dučiću

Pomen velikom srpskom pjesniku Јovanu Dučiću, povodom 77 godina od njegove smrti biće služen danas u Hercegovačkoj Gračanici u Trebinju, nakon čega će delegacija grada Trebinja položiti cvijeće na njegov grob.

"Kazniti odgovorne za teroristički napad u Livadicama"

PRIŠTINA - U Crkvi Svete Petke u Lapljem Selu danas je služen pomen povodom 19 godina od ubistva 12 Srba raseljenih sa Kosova i Metohije u terorističkom napadu na autobus "Niš ekspresa" u selu Livadice, kod Podujeva.

Pomen za poginule studente

BANJALUKA - U Banjaluci su danas položeni vijenci i služen je parastos za 87 studenata i radnika banjalučkog Univerziteta koji su poginuli u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu kao pripadnici Studentske brigade Vojske Republike Srpske.

Najčitanije