Pomen

Pomen vojnicima Bobanske čete

TREBINJE - U selu Rapti, u regiji Bobani kod Trebinja, gdje su se u Odbrambeno-otadžbinskom ratu vodile teške borbe protiv hrvatskih snaga, obilježeno je 28 godina od formiranja slavne udarne Bobanske čete.

U Hercegovačkoj Gračanici pomen Dučiću

Pomen velikom srpskom pjesniku Јovanu Dučiću, povodom 77 godina od njegove smrti biće služen danas u Hercegovačkoj Gračanici u Trebinju, nakon čega će delegacija grada Trebinja položiti cvijeće na njegov grob.

"Kazniti odgovorne za teroristički napad u Livadicama"

PRIŠTINA - U Crkvi Svete Petke u Lapljem Selu danas je služen pomen povodom 19 godina od ubistva 12 Srba raseljenih sa Kosova i Metohije u terorističkom napadu na autobus "Niš ekspresa" u selu Livadice, kod Podujeva.

Pomen za poginule studente

BANJALUKA - U Banjaluci su danas položeni vijenci i služen je parastos za 87 studenata i radnika banjalučkog Univerziteta koji su poginuli u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu kao pripadnici Studentske brigade Vojske Republike Srpske.

Štrbac: U "Oluji" poginulo 548 žena i Hrvati se time hvale

NOVI GRAD - Direktor Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac rekao je danas u Novom Gradu da je u vojno-policijskoj akciji hrvatskih snaga "Oluja" 1995. godine poginulo 548 žena, a više od četiri petine žrtava imalo je 60 godina.

Vulin: Niko neće da nam ponudi pravdu

BRATUNAC - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da Srbi i danas sami obilježavaju godišnjicu masakra u srednjem Podrinju, a da niko iz međunarodne zajednice nije htio da dođe u Bratunac da sagne glavu pred nevinim žrtvama.

Govedarica: Poražavajuće što nema pravde za srpske žrtve

BRATUNAC - Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da je poražavajuće da nakon mnogo godina nema pravde za srpske žrtve u Podrinju i poručio da neće biti iskrenog pomirenja naroda u BiH, ukoliko žrtve vape za pravdom.

Dodik: U BiH nema pravde za Srbe

BRATUNAC - Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je danas u Bratuncu da u BiH nema pravde za Srbe, jer su počinioci stravičnih zločina nad srpskim narodom u proteklom ratu ostali nekažnjeni.

Pomen za 3.500 Srba ubijenih u Podrinju

BRATUNAC - U Bratuncu će danas biti služen parastos i položeni vijenci kod Spomen-krsta na gradskom groblju za više od 3.500 Srba iz srednjeg Podrinja ubijenih tokom proteklog rata.

Položeni vijenci u čast 12 banjalučkih "zvjezdica"

BANJALUKA - Služenjem parastosa i polaganjem cvijeća kod spomenika 12 beba na Novom groblju i polaganjem vijenaca na spomen-obilježju "Život" u centru Banjaluke danas je odata počast nedužno stradalim banjalučkim bebama.

Najčitanije