Pomoć

Tegeltija od Satlera preuzeo vrijednu medicinsku opremu za BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija preuzeo je danas od šefa Delegacije EU u BiH Johana Satlera medicinsku opremu za zdravstvene ustanove u BiH u vrijednosti 900.000 evra koja je dio pomoći EU u borbi protiv pandemije virusa korona.

Pomoć za djecu oboljelu od malignih bolesti u Tuzli

TUZLA- Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele i izliječene od leukemije i drugih malignih bolesti „PIPOL“ Tuzla danas je najavilo realizaciju projekta „COWIN- 20GETHER- Pobjedimo posljedice pandemije COVID-19 zajedno“ kroz koji pokušava pomoći oboljeloj djeci i njihovim porodicama, a sve uz podršku EU, UNDP-a i Grada Tuzle.

Amerikanci greškom poslali Austrijancima državnu pomoć

VAŠINGTON - Pomoć od 1.200 dolara, koju je američka vlada namijenila građanima sa nižim primanjima u vrijeme korona krize, greškom je stigla i na adrese oko 130 Austrijanaca.

Dresovi poznatih hercegovačkih sportista na humanitarnoj aukciji

TREBINJE- Humanitarno udruženje "Djeca djeci" ove sedmice prikuplja novčana sredstva za djecu kojoj je njihova pomoć potrebna, a u akciju su se uključili i poznati hercegovački sportisti.

Kvalitetnija pomoć starim i licima s invaliditetom

Humanitarna organizacija "Partner" započela je realizaciju projekta "Socijalnim uslugama do kvalitetnijeg života", čiji je cilj unapređenje kvaliteta usluga pomoći u kući starim licima i personalne asistencije licima s invaliditetom, kao preduslov njihovog kvalitetnijeg života.

Otvorena humanitarna izložba i prodaja slika namijenjena djeci na KiM

PRIJEDOR - Humanitarna izložba i prodaja slika, koju organizuju banjalučki Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji, grad Prijedor i Muzej Kozare, otvorena je danas u Prijedoru.

Počasna jedinica MUP-a RS uručila pomoć porodici Kokoruš

Policijski službenici Počasne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uručili su danas novčanu pomoć četvoročlanoj porodici Kokoruš iz Dervente.

"Caritas" Banjalučke biskupije obezbijedio 850 paketa za najugroženije

Za najugroženije porodice "Caritas" Banjalučke biskupije obezbijedio je više od 850 paketa pomoći, a veliki dio je već podijeljen.

Kim Jong Un odbio pomoć zbog straha od COVID-19

PJONGJANG - Predsjednik Sjeverne Koreje Kim Jong Un izdao je naređenje da se odbace sve ponude međunarodne pomoći usljed jakih poplava, rekavši da bi to moglo izložiti ljude virusu korona.

Italijani peticijom traže imena političara koji su uzeli pomoć

Vise od 60 hiljada Italijana potpisalo je peticiju da nacionalni penzioni fond INPS otkrije imena parlamentaraca koji su trazili i dobili pomoc u iznosu od 600 evra. Peticiju je pokrenuo uticajni dnev i list “Il fato Kotidiano”.

Najčitanije