Pomoć

Vlada FBiH: Opštinama i gradovima 30 miliona KM

MOSTAR - Vlada Federacije BiH (FBiH) donijela je odluku o dodjeli 30 miliona KM finansijske pomoći budžetima gradova i opštinama u sanaciji posljedica usljed proglašene pandemije virusa korona i za sufinansiranje projekata, zahtjeva i inicijativa.

Za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije 9,6 miliona KM

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske je posredstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Agencije za agrarna plaćanja zaključno sa avgustom ove godine izdvojila dodatnih 8,2 miliona KM za sanaciju posljedica vremenskih neprilika, poremećaja na tržištu i održanja investicionog ciklusa.

Vatrogasci iscrpljeni, Grčka traži pomoć

ATINA - Grčka vlada zatražila je pomoć iz inostranstva da zamijeni svoje kopnene timove za gašenje požara koji su na ivici iscrpljenosti nakon otprilike tri nedjelje borbe protiv velikih požara koji su od 3. avgusta uništili velike površine pod šumama širom zemlje, piše "Katimerini".

Primali socijalnu pomoć, a putovali u inostranstvo

Na meti Policije za strance Austrije nalazi se jedan srpski bračni par iz Beča zbog zloupotrebe socijalne pomoći.

Potrebna pomoć djevojci kojoj je mašina skinula skalp glave

BIJELJINA - Milena Božić (31) iz Bijeljina, koja je doživjela tešku povredu glave nakon što joj je u septembru prošle godine mašina uhvatila kosu svezanu u rep i skinula cijeli skalp glave, već je imala nekoliko operacija, a za njeno liječenje u inostranstvu potrebno je još oko 100.000 evra.

Navijači Proletera pomažu porodici čija je majka u postelji

TESLIĆ - Kako bi pomogli petočlanoj porodici Aleksić iz Teslića, koja se suočava s teškim problemima jer je Vedrana, majka troje djece, zbog teškog oblika multiple skleroze prikovana za krevet, navijači FK Proleter odlučili su da 15. avgusta organizuju humanitarni turnir u basketu 3x3.

Novalić ponudio pomoć Njemačkoj

SARAJEVO – Fadil Novalić, premijer FBiH, pisao je ambasadoru Njemačke u BiH, čiju zemlju su pogodile katastrofalne poplave, ponudivši mu pomoć u angažovanju ljudskih i materijalno-tehničkih kapaciteta Federalne uprave policije i Federalne uprave civilne zaštite.

Trebinjski koalicioni partneri: Prvi zadatak pomoć FK Leotar

Sve stranke koalicione većine trebinjskog lokalnog parlamenta izražavaju spremnost da pomognu šest klubova, premijerligaša iz Trebinja, kako bi se u nastupajućoj, ali i svim narednim sezonama, mogli takmičiti bez otežavajućih materijalnih okolnosti.

Voćarima i uzgajivačima svinja pomoć od 2,2 miliona km

BANJALUKA - Proizvođačima voća i uzgajivačima svinja u Republici Srpskoj biće isplaćena sredstva podrške u ukupnom iznosu od 2,2 miliona KM radi ublažavanja posljedica pandemije virusa korona, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Pentagon najavio 150 miliona vojne pomoći Ukrajini

VAŠINGTON - Pentagon je najavio da je izdvojen novi paket za vojnu pomoć Ukrajini vrijedan 150 miliona dolara.

Najčitanije