Pomoć

Stiglo svih 11 ruskih aviona u Srbiju s medicinskom opremom iz Rusije

BEOGRAD - Na batajnički aerodrom "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici jutros u 6.30 sletio je i 11. avion sa medicinskom opremom, tehnikom i zaštitnim sredstvima koje je, po dogovoru dva predsjednika i vrhovna komandanta oružanih snaga, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, Srbiji uputila Ruska Federacija, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Počinje podjela 1.617 paketa pomoći

​Centar za socijalni rad od ponedjeljka počinje s podjelom 1.617 paketa pomoći za socijalno najugroženije stanovnike na području grada u okviru akcije "Niste sami", rekla je za "Nezavisne" Irena Joldžić, direktorica Centra za socijalni rad.

Na banjalučki aerodrom stigao prvi avion sa opremom za mobilnu bolnicu

BANJALUKA - Na međunarodni aerodrom u Mahovljanima kod Banjaluke večeras je sletio prvi avion iz Njemačke sa opremom za mobilnu bolnicu koju je nabavila Republika Srpska u okviru borbe protiv virusa korona.

Sletio prvi iljušin s ruskom pomoći Srbiji

BEOGRAD - Prvi avion Iljušin s ruskom pomoći za Srbiju sletio je nešto poslije 14.30 na aerodrom u Batajnici.

Srbiji iz Rusije stiže 11 aviona pomoći za borbu protiv virusa korona

MOSKVA, BEOGRAD - Preko "vazdušnog mosta" uspostavljenog između Rusije i Srbije, danas i sutra stiže 11 aviona humanitarne pomoći za borbu protiv virusa korona - pet danas i još šest u subotu.

Iz Kine u Srbiju stigao avion sa 14 miliona maski i stručnjacima

BEOGRAD - Avion sa kineskim stručnjacima i 14 miliona zaštitnih maski stigao je danas u Srbiju iz Kine.

Lavrov zvao Dačića, stiže pomoć Srbiji

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je razgovarao sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovim, koji mu je prenio da Rusija sprema pomoć Srbiji, koja će uskoro stići.

Kineska medicinska oprema stiže u Evropu ruskim vozom

VUHAN - Ruska teretna željeznička kompozicija transportuje kinesku medicinsku opremu ka Evropi, javio je danas Reuters.

Sestre roboti pomažu italijanskim ljekarima

RIM - Ne nosi masku, ali pomaže u spasavanju života pacijenata oboljelih od virusa korona.

BiH traži finansijsku podršku od MMF-a

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija održao je danas, putem video-linka, drugu sjednicu Fiskalnog savjeta BiH na kojoj je usvojeno Pismo namjere s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), kojim BiH traži finansijsku podršku u okviru instrumenta za brzo finansiranje, u sklopu napora na suzbijanju širenja virusa korona, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Najčitanije