Pomoć

Penzioneri najčešći korisnici besplatne pravne pomoći

BANJALUKA - Centru za pružanje besplatne pravne pomoći u prvoj polovini ove godine obratila se 2.581 osoba, što je neznatno manje nego u istom periodu prošle godine.

Vidović: Јednokratna pomoć za penzionere u avgustu

BANJALUKA - Penzioneri u Republici Srpskoj dobiće jednokratnu novčanu pomoć od stotinu KM, potvrdila je ministarka finansija Zora Vidović.

Sijartov zamjenik: Mađarska će propustiti svu pomoć ka Ukrajini

KIJEV - Zamjenik ministra spoljnih poslova Mađarske Levente Mađar rekao je danas tokom posjete ukrajinskom gradu Lavovu da je Budimpešta spremna da kroz svoju teritoriju propusti svu pomoć koju druge zemlje pružaju Ukrajini, uključujući i vojnu, prenijela je ukrajinska "Evropska pravda", pozivajući se na pres-službu gradskog vijeća Lavova.

Dodik: Od ponedjeljka isplata jednokratne pomoći borcima

BANJALUKA - Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, najavio je danas da od ponedjeljka počinje isplata jednokratne pomoći od po 100 KM borcima iz Republike Srpske.

Veliko interesovanje mladih za pomoć, prijavilo se 72.900

BANJALUKA - Za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć od 100 KM od utorka, 5. jula prijavilo se 72.900 mladih, saopštilo je Ministarstvo finansija Republike Srpske.

Austrijanci se žale: Nije dovoljno

BEČ - Austrijanci smatraju da paket koji je Vlada usvojila s ciljem rasterećenja građana usljed poskupljenja nije dovoljan.

Samohranoj majci potrebno 16.200 evra za dvije operacije

TRAVNIK - Udruženje "Pomozi.ba" pokrenulo je apel za teško bolesnu Mejru Vukić, samohranu majku iz Travnika, koja nema dovoljno novca da sama plati operacije koje su joj neophodne.

Austrija pomaže domaćinstva sa više od šest milijardi evra

BEČ - Vlada Austrije objavila je danas paket mjera koji će, kako je navela, koštati ove godine šest milijardi evra (6,3 milijarde dolara), a čiji je cilj da se ublaži udarac rastućih troškova života na domaćinstva, javlja Rojters.

Vlada RS: Za ugrožene po 25 kg brašna i dva litra ulja

BANJALUKA - Za sve korisnike prava na novčanu pomoć u oblasti socijalne zaštite u Republici Srpskoj biće obezbijeđeno po 25 kilograma brašna i dvije litre ulja, saopšteno je iz Vlade RS.

Banjalučaninu Saši Filipoviću potrebna pomoć za liječenje tumora na mozgu

BANJALUKA - Banjalučaninu Saši Filipoviću potrebna je pomoć dobrih ljudi kako bi mogao da nastavi liječenje tumora na mozgu.

Pomozimo da Šipovljanka Aleksandra Ilić stane na noge

ŠIPOVO - Teško bolesnoj Aleksandri Ilić (29) iz Šipova hitno su potrebna sredstva kako bi otišla na banjsko liječenje i stala na noge.

Banjalučanin iPhone dobijen u nagradnoj igri prodao za liječenje Vukana, akcija ušla u zadnji dan

BANJALUKA - Đorđe Račić, animator iz Banjaluke, koji je na jednoj nagradnoj igri osvojio najnoviji iPhone 13, stavio je ovaj uređaj na aukciju na kojoj je najveća ponuda bila 3.000 KM, i ta sredstva će uplatiti za liječenje malog Vukana Stoiljkovića iz Vranja, koji boluje od spinalne mišićne atrofije najtežeg tipa.

Medvedev o pomoći SAD Ukrajini: Nije to ljubav

MOSKVA - Zamjenik predsjednika ruskog Savjeta bezbjednosti Dmitrij Medvedev ocijenio je danas da je paket pomoći od 40 milijardi dolara, koji je Predstavnički dom Kongresa SAD odobrio Ukrajini, ima za cilj nastavak rata preko posrednika (proksi rata) protiv Moskve, kao i nanošenje teških gubitaka Rusiji i ograničenje njenog ekonomskog razvoja i političkog uticaja u svijetu.

Đaci pomogli kolegi u invalidskim kolicima, pa nagrađeni za ideju

BIHAĆ - Učenici Trećeg jedan razreda Elektrotehničke škole u Bihaću osmislili su projekat kako bi pomogli školskom kolegi, Harisu Hodžiću, koji je od rođenja prikovan za invalidska kolica, te su nagrađeni prvim mjestom u okviru programa "Civitas", kojeg provodi Ministarstvo za obrazovanje USK.

Makron obećao veću vojnu i humanitarnu pomoć Ukrajini

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron rekao je danas u telefonskom razgovoru sa ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim da će Francuska povećati vojnu i humanitarnu pomoć Ukrajini, saopšteno je iz Jelisejske palate.

Najčitanije