Pomor ribe

Pomor ribe u jezeru Vrapčići

MOSTAR - Veliki pomor ribe primjećen je jutros u Vrapčićima sjeverno od Mostara, a uzrok su otpadne vode koje se izlijevaju iz deponije Uborak.

Pomor ribe u Velikom bačkom kanalu

BEOGRAD - U Velikom bačkom kanalu između Srbobrana i Vrbasa primjećene su velike količine uginule ribe, a zagađenje je najvjerovatnije došlo iz pravca Vrbasa, Kule i Crvenke.

Ponovo pomor ribe u rijeci Spreči

U rijeci Spreči ponovo je došlo do pomora ribe čemu svjedoče fotografije koje su objavili federalni mediji.

Masovni pomor ribe u jezeru Koronija

SOLUN - U jezeru Koronija na sjeveru Grčke došlo je do masovnog pomora ribe usljed suše i pada nivoa vode, rekli su zvaničnici.

Pomor ribe u Limu zbog povećanog sadržaja nitrita

PODGORICA - U uzorcima površinske vode iz rijeke Lim, u kojoj je otkrivena velika količina mrtve ribe, a voda je danima bila bijela, utvrđen je povećan sadržaj nitrita u odnosu na normirane vrijednosti.

Kvar na zatvaraču brane prouzrokovao pomor ribe

BIJELJINA - Republička vodna inspekcija utvrdila je danas da se akcident na rijeci Drinjači dogodio usljed kvara na zatvaraču brane mini hidroelektrane "Ispod Kušlata" kojom upravlja pravno lice "Eta enerdži", rečeno je Srni u Inspektoratu Srpske.

Krivična prijava protiv TE "Pljevlja" i četiri osobe zbog pomora ribe

PODGORICA - Uprava policije Crne Gore podnijela je krivičnu prijavu protiv Termoelektrane "Pljevlja" i četiri odgovorna lica zbog ekološkog incidenta i pomora ribe u rijekama Vezišnica i Ćehotina.

Inženjer iz TE Pljevlja priznao da je kriv za pomor ribe

PODGORICA - Zaposleni u TE Pljevlja, smjenski inženjer R.D. otvorio je ventil koji kontroliše ispuštanje materija u rijeku Vezišnicu, koja se uliva u Cehotinu zbog čega je došlo do ekološkog incidenta u ovoj rijeci u Pljevljima, saopštili su iz Elektroprivrede Crne Gore.

Fekalne vode izazvale pomor riba u Mrežnici

BIHAĆ - Povećano prisustvo amonijaka i manjak kiseonika u vodi uzroci su trovanja riba i drugih živih organizama u potoku Mrežnica, nadomak Bihaća, pokazali su rezultati analize koju je obavio Zavod za javno zdravstvo Unsko-sanskog kantona.

Mještani uznemireni: Mrtve ribe u Mrežnici, preživjele jedino kornjače

BIHAĆ - Kantonalna uprava za inspekcijske poslove USK još utvrđuje uzroke onečišćenja potoka Mrežnica, koji protiče kroz prigradsko bihaćko naselje Klokot, zbog čega je došlo do masovnog uginuća riba.

Najčitanije