Popis

Popis spas za domaću poljoprivredu

SARAJEVO, BANJALUKA - Popis poljoprivrede u Bosni i Hercegovini koji bi trebalo da bude održan naredne godine nakon više od 60 godina, trebalo bi, između ostalog, da prikaže stvarno stanje domaće poljoprivrede i da smanji malverzacije prilikom dodjele podsticaja.

Popis poljoprivrede iduće godine

BANJALUKA - Popis poljoprivrede bi trebao biti urađen krajem iduće godine, rekao je na konferenciji za novinare, Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

U Hrvatskoj najmanje stanovnika od 1948, nestao skoro cijeli Zagreb

Hrvatski Državni zavod sa statistiku objavio je prve rezultate popisa stanovništva u toj zemlji koji pokazuju da je Hrvatska tokom proteklih 10 godina ostala bez 396.360 ljudi i da tek tri grada imaju više od 100.000 stanovnika - Zagreb, Split i Rijeka.

Niko ne zna kada ćemo se popisati

BANJALUKA, SARAJEVO - Koliko ih ima, građani Hrvatske trebalo bi da znaju već za dva mjeseca, dok se u BiH tek radi na pripremi metodologije popisa, s tim što niko ne zna kada ćemo se popisati.

"Hrvatska ima manje od četiri miliona stanovnika"

ZAGREB - Službeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) Republike Hrvatske o broju iseljenika puno su manji od stvarnih, piše u utorak zagrebački Jutarnji list, navodeći da neslužbeni rezultati popisa pokazuju da Hrvatska ima manje od 3,9 miliona stanovnika.

Mediji: Neizvjesno da li će popis u Hrvatskoj biti završen u roku

ZAGREB - Uoči isteka produženog roka za popis stanovništva neizvjesno je da li će taj proces biti završen na vrijeme, a popisivači su počeli podatke da prikupljaju telefonom, bez izlaska na teren, piše hrvatski t-portal.

U Hrvatskoj počinje terensko popisivanje stanovništva

ZAGREB - U Hrvatskoj danas počinje terensko popisivanje stanovništva koje će trajati do 17. oktobra, objavio je hrvatski Državni zavod za statistiku (DZS).

Počeo popis stanovništva u Hrvatskoj

Danas je počelo popisivanje stanovništva u Hrvatskoj.

Neizvjesno održavanje popisa stanovništva u Crnoj Gori

PODGORICA - Gotovo sedam mjeseci od formiranja nove vlasti u Crnoj Gori još nije usvojen budžet za ovu godinu, kojim je, između ostalog, predviđeno oko 2,5 miliona evra za održavanje popisa stanovništva.

Počele pripreme za popis poljoprivrede, ratari skeptični

SARAJEVO, BANJALUKA - Popis poljoprivrede u Bosni i Hercegovini, prvi nakon više od 60 godina, trebalo bi da se realizuje u jesen 2023. godine, a kako stvari sada stoje, biće donesen i zakon na nivou BiH, ali on će obuhvatiti samo osnovna pitanja, kao što su vrijeme održavanja popisa, tijela za realizaciju, finansiranje itd.

Košarac: BiH priprema poljoprivredni popis 2023, posljednji bio 1960.

SARAJEVO - Staša Košarac, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, kazao je danas nakon sastanka s entitetskim ministrima poljoprivrede da BiH priprema poljoprivredni popis koji bi trebalo da se desi u septembru 2023. godine. Kazao je da je to veoma važan zadatak s obzirom na to da je posljednji popis poljoprivrede u BiH bio 1960. godine.

Novosti: Državni organi CG počeli popis dobara SPC

BEOGRAD - Državni organi Crne Gore, uprkos stavu velikog broja građana i sve masovnijih protestnih litija, krenuli su u sprovođenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, pišu Novosti.

Za popis poljoprivrede ne treba zakon

BANJALUKA - Iako je po zaključku Savjeta ministara BiH Agencija za statistiku BiH formirala Radnu grupu za izradu zakona o popisu poljoprivrede, do danas po tom pitanju nije urađeno ništa, a jedini način da se u skorije vrijeme dođe do tog popisa je da Savjet ministara BiH povuče svoj zaključak i statističkim agencijama prepusti da se dogovore da popis urade na osnovu zajedničke metodologije, a ne zakona.

Zbog kašnjenja popisa ispaštaće i privreda

BANJALUKA, SARAJEVO - To što Bosna i Hercegovina neće sprovesti popis stanovništva iduće godine, kad će to učiniti Evropa i zemlje našeg regiona, zadaće glavobolje demografima, pošto neće moći raditi komparacije s ostatkom Starog kontinenta, ali će se negativno odraziti i na našu privredu, smatraju stručnjaci.

BiH jedina neće imati popis 2021. godine

​SARAJEVO - Bosna i Hercegovina neće provesti popis stanovništva 2021. godine, kad će to, prema desetogodišnjem ciklusu, učiniti Evropa i zemlje našeg regiona, potvrđeno je za "Dnevni avaz" u Agenciji za statistiku BiH.

Najčitanije