Poplava

Izlila se Ćehotina, poplavljena imanja

PODGORICA - Služba zaštite i spasavanja opštine Pljevlja saopštila je da se rijeka Ćehotina izlila i poplavila okolna imanja, usljed topljenja snijega i velikih padavina, te prelivanja vode na brani u Otilovićima.

Poplavljena željeznička stanica u Mostaru

MOSTAR - Uslijed velikih količina kiše koja se noćas izlila nad Mostarom poplivljena je željeznička stanica u ovom gradu.

U Hamburgu poplavljeni dio luke i Riblja pijaca

HAMBURG - Plimni talas, nastao zbog oluje Sabina u Hamburgu, poplavio je dio luke i Riblju pijacu, a posljednji talas očekuje se večeras, kada će vodostaj doseći najviši nivo.

Kiše, poplave i klizišta u Brazilu, 37 osoba nastradalo

RIO DE ŽANEIRO - Broj nastradalih u poplavama i klizištima koje su prouzrokovale obilne padavine na jugoistoku Brazila porastao je na 37, dok su hiljade ljudi bile primorane da napuste svoje domove, saopštile su brazilske vlasti.

Uz požare stižu pješčane oluje, grad i poplave

KANBERA - Pješčane oluje, obilne kiše sa gradom i bujične poplave pogodile su posljednjih dana opustošene australijske gradove, umanjivši prijetnju od brojnih požara koji i dalje plamte širom jugoistoka te zemlje.

Najsušniju regiju Irana pogodile velike poplave, poginule tri osobe

TEHERAN - Najmanje tri osobe poginule su u poplavama koje već deveti dan izazivaju katastrofu u jugoistočnoj iranskoj pokrajini Sistan-Balušestan.

Pronađena treća žrtva poplava

BORDO - Tijelo muškarca pronađeno je u potopljenom automobilu na jugozapadu Francuske i on je treća žrtva žestoke oluje koja je pogodila ovaj region, rekli su danas zvaničnici.

Poplave u Francuskoj, dvoje poginulo

PARIZ - Dvije osobe su izgubile život, a oko 70.000 domova ni danas nema struju usljed poplava i nevremena koje je pogodilo jugozapad Francuske.

Da li je vizantijska bazilika trajno oštećena?

MILANO - Jedna od najstarijih crkava u Veneciji, vizantijska bazilika Santa Maria Asunta osnovana 639. godine, jedna je od 60 crkava oštećenih u tri razorne poplave prošle nedjelje.

Venecija ponovo pod vodom

VENECIJA - Trg Svetog Marka u Veneciji ponovo je danas poplavljen i zatvoren za javnost, pošto je grad pogodila plima visoka 150 centimetara, što je treći najviši nivo ikad zabilježen.

Najčitanije