Poplava

Proglašeno stanje prirodne nepogode u Olovu

SARAJEVO - Opštinski štab civilne zaštite Olovo donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode u pet mjesnih zajednica: Olovo, Olovske Luke, Petrovići, Gurdići i Dugandžići.

U Petrovcu na Mlavi pukla brana, voda guta ulice, naređena evakuacija

BEOGRAD -Petrovac na Mlavi je pogodila jaka kiša i olujno nevrijeme koje je dovelo do izlivanja rijeke i oblinih poplava, nakon što je pukla brana Busurskom jezeru.

Sišao da preparkira auto, pa se udavio u poplavljenoj garaži

POŽAREVAC - Muškarac Ž. M. (67) iz Požarevca, udavio se u poplavljenoj podzemnoj garaži svoje zgrade u Jug-Bogdanovoj ulici, tokom nevremena koje je juče popodne zahvatilo cijeli Braničevski okrug.

Četiri godine od poplava u Doboju: Svaka kiša im tjera suze na oči

DOBOJ - Možda nam danas ne prijeti opasnost kao 2014, ali mi se jednako plašimo svakog oblačnog dana, kiše i nabujale rijeke Bosne, kažu supružnici Petričević, Koviljka i Ljubo, iz dobojskog naselja Pijeskovi.

Snažno nevrijeme u Solunu, u toku spasavanja ljudi

SOLUN - Snažna oluja s grmljavinom, praćena gradom, pogodila je Solun kasno popodne, nakon čega je gradska vatrogasno-spasilačka služba primila više od 300 poziva za pomoć.

Sumira se stanje nakon nevremena u BiH: Šteta opet milionska

PETROVO, MAGLAJ - Kuće su nam donekle pošteđene, ali su zato stradale bašte, plastenici, pomoćni objekti, putevi, mostovi, požalili su se mještani opštine Petrovo, koju su prošlog vikenda pogodile bujične poplave.

Obilna kiša u BiH: Poplavljene brojne kuće i poljoprivredno zemljište

SARAJEVO - Uslijed obilnih kišnih padavina u Bosni i Hercegovini došlo je do porasta vodostaja rijeka i vodenih tokova, a prema posljednjim informacijama jaka kiša je u Tuzlanskom i Zeničko-dobojskom kantonu stvorila probleme zbog izlijevanja potoka i riječica u gradska, seoska i priobalna područja.

Lokalni potok poplavio selo, 20 domaćinstava pod vodom

SANSKI MOST - Lokalni potok u mjestu Tomina, desetak kilometara od Sanskog Mosta, izlio se u toku noći te poplavio dvadesetak domaćinstava i vlasnicima nanio veliku materijalnu štetu.

Izlila se Bosna u nekim naseljima u Zenici, Žepču i Kaknju

ZENICA - Kiša koja je padala na području Zeničko-dobojskog kantona uzrokovala je povećan vodostaj rijeke Bosne koja se izlila iz korita u Zenici, Žepču i Kaknju, ali za sada stambeni objekti nisu ugroženi.

Nestanak struje u Srpcu stvorio dodatne probleme u odbrani od poplava

SRBAC - U crpnoj stanici "Gaj", u opštini Srbac, došlo je do nestanka električne energije što je stvorilo dodatni problem sa ispumpavanjem podzmenih voda koje ugrožavaju kuće u Bajincima i Gaju.

Najčitanije