Poplava

Nestanak struje u Srpcu stvorio dodatne probleme u odbrani od poplava

SRBAC - U crpnoj stanici "Gaj", u opštini Srbac, došlo je do nestanka električne energije što je stvorilo dodatni problem sa ispumpavanjem podzmenih voda koje ugrožavaju kuće u Bajincima i Gaju.

Nasip u Mlinaricama nigdje nije pukao, helikopter stiže oko 15 sati

KOZARSKA DUBICA - Radenko Reljić, načelnik Opštine Kozarska Dubica rekao je da nasip u Mlinaricama nigdje nije pukao, te da nema mjesta panici.

Traktorom kroz poplave do škole

GRADIŠKA - Rijeka Sava prelazi sve mjerne vrijednosti na području Gradiške, a najugroženija su sela Vrbaška, Bistrica i Gašnica, odakle su evakuisane dvije starije osobe. Poplave su stvorile velike probleme na putevima pa je tako saobraćaj prema Kozarskoj Dubici u potpunosti obustavljen.

Iz gradiških sela evakuisana starija lica

GRADIŠKA - Sava prelazi sve naše ranije mjerne vrijednosti i trenutno je u Gradišci vodostaj 883 centimetra, a najugoroženije su nebranjene zone u Vrbaškoj, Bistrici i Gašnici gdje su evakuisana dva starija lica.

Adžić: Sava i dalje raste, situacija pod kontrolom

GRADIŠKA - Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić izjavio je da je situacija na području opštine Gradiška, kada je riječ o vodostajima, pod kontrolom, i da su iz preventivnih razloga otvori na savskom Keju zatvoreni vrećama sa pijeskom.

Donesena odluka o prestanku vanredne situacije u Kozarskoj Dubici

KOZARSKA DUBICA - Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić donio je danas odluku o prestanku vanredne situacije na području ove opštine, jer više nema opasnosti za stanovništvo i imovinu od poplava, bujica i klizišta.

Nivo rijeke Save u Gradišci premašio rekord iz 1947.

BANJALUKA - Vodostaj Save u Gradišci iznosi 868 centimetara, čime je oboren rekord od 19. marta 1947. kada je izmjereno 855 centimetara a na snazi su i dalje vanredne mjere odbrane od poplava objavio je Republički hidrometeorološki zavod Republike Srpske.

Pri kraju radovi na sanaciji klizišta na nasipu u Kozarskoj Dubici

KOZARSKA DUBICA - Sanacija klizišta na obodnom odbrambenom kanalu na ušću Moštanice u Unu u mjestu Jošik na području opštine Kozarska Dubica privodi se kraju i će biti završeno dizanje potpornog zida uz oštećeni nasip, te tako spriječeno dalje proklizavanje tla i izlivanje vode, potvrdio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.

Trebišnjica potopila dva auta

TREBINJE - Iako su padavine na području Trebinja prestale i u toku današnjeg dana nije bilo kiše, rijeka Trebišnjica je, usljed velikih padavina proteklih dana, polako počela da se izliva iz korita.

Sava zaplavila zemljište u blizini kuća u Gradišci: Voda ušla u nekoliko podruma u naselju Senjak

GRADIŠKA - Na području Gradiške rijeka Sava je zaplavila nebranjeno područje i poljoprivrdno zemljište u blizini desetak kuća u selima Bistrica i Gašnica, izjavio je šef Odsjeka civilne zaštite opštine Gradiška Slobodan Knežević.

Najčitanije