Poplava

Poplavljene jagode i salata mogu samo u smeće

BANJALUKA - Poplavljeno povrće kao što su salata, špinat, blitva, mladi kupus, mladi luk i jagode, bez obzira na dužinu plavljenja, ne smije se koristiti u ishrani iz zdravstvenih razloga i te usjeve treba zaorati ili zatanjirati, poručili su poljoprivrednicima u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Milion KM za sanaciju štete od poplava

Više od milion KM biće usmjereno na sanaciju oštećenih saobraćajnica i klizišta, ali i na pomoć građanima koji su pretrpjeli štetu nastalu nakon poplave i vremenskih neprilika, koje su prošle sedmice pogodile grad, rekao je gradonačelnik Igor Radojičić na pauzi sjednice Skupštine grada Banjaluka.

Na poplavljenim područjima obaviti protivepidemijsku dezinfekciju

SARAJEVO - Federalna uprava Civilne zaštite preporučila je nadležnim organima civilne zaštite kantona, opština i gradova da na poplavljenim područjima, nakon što se povukla voda, obave dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju s ciljem sprovođenja obavezne protivepidemijske dezinfekcije na ugroženim područjima.

U Novom Gradu ukinute redovne mjere zaštite od poplava

NOVI GRAD - Na sjednici Štaba za vanredne situacije u Novom Gradu jutros je konstatovano da je vodostaj Une ispod 450 centimetara čime su se stekli uslovi da se ukinu redovne mjere zaštite od poplava.

Šteta na infrastrukturi u Kostajnici 1.500.000 KM

KOSTAJNICA - Šteta pričinjena tokom poplava na infrastrukturi u opštini Kostajnica, prema preliminarnim procjenama, iznosi 1.500.000 KM, rekao je načelnik opštine Drago Bundalo.

Šteta na usjevima u BiH ogromna, hrana će poskupjeti

SARAJEVO -- Poplave će uticati na povećanje cijena poljoprivrednih proizvoda u BiH, upozoravaju poljoprivredni proizvođači kojima predstoji izuzetno težak drugi dio godine.

Sava stagnira, ostale rijeke u koritima

ISTOČNO SARAJEVO - Rijeka Sava generalno stagnira duž cijelog toka u Republici Srpskoj i nema značajnijih izlivanja, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

Nastavlja se potraga za dječakom kojeg je odnio nabujali potok

ŽEPČE - Potraga za šestogodišnjim dječakom biće nastavljena i danas, a području će osim ranijih učesnika dati i službenici Civilne zaštite Republike Srpske.

Prijedor ukinuo vanredne mjere odbrane od poplava

PRIJEDOR - Štab za vanredne situacije grada Prijedora ukinuo je večeras vanredne mjere odbrane od poplava, budući da vodostaj Sane iznosi 385 centimetara, što je znatno ispod kote redovne (420) i vanredne (460) odbrane od poplava.

Sutra bez nastave samo u područnim odjeljenjima u Gomjenici i Cikotama

BANJALUKA - U Republici Srpskoj sutra će se izvoditi nastava u svim školama, osim u Područnom odjeljenju Gomjenica, koje je u sastavu prijedorske OŠ "Branko Ćopić" i Područnom odjeljenju Cikote, u sastavu OŠ "Jovan Cvijić" iz Brezičana kod Prijedora, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Najčitanije