Poplava

Podzemne vode potopile Gradski stadion u Zvorniku

ZVORNIK - Podzemne vode koje su se pojavile nakon povećanja vodostaja Drine potopile su danas Gradski stadion u Zvorniku.

Povećani vodostaji u RS, moguće bujične poplave u Hercegovini

BIJELJINA - Zbog povećanja vodostaja na svim vodotokovima u Republici Srpskoj postoji mogućnost bujičnih poplava na području Hercegovine i na bujičnim vodotocima Bistrica, Janj i Pliva, a moguće je i izlivanja rijeke Drine, saopštila je Javna ustanova "Vode Srpske".

Rijeke se izlile širom Njemačke

NJEMAČKA - Vodostaj u rijekama širom Njemačke i danas raste usljed otapanja snijega i kišnih padavina, zbog čega se dešavaju poplave i poremećaji u saobraćaju.

Upozorenje na potencijalnu opasnost od poplava u Crnoj Gori

PODGORICA - Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore upozorio je danas da postoji potencijalna opasnost od poplava i pozvao građane da prate situaciju i poštuju preporuke nadležnih službi i organa.

Građani Siska nakon zemljotresa strahuju od poplava

SISAK - U Sisku su od zemljotresa koji je pogodio Petrinju, Sisak i okolna mjesta, popucali nasipi i mostovi, a građani strahuju od poplava.

Stabilizuje se situacija na poplavljenom području u Hrvatskoj

SPLIT - Situacija na poplavljenom području naselja Kokorići pored Vrgorca u Hrvatskoj danas je počela da se stabilizuje i očekuje se da bi već sutra, ako ne bude novih kišnih padavina, nivo vode trebalo bi da počne da opada, izjavio je Toni Poljak iz Splitskog HGSS-a.

Ekstremne padavine u Hrvatskoj, ugrožene kuće

VRGORAC - Na području Vrgorca poplavljeni su putevi i ugrožene kuće zbog ekstremnih količina padavina u prosjeku od preko 200 litara po metru kvadratnom u proteklih sedam dana.

Poplave u Tomislavgradu, zatvorena lokalna saobraćajnica u Vinici

TOMISLAVGRA - Obilna kiša koje danima pada na prostoru opštine Tomislavgrad zadalo je dosta posla vatrogascima.

Split pod vodom, na Mosoru slapovi koji se jave nekoliko puta u deceniji

SPLIT - U Splitu je danas pao 121 litar kiše na metar kvadratni, što je više od prosjeka za cijeli decembar, izjavio je sinoptičar Jurica Miljak iz Pomorskog meteorološkog centra (PMC) DHMZ-a.

Velike poplave u Evropi: Ima mrtvih i mnogo nestalih

PARIZ - Dvije osobe su smrtno stradale, a devet se smatra nestalima u Francuskoj i Italiji, nakon što je olujno nevrijeme pogodilo pogranična područja te dvije zemlje, izazvavši velike poplave koje su oštetile ulice i kuće, saopštile su vlasti.

Najčitanije