Poplava

Velike poplave oko Gospića, kuće pod vodom

ZAGREB - Na širem području grada Gospića zbog obilnih padavina u posljednja dva dana došlo je do izlijevanja iz korita rijeka Novčice, Bogdanice i bujice Tisovac te su od strane Hrvatskih voda progašene vanredne mjere obrane od poplava.

Evakuisano stanovništvo nakon pucanja brane u Brazilu

SAO PAULO - U sjeveroistočnoj brazilskoj državi Baija pukla je brana nakon jake kiše u prethodnih nekoliko sedmica, a vlasti su evakuisale stanovnike nizvodno od lokalne rijeke, saopštili su zvaničnici.

U Srpsku stiže promjena vremena, najavljeni snijeg i poplave

BANJALUKA - Republiku Srpsku naredna dva dana očekuju obilnije padavine, a od petka, 3. decembra, snijeg u većini krajeva, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Mještani banjalučkih naselja boje se poplava ako kanali ne budu očišćeni

BANJALUKA - Usljed velikih padavina koje su zadesile Banjaluku u noći s nedjelje na ponedjeljak u nekoliko naselja voda se izlila u dvorišta i na saobraćajnice.

Moguće poplave i u Hrvatskoj, stiže snijeg u nizine

Hrvatska se jutros probudila s kišom gotovo u cijeloj zemlji. To je najavljena promjena vremena koje će danas i u narednim danima biti kišno i vjetrovito.

Vankuver odsječen od svijeta, nezapamćene poplave

VANKUVER - Kanadsku provinciju Britanska Kolumbija pogodile su nezapamćene poplave. Vankuver je odsječen od svijeta i bez struje. Više hiljada ljudi je evakuisano. Najmanje jedna osoba je poginula, ali se strahuje da je broj stradalih veći zbog klizišta. Šteta trodnevnih poplava procjenjuje se na više milijardi dolara.

Novalić obišao ugrožena područja

SARAJEVO - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić obišao je večeras poplavom najugroženija područja opštine Konjic, Čelebiće i selo Ribići, gdje je situacija najozbiljnija.

Upućene ekipe na noćna dežurstva u opštini Istočna Ilidža

ISTOČNA ILIDŽA - Štab za vanredne situacije opštine Istočna Ilidža napravio je plan aktivnosti u vezi sa zaštitom stanovništva od novih poplava, a u najkritičnija područja upućene su ekipe na noćnu dežuru.

Voda se djelimično povukla iz naselja Otes

SARAJEVO - Voda se u popodnevnim časovima djelimično povukla iz dijela sarajevskog naselja Otes.

Padavine nisu izazvale veće probleme u Zeničko-dobojskom kantonu

SARAJEVO - Obilna kiša nije izazvala veće probleme na području Zeničko-dobojskog kantona, osim manjih izlivanja otpadnih voda i nanosa sitnog zemljanog i kamenog materijala po putevima koje nije ugrozilo privatne i poslovne objekte, rekao je direktor kantonalne Uprave civilne zaštite Džavid Aličić.

Najčitanije