Poplava

Grom povrijedio turistu u Istri, Dubrovnik pod vodom

ZAGREB - Muškarac, strani turista, povrijeđen je prilikom udara groma u kampu Bijela Uvala kod Poreča, dok se Dubrovnik našao pod vodom zbog obilnih padavina.

Nevrijeme napravilo štetu od dva miliona KM u Kalesiji

KALESIJA, TUZLA - Nevrijeme koje se desilo za vikend u Kalesiji prouzrokovalo je materijalnu štetu od dva miliona maraka, pokazuju preliminarne informacije prispjele sa terena.

Iznenadna oluja nad Atikom, poplave i 100 poziva u pomoć

ATINA - Više od 100 poziva za pomoć primile su danas grčke vatrogasne spasilačke službe, nakon iznenadne i veoma snažne oluje nad poluostrvom Atika, na kojem se nalazi i prijestonica Atina.

Vodena bujica stvorila probleme u Tuzli i Kalesiji

TUZLA, KALESIJA - Nevrijeme praćeno jakom kišom zahvatilo je danas u poslijepodnevnim satima Tuzlu i Kalesiju.

Laos: Srušila se brana, ima žrtava

VJENTIJAN - Više osoba je izgubilo život, a stotine se vodi kao nestalo, nakon što se srušila hidroelektrična brana na jugoistoku Laosa.

U Srbiji izdato upozorenje na obilne padavine i porast vodostaja

BEOGRAD - Republički hidrometeorološki zavod u Srbiji izdao je upozorenje na obilne padavine za Pomoravlje, Šumadiju i Banat i pojedine dijelove Beograda tokom naredne noći i sutra, kao i na porast vodostaja na više rijeka.

Oluje i poplave u Japanu ubile 64 osobe, milioni u bijegu

TOKIO - Broj mrtvih nakon jakih kiša u Japanu porastao je na 64 nakon što su se rijeke izlile iz svojih korita i potjerale nekoliko miliona ljudi iz svojih domova, prenose mediji u očekivanju još barem jednog kišnog dana.

Vanredno stanje širom Srbije: Kiša nanijela ogromnu štetu

BEOGRAD - Jaka kiša padala je u Mladenovcu, Ljigu i Aranđelovcu. Vanredna situacija je uvedena u Ljigu i Aranđelovcu, javljaju "Tanjug" i "RTS".

Potop u Novom Sadu

NOVI SAD - Jak pljusak sa grmljavinom pogodio je danas Novi Sad i okolinu, što je izazvalo kolaps u gradu na Dunavu.

Proglašeno stanje prirodne nepogode u Olovu

SARAJEVO - Opštinski štab civilne zaštite Olovo donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode u pet mjesnih zajednica: Olovo, Olovske Luke, Petrovići, Gurdići i Dugandžići.

Najčitanije