Poplava

Poplavljena glavna saobraćajnica i ulaz u Stari grad u Kotoru

PODGORICA - Jugo i obilna kiša izazvali su plimni talas u Kotoru koji je poplavio glavnu saobraćajnicu, pa se u Stari grad ulazi preko metalnih pontona.

Poplava oštetila baziliku svetog Marka u Veneciji

VENECIJA - Poplava koja je u ponedjeljak pogodila Veneciju ozbiljno je oštetila baziliku sv. Marka što je glavni nadzornik slikovito opisao riječima da je monumentalna građevina ostarjela za 20 godina, prenose agencije.

Veneciji prijeti najveća poplava u 40 godina

VENECIJA - Crveni meteoalarm oglašen je za sjever Italije u pokrajinama Ligurija, Lombardija, Venecija, Friuli i Trentino te u centralnoj italijanskoj pokrajini Abruzo, piše agencija AFP.

Obilna kiša u Splitu, ulice poplavljene

SPLIT - Jako nevrijeme koje je zahvatilo Split poplavilo je Dioklecijanove podrume, stanovnici Sućidra su bez struje, a zapalile su se i instalacije u jednoj ulici.

Potop na Hvaru, kiša poplavila ulice i apartmane

Nakon što je kišno vrijeme u utorak ujutro zahvatilo jug Dalmacije, poslijepodne i naveče je nevrijeme pogodilo i dijelove ostrva Hvar.

Grom povrijedio turistu u Istri, Dubrovnik pod vodom

ZAGREB - Muškarac, strani turista, povrijeđen je prilikom udara groma u kampu Bijela Uvala kod Poreča, dok se Dubrovnik našao pod vodom zbog obilnih padavina.

Nevrijeme napravilo štetu od dva miliona KM u Kalesiji

KALESIJA, TUZLA - Nevrijeme koje se desilo za vikend u Kalesiji prouzrokovalo je materijalnu štetu od dva miliona maraka, pokazuju preliminarne informacije prispjele sa terena.

Iznenadna oluja nad Atikom, poplave i 100 poziva u pomoć

ATINA - Više od 100 poziva za pomoć primile su danas grčke vatrogasne spasilačke službe, nakon iznenadne i veoma snažne oluje nad poluostrvom Atika, na kojem se nalazi i prijestonica Atina.

Vodena bujica stvorila probleme u Tuzli i Kalesiji

TUZLA, KALESIJA - Nevrijeme praćeno jakom kišom zahvatilo je danas u poslijepodnevnim satima Tuzlu i Kalesiju.

Laos: Srušila se brana, ima žrtava

VJENTIJAN - Više osoba je izgubilo život, a stotine se vodi kao nestalo, nakon što se srušila hidroelektrična brana na jugoistoku Laosa.

Najčitanije