Poplave

Da se uredi korito Bosne i spriječe poplave 24 miliona KM

DOBOJ - Šest godina nakon što su Dobojlije na svojoj koži osjetile posljedice klimatskih promjena kada je vodeni talas potopio Doboj, Gradska skupština usvojila je dokument kojim se lokalna vlast obavezala da će do 2030. godine smanjiti njihov uticaj na život običnih građana.

U poplavama u Francuskoj nestali žena i muškarac

PARIZ - Dvije osobe nestale su na jugu Francuske nakon poplava izazvanih olujnim nevremenom i kišom koja je pogodila dijelove planinskog lanca Siven, sjeverno od Monpeljea.

U poplavama u Nigeru više od 50 mrtvih

NIJAMEJ - U poplavama izazvanim jakim kišama tokom ovog mjeseca u Nigeru je poginula 51 osoba, a uništeno je više hiljada kuća, saopštile su danas vlasti.

U poplavama u Avganistanu poginulo više od 120 ljudi

Broj poginulih u poplavama koje su zahvatile velike dijelove provincije Parvan u Avganistanu danas je povećan na više od 122, dok i dalje traje potraga za nestalima, izjavili su danas zvaničnici.

Trodnevna kiša u Pakistanu odnijela 90 života

KARAČI - Tokom trodnevne monsunske kiše u Pakistanu poginulo je najmanje 90 ljudi, a uništeno 1.000 domova, saopštila je nacionalna agencija za vanredne situacije.

U poplavama u Turskoj nestalo više osoba, uključujići i žandarmeriju

GIRESUN - Uz podršku helikoptera iz vazduha, u toku je potraga za pripadnicima žandarmerije i više građana koji su nestali usljed poplava koje su zahvatile više područja u gradu Giresunu, u crnomorskoj regiji sjeveroistočne Turske.

Pirot ostao bez struje,u okolini Leskovca poplavljene kuće

LESKOVAC, PIROT - Usljed nevremena koje je sinoć pogodilo jug zemlje, Pirot je na par sati ostao bez struje, dok je u okolini Leskovca poplavljeno nekoliko kuća.

Poplave u Sjevernoj Koreji oštetile nuklearno postrojenje?

SEUL - Satelitski snimci pokazuju da su nedavne poplave u Sjevernoj Koreji možda uzrokovale štete na crijevima za ispumpavanje vode iz najvećeg nuklearnog postrojenja u toj zemlji, saopštila je istraživačka organizacija "38 Sjever" koja nadzire Sjevernu Koreju.

Poplave i klizišta u Južnoj Koreji, šestero mrtvih

SEUL - Obilna kiša koja je zahvatila u nedjelju veći dio Južne Koreje pokrenula je klizišta i izazvala poplave u kojima je život izgubilo šest osoba, dok se sedam vodi kao nestali, objavili su zvaničnici.

Tuzlanski hram sporta pod vodom, sportisti apeluju za pomoć

Olujno nevrijeme i poplave koje su pogodile Tuzlu u subotu naveče prema prvim prognozama nadležnih izazvali su višemilionsku štetu u Sportsko-privrednom centru "Mejdan".

Najčitanije