Poplave

Poplavljen rudnik zlata u Zimbabveu, stradalo desetine ilegalnih rudara

HARARE - Između 60 i 70 rudara se smatra mrtvima u rovovima rudnika zlata u poplavljenom Zimbabveu, prema novim podacima vlade koja je u petak uputila poziv u pomoć.

RS u zaštitu od poplava u pet godina utrošila 80 miliona KM

BANJALUKA - Republika Srpska je u posljednjih pet godina utrošila gotovo 80 miliona KM u zaštitu od poplava, pri čemu je izgrađeno ili nadograđeno oko 40 kilometara savskih nasipa, čime je znatno povećana sigurnost građana i njihove imovine u Srpskoj, posebno kada je riječ o rijeci Savi, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Džaferović: Raditi više na sanaciji korita bujičnih rijeka kad nema poplava

ZENICA - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović obišao je danas Topčić Polje kod Zenice, kojeg su i ove godine usljed obilnih padavina u nedjelju pogodile poplave te je nabujala rijeka odnijela dio puta.

Solak: Situacija pod kontrolom, u toku čišćenje terena

SARAJEVO - Situacija na poplavljenim područjima Federacije BiH (FBiH) je pod kontrolom i u toku je raščišćavanje otpada i nanosa, rekao je Srni direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak.

Pogledajte kartu kritičnih tačaka na kojima može doći do poplave u Banjaluci

BANJALUKA - Kritične tačke na području grada na kojima može doći do poplava, predstavljene su u posebno izrađenoj karti, u okviru projekta koji je realizovalo Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju u saradnji sa UNDP-om i Globalnim fondom za životnu sredinu.

Poplave u Australiji odnijele dva života

SIDNEJ - Australijske vlasti izvukle su tijela dvojice muškaraca iz odvoda kišne vode tokom čišćenja nakon katastrofalnih poplava u australijskoj državi Kvinslend, saopšteno je iz policije.

Sava i Drina u porastu, domaćinstva nisu ugrožena

BANJALUKA - Vodostaji Sane u Prijedoru, Vrbasa u Banjaluci i Bosne u Doboju, su u opadanju. Sava i Drina su u porastu, ali iz Civilne zaštite saopštavaju da domaćinstva nisu ugrožena.

Ružičić: Zajednički rješavati problem poplava

JEZERO - Načelnik opštine Jezero Snežana Ružičić rekla je nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima relevantnih ustanova u vezi sa vodotokovima i hidropotencijalima Republike Srpske i Federacije BiH /FBIH/ da je formirano radno tijelo koje će se baviti planovima dugoročnog rješavanja poplava u ovoj opštini.

Rijeka Šujica poplavila puteve i podrume u Tomislavgradu

TOMISLAVGRAD Rijeka Šujica na nekoliko mjesta poplavila je put u tomislavgradskoj opštini, a Vatrogasno društvo Tomislavgrad imalo je nekoliko intervencija na ispumpavanju poplavljenih podruma u gradu, saopštili su u ponedjeljak iz Službe za odnose s javnošću Vlade Kantona 10.

Nakon vrućina, Australiju pogodile katastrofalne poplave

KANBERA - Dijelove Australije su, nakon rekordnih vrućina, pogodile katastrofalne poplave, zbog kojih je više od 20.000 ljudi prisiljeno na evakuaciju.

Najčitanije