Poplave

Izlila se Sena u Parizu

PARIZ - Rijeka Sena izliza se jutros u Parizu iz svog korita nakon višednevnih kiša, izjavili su zvaničnici.

Venecija ponovo pod vodom, plimni talas visok 144 centimetra

VENECIJA - Veliki dijelovi Venecije danas su ponovo pod vodom, a plimni talas dostigao je visinu od 144 centimetra, zbog čega je poplavljeno 60 odsto starog gradskog centra.

Četiri osobe stradale u poplavama

ROKERBRUN-SUR-ARŽAN - Tijela četiri osobe pronađena su nakon poplava koje su danas pogodile jugoistok Francuske i izazvale veliku štetu, rekli su zvaničnici.

Srušio se most na autoputu u Italiji

Most preko kojeg ide autoput srušio se danas u italijanskom sjeverozapadnom regionu Liguriji, u blizini Savone, saopštile su vlasti.

U poplavama u Francuskoj dvoje nestalih, poplavljene stotine kuća

PARIZ - U poplavama na Azurnoj obali, uzrokovanim jakim kišama, dvije su osobe nestale, a dvije su povrijeđene, dok je stotine kuća poplavljeno, prenosi France presse.

Poplave i klizišta u Keniji, nastradale 34 osobe

NAJROBI - U poplavama u Keniji poginule su 34 osobe, a od toga 29 u klizištima, rekao je ministar unutrašnjih poslova Fred Matijangi.

Venecija pod vodom, poplavljena i istorijska bazilika

VENECIJA - Veneciju je pogodio drugi najveći talas plime u istoriji, poplavivši istorijsku baziliku i mnoge gradske trgove i uličice.

U Nikšiću ugroženo 30 kuća iz koji se voda nije povukla

PODGORICA - U Nikšiću je ugroženo tridesetak kuća iz kojih se voda još nije povukla, izjavio je danas direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore Mirsad Mulić.

Situacija u Crnoj Gori bolja, ali opasnost od poplava nije prošla

PODGORICA - Hidrološka situacija na području Crne Gore juros je značajno bolja, ali daleko od toga da je prošla opasnost i da prelazimo na redovan režim rada, kazao je generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić.

Evakuacija kod Nikšića, takvu situaciju ne pamte ni najstariji

PODGORICA - U selu Broćanac, kod Nikšića, evakuisano je osam osoba iz dva domaćinstva, kod kojih je situacija nakon nevremena najsloženija, javila je Mina.

Najčitanije