Poplave

Stanovnici Vuhana ponovo kod kuća, ovaj put zbog obilne kiše

VUHAN - Stanovnicima kineskog grada Vuhana ponovo je rečeno da ostanu kod kuća, ali ovoga puta ne zbog korona virusa, već zbog obilne kiše zbog koje su vlasti proglasile drugi najviši nivo stanja pripravnosti.

Nova kriza u Vuhanu, ugroženi milioni ljudi

VUHAN - Nova kriza izbila je u kineskom gradu Vuhanu, iz kog je potekla pandemija virusa korona.

Neprohodno još 120 kilometara puteva u Srbiji

BEOGRAD - U Srbiji oko 120 kilometara puteva i dalje je neprohodno zbog poplava koje su nanijele štetu od oko tri milijarde dinara /oko 25,5 miliona evra/, izjavila je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Podignut nivo upozorenja na poplave u Vuhanu

VUHAN - Vlasti kineskog grada Vuhan, epicentra pandemije virusa korona, podigle su nivo upozorenja na poplave usljed obilnih padavina i oluja koje su zahvatile zemlju, uključujući Jangcengjang, rijeku na kojoj se nalazi kineski grad.

"Uloženo 215 miliona KM u projekte zaštite od poplava u Srpskoj"

BIJELJINA - Vlada Republike Srpske uložila je 215 miliona KM da bi se poslije velike poplave 2010. godine vodoprivredni objekti doveli u funkcionalno stanje i podigao stepen zaštite od poplava u Srpskoj, izjavio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić.

U poplavama na jugozapadu Kine poginulo 12 ljudi

PEKING - Vlasti u jugozapadnoj kineskoj provinciji Sišuan objavile su da je najmanje 12 ljudi poginulo, a da ih se deset vodi kao nestali nakon obilnih kiša, što je izazvalo ljetne poplave širom zemlje.

Vlada Srbije proglasila elementarnu nepogodu zbog poplava

BEOGRAD - Vlada Srbije donijela je danas odluku o proglašenju elementarne nepogode zbog obilnih padavina i izlivanja bujičnih i drugih vodotokova u ovom mjesecu koji su izazvali štetu na porodičnim i javnim stambenim objektima i objektima infrastrukture.

Dezinfikovana 82 poplavljena objekta

SARAJEVO - Timovi Federalne uprave civilne zaštite izvršili su dezinfekciju 82 poplavljena objekta na području Kladnja i Živinica, saopšteno je danas iz ove uprave.

Žrtva poplava u Srbiji, pronađeno tijelo starice

Bujična poplava u kraljevačkom kraju odnijela je prvu žrtvu.

Živinicama neophodna pomoć: Poplavljeno više stotina objekata

ŽIVINICE - Više od 400 stambenih, pomoćnih i poslovnih objekata poplavljeno je u nekoliko naselja na području Živinica usljed izlijevanja rijeka Gostelje, Oskove i Spreče, podaci su Civilne zaštite grada Žvinice. Procjena štete tek će uslijediti, a iz Živinica već sada najavljuju da će tražiti pomoć viših nivoa vlasti.

Najčitanije