Poplave

Cijelo selo pod vodom, više od 10.000 ljudi bez struje

Stanje na poplavljenom jugu Srbije najkritičnije je kod Bele Palanke, gdje je jedno selo pod vodom. Kiša više ne pada i rijeke se na jugu zemlje polako vraćaju u korita, ali je bez struje 10.680 domaćinstava. Vanredna situacija je na snazi u nekoliko opština.

Naučnici vjeruju da su Mars davno pogodile katastrofalne poplave

Prethodne fotografije velikih kanala na Marsu i ogromnih valovitih formacija na površini nagovještavale su da je u prošlosti bilo katastrofalnih poplava, a sada su naučnici iskoristili podatke koje je prikupio rover "Kjurioziti" na Crvenoj planeti da dokažu postojanje megapoplava u krateru Gale prije 4 milijarde godina.

Da se uredi korito Bosne i spriječe poplave 24 miliona KM

DOBOJ - Šest godina nakon što su Dobojlije na svojoj koži osjetile posljedice klimatskih promjena kada je vodeni talas potopio Doboj, Gradska skupština usvojila je dokument kojim se lokalna vlast obavezala da će do 2030. godine smanjiti njihov uticaj na život običnih građana.

U poplavama u Francuskoj nestali žena i muškarac

PARIZ - Dvije osobe nestale su na jugu Francuske nakon poplava izazvanih olujnim nevremenom i kišom koja je pogodila dijelove planinskog lanca Siven, sjeverno od Monpeljea.

U poplavama u Nigeru više od 50 mrtvih

NIJAMEJ - U poplavama izazvanim jakim kišama tokom ovog mjeseca u Nigeru je poginula 51 osoba, a uništeno je više hiljada kuća, saopštile su danas vlasti.

U poplavama u Avganistanu poginulo više od 120 ljudi

Broj poginulih u poplavama koje su zahvatile velike dijelove provincije Parvan u Avganistanu danas je povećan na više od 122, dok i dalje traje potraga za nestalima, izjavili su danas zvaničnici.

Trodnevna kiša u Pakistanu odnijela 90 života

KARAČI - Tokom trodnevne monsunske kiše u Pakistanu poginulo je najmanje 90 ljudi, a uništeno 1.000 domova, saopštila je nacionalna agencija za vanredne situacije.

U poplavama u Turskoj nestalo više osoba, uključujići i žandarmeriju

GIRESUN - Uz podršku helikoptera iz vazduha, u toku je potraga za pripadnicima žandarmerije i više građana koji su nestali usljed poplava koje su zahvatile više područja u gradu Giresunu, u crnomorskoj regiji sjeveroistočne Turske.

Pirot ostao bez struje,u okolini Leskovca poplavljene kuće

LESKOVAC, PIROT - Usljed nevremena koje je sinoć pogodilo jug zemlje, Pirot je na par sati ostao bez struje, dok je u okolini Leskovca poplavljeno nekoliko kuća.

Poplave u Sjevernoj Koreji oštetile nuklearno postrojenje?

SEUL - Satelitski snimci pokazuju da su nedavne poplave u Sjevernoj Koreji možda uzrokovale štete na crijevima za ispumpavanje vode iz najvećeg nuklearnog postrojenja u toj zemlji, saopštila je istraživačka organizacija "38 Sjever" koja nadzire Sjevernu Koreju.

Najčitanije