Poplave

Venecija pod vodom, poplavljena i istorijska bazilika

VENECIJA - Veneciju je pogodio drugi najveći talas plime u istoriji, poplavivši istorijsku baziliku i mnoge gradske trgove i uličice.

U Nikšiću ugroženo 30 kuća iz koji se voda nije povukla

PODGORICA - U Nikšiću je ugroženo tridesetak kuća iz kojih se voda još nije povukla, izjavio je danas direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore Mirsad Mulić.

Situacija u Crnoj Gori bolja, ali opasnost od poplava nije prošla

PODGORICA - Hidrološka situacija na području Crne Gore juros je značajno bolja, ali daleko od toga da je prošla opasnost i da prelazimo na redovan režim rada, kazao je generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić.

Evakuacija kod Nikšića, takvu situaciju ne pamte ni najstariji

PODGORICA - U selu Broćanac, kod Nikšića, evakuisano je osam osoba iz dva domaćinstva, kod kojih je situacija nakon nevremena najsloženija, javila je Mina.

Nevrijeme u Crnoj Gori: Kuće poplavljene, spasioci na terenu

PODGORICA - Nove padavine u Crnoj Gori donijele su probleme građanima širom zemlje - reke su se izlile, poplavljene su kuće i kafići, saobraćaj je otežan, a spasioci su na terenu i imaju veliki broj intervencija.

Oluje i poplave na jugu Francuske, tri osobe nastradale

PARIZ - Najmanje tri osobe su natradale u olujama i poplavama koje su ove sedmice pogodile jug Francuske, saopštila je danas francuska vlada.

Poplave u Kataloniji, jedna osoba poginula

MADRID - Jedna osoba je poginula, a dvije su nestale u obilnim padavinama u Kataloniji, saopštile su danas španske vlasti.

Obnovljen most koji je srušen u poplavama

PRIJEDOR - Most preko rječice Bistrice u Prijedoru obnovljen je nakon što je srušen u poplavama u maju i junu, a iz budžeta grada za ove poslove je izdvojeno 13.000 KM.

U poplavama u Indiji stradalo više od 140 ljudi

NJU DELHI - Monsunske kiše donijele su pustoš u severnoindijskim državama Utar Pradeš i Bihar, gdje su u poplavama od petka do danas stradale 144 osobe, saopštili su zvaničnici.

U poplavama poginulo više od stotinu ljudi

NJU DELHI - Više od stotinu ljudi poginulo je u poplavama koje su izbile usljed obilnih padavina u indijskim državama Utar Pradeš i Bihar, saopštili su zvaničnici.

Najčitanije