Poplave

Vremenske nepogode u SAD, nestao muškarac

BELINGEM - Nakon što se sniježni talas trasformisao u obilne kišne padavine, lokalne vlasti na Pacifičkom sjeverozapadu SAD saopštile su da su krenule poplave, pokrenula se klizišta, proglašena je opasnost od lavina na planinama, a najmanje jedna osoba se vodi kao nestala.

Prva žrtva poplava na sjeveru Španije

MADRID - Najmanje jedna osoba je poginula kada su se na sjeveru Španije rijeke izlile iz korita, poplavile kuće i saobraćajnice, a bujice odnosile automobile.

U Srpskoj usvojen plan odbrane od poplava

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je plan odbrane od poplava u Srpskoj u 2022. godini, s ciljem unapređenja i svestranijeg angažovanja relevantnih subjekata, kao i višeg nivoa pripravnosti u zaštiti i spasavanju ljudi i materijalnih dobara od poplava.

Poplavljeno više objekata u Hercegovini

ČAPLJINA - Više objekata na području Čapljine poplavljeno je zbog nabujalih rijeka, potvrdile su lokalne vlasti.

Novi porast vodostaja na području Republike Srpske

BIJELJINA - Padavine koje su pale juče i danas dovele su do novog porasta vodostaja na većini vodotoka na području Republike Srpske, saopšteno je iz "Vode Srpske".

Јugović: Šteta na infrastrukturi i objektima oko 410.000 KM

PALE - Šteta nastala u nedavnim poplavama na putnoj infrastrukturi i individualnim objektima u opštini Pale procijenjena je na oko 410.000 KM, izjavio je načelnik opštine Boško Јugović.

Otpadne vode se povlače: Nadležne službe na terenu

BANJALUKA - U banjalučkom naselju Priječani došlo je do povlačenja fekalnih otpadnih voda, a nadležne službe su izašle na teren.

Ukinuto stanje prirodne nesreće u Kantonu Sarajevo

​SARAJEVO - Vlada Kantona Sarajevo proglasila je danas prestanak stanja prirodne nesreće od poplava na području Kantona Sarajevo.

Najavljene obilne padavine, Ministarstvo upozorilo na poplave

BANJALUKA - Zbog padavina koje su najavljene od 25. do 29. novembra i mogućih bujičnih poplava apeluje se na stanovništvo da zaštiti imovinu, saopštilo je danas Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Nakon poplava u Trnovu se aktivirala velika klizišta

Nakon poplava u opštini Trnovo su se pokrenula velika klizišta, rekao je načelnik te opštine Dragomir Gagović.

Najčitanije