Porast

U Londonu porast nasilja u porodici tokom epidemije

LONDON - Broj prijava za nasilje u porodici u Londonu porastao je za trećinu u posljednjih šest nedjelja, saopštila je uprava londonske policije i uputila apel žrtvama da prijave nasilje uz obećanje da neće biti kažnjeni zbog kršenja mjera socijalnog distanciranja i ograničenog kretanja, izvijestio je Rojters.

Film "Parazit" pogurao biznis u piceriji, pomama i za nudlama

Od kada su u južnokorejskom filmu Parazit, koji je ovog mjeseca dobio Oscara, prikazani logo i kutija picerije za koju glavni likovi u početku rade, od tad je prodaja u ovom objektu koji zaista postoji uvećana za 50 odsto.

Una i Sana u porastu

NOVI GRAD - Vodostaji Une i Sane u Novom Gradu i dalje su u porastu, a zbog izlivanja rijeke Japre u Suhači u prekidu je saobraćaj na putu Blagaj-Budimlić Japra.

Cijene nafte skočile za tri odsto

NJUJORK – Na svjetskim su tržištima cijene nafte prošle sedmice skočile više od tri odsto, na najviše nivoe u dvije godine, što se zahvaljuje jačanju potražnje i očekivanjima da će OPEC produžiti svoj dogovor o smanjenju proizvodnje i na cijelu iduću godinu.

Zabilježen porast stranih investicija u BiH, uloženo 386 miliona KM

SARAJEVO - Rast stranih investicija u BiH nastavljen je i u drugom tromjesečju ove godine i dostigao je iznos od 386,7 miliona KM, sa procijenjenim zadržanim zaradama, što je značajan napredak u odnosu na prethodne godine kada je uglavnom bilježio pad, saopšteno je iz Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA).

Vodostaji rijeka u RS u porastu, u Banjaluci ugroženo nekoliko kuća (FOTO)

BANJALUKA - Zbog obilnih padavina koje ne prestaju u protekla tri dana rijeke Vrbas, Pliva i Sana su u konstatntom porastu, a do prvih izlijevanja bujičnih potoka došlo je u Banjalučkom naselju Česma prije nekih 20 minuta. Zbog svega navedenog su uvedena i vandredna mjerenja vodostaja na nivou čitave RS.

Najčitanije