Poremećaj

Selena Gomez javno priznala da ima bipolarni poremećaj

​U otvorenom razgovoru o svom mentalnom zdravlju pjevačica i glumica Selena Gomez priznala je da joj je dijagnostifikovan bipolarni poremećaj, a ovo je saznala nakon posjete psihijatrijskoj ustanovi “McLean” u okviru istraživačkog centra za neuronauke u Masačusetsu.

Raste broj pacijenata s psihičkim poremećajima, lijekovi teže dostupni

TUZLA - Broj osoba sa psihičkim poremećajima u svijetu je u porastu, govore podaci Svjetske zdravstvene organizacije. Posebno se to odnosi na osobe s depresijom, te struka smatra da će ona biti glavni uzrok onesposobljavanja ljudi do 2030. godine.

Prepoznajte poremećaj hormona

Povećana tjelesna težina, smanjena seksualna želja, nesanica i različiti bolovi, neke su od poteškoća čiji uzrok mogu biti hormonalni poremećaji. Bitno je prepoznati sindrome na vrijeme.

SZO: Transrodnost više nije mentalni poremećaj

LONDON - Svjetska zdravstvena organizacija je iz nove verzije klasifikacije bolesti izbacila transrodnost kao oblik mentalnog poremećaja, kako je do sada stajalo.

Prepoznajte hormonski poremećaj u svom tijelu

Povećana tjelesna težina, smanjena seksualna želja, nesanica i različiti bolovi, neke su od poteškoća čiji uzrok mogu biti hormonalni poremećaji. Bitno je prepoznati simptome na vrijeme.

Najčitanije