Poreska uprava

Frilenseri pune kasu, Poreska uprava RS nastavila stabilan trend rasta

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske u prvom kvartalu ove godine nastavila je stabilan trend rasta u naplati javnih prihoda RS, pa je tako prikupljeno ukupno 684,2 miliona KM, što je za 85,1 miliona KM, ili 14 odsto, više nego u istom periodu prethodne godine, saopšteno je iz Poreske uprave RS.

Poziv Poreske uprave RS: Prijavite se za dostavu računa na mejl

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske poziva poreske obveznike - vlasnike nepokretnosti da iskoriste mogućnost dostavljanja poreskih računa za porez na nepokretnosti na adresu elektronske pošte i tako jednostavnije i brže izvršavaju svoje obaveze.

Prodaju zlata nije prijavio kao prihod

BANJALUKA - Inspektori Poreske uprave RS su nadležnim tužilaštvima u Banjaluci i Doboju podnijeli tri izvještaja protiv pet fizičkih lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo utaja poreza i doprinosa, čime je budžet Republike Srpske oštećen za više od 85.000 maraka.

Naplata javnih prihoda u januaru veća za 10 odsto

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske je u januaru ove godine na račun javnih prihoda RS prikupila ukupno 192,1 milion KM, što je za 17,2 miliona KM ili 10 odsto više nego u istom mjesecu prethodne godine, saopšteno je iz Poreske uprave RS.

Goran Maričić: Prioriteti dalji rast javnih prihoda i digitalizacija

BANJALUKA - Republika Srpska je u protekloj godini, koju je obilježila kriza izazvana pandemijom virusa korona, uspjela stabilizovati naplatu javnih prihoda koji su zadržali trend rasta, što očekujemo i u ovoj godini, u kojoj obilježavamo jubilej, 20 godina od osnivanja Poreske uprave Republike Srpske u ovom obliku organizovanja, rekao je Goran Maričić, direktor Poreske uprave RS, u intervjuu za "Nezavisne novine".

Oštetili budžet RS za 5,8 miliona KM, objavljena imena firmi

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske je u prošloj godini nadležnim tužilaštvima u RS dostavila 30 izvještaja protiv poreskih obveznika zbog postojanja osnova sumnje da su činjenjem krivičnih djela oštetila budžet RS u iznosu od oko 5,8 miliona maraka.

PURS i Unija poslodavaca zajedno protiv sive ekonomije

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske i Unija udruženja poslodavaca RS moraju biti aktivni partneri u suzbijanju sive ekonomije, tako da nastavak još jače saradnje u narednom periodu treba da bude prioritet, posebno kada je u pitanju suzbijanje rada na crno i nelojalne konkurencije.

PURS: Dostava na mejl poreskog računa za porez na nepokretnosti

BANJALUKA - Direktor Poreske uprave Republike Srpske Goran Maričić rekao je da je ova ustanova omogućila novu uslugu poreskim obveznicima - vlasnicima nepokretnosti, koji od sada poreski račun za porez na nepokretnosti mogu dobijati na ličnu mejl adresu.

Objavljuju nazive radnji koje ne izdaju račune i drže radnika na crno

BANJALUKA - Poreska uprava RS počela je akciju pojačane kontrole širom Srpske, a poreskim obveznicima koji su kažnjeni u prvom talasu jer nisu izdavali fiskalne račune ili nisu prijavili radnike objavila je nazive.

U posebnim kontrolama Poreske uprave RS izrečeno 47.000 КM kazni

BANJALUKA – Inspektori Poreske uprave Republike Srpske su proteklog vikenda izvršili 20 posebnih kontrola i u 11 slučajeva utvrdili nepravilnosti koje su se odnosile na neizdavanje fiskalnih računa, neevidentiranje prometa preko fiskalnih kasa ili neprijavljivanje radnika, zbog čega su tim poreskim obveznicima izdati prekršajni nalozi na ukupan iznos kazne od 47.000 maraka.

Najčitanije