Poreska uprava FBiH

Inspekcija u FBiH za jedan dan zapečatila 22 objekta

SARAJEVO - Inspektori Poreske uprave Federacije BiH (PUFBiH) nastavili su danas sa brzim kontrolama i na cijelom području Federacije BiH izvršili 233 brze kontrole.

Umičević: Tužili smo Poresku upravu FBiH

Rukometni savez BiH može da funkcioniše samo na dejtonskom principu, da bude sastavljen od predstavnika RS i Federacije BiH, kazao je danas u Banjaluci Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza RS, i dodao "da je pravi RS BiH nastao 2017. te da je ove godine prvi put upisan u Ministarstvu civilnih poslova BiH".

Na pomolu dogovor RS BiH sa Poreskom upravom FBiH

Rukometni savez Bosne i Hercegovine u narednih desetak dana bi trebalo da dobije dugo čekani ID broj, čime bi Savez dobio svoj žiro račun i konačno počeo normalno funkcionisati.

Federalni "poreznici" stupaju u generalni štrajk

SARAJEVO - Sindikat zaposlenih u Poreskoj upravi Federacije BiH (FBiH) odlučio je da stupi u generalni štrajk.

Zaposleni u Poreskoj upravi FBiH najavili generalni štrajk

SARAJEVO - Predsjednik Sindikata državnih službenika i namještenika u Federaciji BiH (FBiH) Samir Kurtović upozorio je danas da će svih 900 zaposlenih u federalnoj Poreskoj upravi u petak, 21. decembra, stupiti u generalni štrajk, ako im nadležni ne ispune zahtjeve za bolje uslove rada i prijem novih radnika.

Odbačena žalba frilensera, Poreska uprava FBiH zakonito vršila oporezivanje

SARAJEVO - Agencija za zaštitu ličnih podataka u BiH potvrdila je zakonitost postupanja Poreske uprave Federacije BiH u slučaju oporezivanja frilensera, saopšteno je iz Poreske uprave FBiH.

Radnici Poreske uprave FBiH od ponedjeljka u štrajku

SARAJEVO - Radnici Poreske uprave FBiH najavili su štrajk upozorenja koji počinje od 17. septembra. Štrajkački odbor PU FBH saopštio je da u štrajk stupaju svi radnici, a ne samo poreskii inspektori.

Blokada računa u slučaju isplate plata bez poreza i doprinosa

SARAJEVO - Poreskim dužnicima koji ne budu poštovali odluku Poreske uprave Federacije BiH /FBiH/, prema kojoj se ubuduće neće moći isplaćivati plate ako uz njih nisu uplaćeni porezi i doprinosi, biće blokirani računi.

Najčitanije