Poreska uprava FBiH

Poreska uprava FBiH: Novu godinu započeti bez poreskih obaveza

SARAJEVO - Poreska uprava Federacije BiH (FBiH) pozvala je poreske obveznike da do kraja ove poslovne godine regulišu nepodnesene poreske prijave, izmire svoje obaveze, te narednu godinu započnu bez starih poreskih dugovanja.

Inspekcija u FBiH za jedan dan zapečatila 22 objekta

SARAJEVO - Inspektori Poreske uprave Federacije BiH (PUFBiH) nastavili su danas sa brzim kontrolama i na cijelom području Federacije BiH izvršili 233 brze kontrole.

Umičević: Tužili smo Poresku upravu FBiH

Rukometni savez BiH može da funkcioniše samo na dejtonskom principu, da bude sastavljen od predstavnika RS i Federacije BiH, kazao je danas u Banjaluci Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza RS, i dodao "da je pravi RS BiH nastao 2017. te da je ove godine prvi put upisan u Ministarstvu civilnih poslova BiH".

Na pomolu dogovor RS BiH sa Poreskom upravom FBiH

Rukometni savez Bosne i Hercegovine u narednih desetak dana bi trebalo da dobije dugo čekani ID broj, čime bi Savez dobio svoj žiro račun i konačno počeo normalno funkcionisati.

Federalni "poreznici" stupaju u generalni štrajk

SARAJEVO - Sindikat zaposlenih u Poreskoj upravi Federacije BiH (FBiH) odlučio je da stupi u generalni štrajk.

Zaposleni u Poreskoj upravi FBiH najavili generalni štrajk

SARAJEVO - Predsjednik Sindikata državnih službenika i namještenika u Federaciji BiH (FBiH) Samir Kurtović upozorio je danas da će svih 900 zaposlenih u federalnoj Poreskoj upravi u petak, 21. decembra, stupiti u generalni štrajk, ako im nadležni ne ispune zahtjeve za bolje uslove rada i prijem novih radnika.

Odbačena žalba frilensera, Poreska uprava FBiH zakonito vršila oporezivanje

SARAJEVO - Agencija za zaštitu ličnih podataka u BiH potvrdila je zakonitost postupanja Poreske uprave Federacije BiH u slučaju oporezivanja frilensera, saopšteno je iz Poreske uprave FBiH.

Radnici Poreske uprave FBiH od ponedjeljka u štrajku

SARAJEVO - Radnici Poreske uprave FBiH najavili su štrajk upozorenja koji počinje od 17. septembra. Štrajkački odbor PU FBH saopštio je da u štrajk stupaju svi radnici, a ne samo poreskii inspektori.

Blokada računa u slučaju isplate plata bez poreza i doprinosa

SARAJEVO - Poreskim dužnicima koji ne budu poštovali odluku Poreske uprave Federacije BiH /FBiH/, prema kojoj se ubuduće neće moći isplaćivati plate ako uz njih nisu uplaćeni porezi i doprinosi, biće blokirani računi.

Najčitanije