Poreska uprava RS

Poreski inspektori osumnjičeni da su primali mito i zloupotrijebili ovlašćenja

BANJALUKA – Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske dostavili su Republičkom javnom tužilaštvu izvještaj protiv pet osoba, N.B., N.Š. i M.B. iz Prijedora, D.J. iz Novog Grada i M.R. iz Gradiške zbog učinjenih krivičnih djela iz oblasti korupcije.

Krupnim koracima ka modernoj Poreskoj upravi RS

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske od ove godine omogućila je elektronsko podnošenje svih poreskih prijava iz svoje nadležnosti, čime je napravljen veliki iskorak na polju digitalizacije poslovanja ove institucije, sa ciljem da se poreskim obveznicima olakša izvršavanje njihovih poreskih obaveza.

Poreska uprava RS: Počinje predaja zahtjeva za pomoć za maj

BANJALUKA - Poreska uprava RS poziva poreske obveznike, koji obavljaju djelatnosti kojima je odlukom Štaba za vanredne situacije bilo zabranjeno obavljanje djelatnosti u maju da podnesu Poreskoj upravi RS pisanu izjavu sa zahtjevom za uplatu poreza i doprinosa ili najniže plate u zavisnosti od dužine trajanja zabrane obavljanja djelatnosti u maju 2020.

Za april obrađeni zahtjevi za plate 24.000 radnika

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske obradila je sve do sada pristigle potpune zahtjeve poreskih obveznika, kojima je bilo zabranjeno obavljanje djelatnosti ili su prestajali sa radom u aprilu, za isplatu najniže plate za april i uplate doprinosa na tu najnižu platu.

Maričić: Integrisani sistem učinio nas je efikasnijim

Nekoliko klikova na vašem računaru ili mobilnom telefonu i sve prijave koje ste bili u obavezi da predate u Poresku upravu Republike Srpske već su stigle na njihovu adresu. Zahvaljujući SAP Integrisanom informacionom sistemu, poreski obveznici od prije desetak dana ni zbog jedne prijave više ne moraju da stoje u redovima. U uslovima pandemije koronavirusa to nam je posebno važno, ali je u pitanju i dobrobit na duge staze, kaže direktor Poreske uprave Republike Srpske, Goran Maričić.

Inspektor uhapšen zbog sumnje na primanje mita, pronađen novac

PRIJEDOR - Poreski inspektor Poreske uprave Republike Srpske iz Područnog centra Prijedor N.B. uhapšen je danas tokom operativne akcije "Svodna", a prilikom hapšenja pronađen je novac i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Poreska uprava RS omogućila elektronsko podnošenje svih prijava

​BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske omogućila je elektronsko podnošenje svih poreskih prijava iz svoje nadležnosti, čime je napravljen krupan iskorak na polju digitalizacije poslovanja ove institucije, sa ciljem da se poreskim obveznicima dodatno olakša izvršavanje njihovih poreskih obaveza.

Isplaćeno 4,98 miliona KM za dospjeli anuitet stare devizne štednje

BANJALUKA - Ministarstvo finansija Republike Srpske je danas izvršilo plaćanje dospjelog 3. anuiteta obveznica stare devizne štednje lokalne oznake RSDS-O-H u ukupnom iznosu od 4.983.506 KM, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Za odgodu plaćanja poreza podnesite pisanu izjavu

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske obavještava privredne subjekte koji su pogođeni mjerama na sprečavanju širenja virusa korona i zbog toga imaju poteškoće u poslovanju, da imaju mogućnost da u skladu s odlukom Vlade Republike Srpske podnesu Poreskoj upravi RS pismenu izjavu za odgađanje plaćanja poreskih obaveza.

Maričić za "Nezavisne": Počeo povrat poreza i doprinosa firmama koje su povećale plate

Isplata povrata poreza i doprinosa za povećanje plata u 2019. godini je počela, čime je Poreska uprava Republike Srpske ispunila jednu od obaveza i mjera koje je početkom sedmice predložio Krizni štab za praćenje štetnih posljedica virusa korona na stanje u privredi RS, rekao je Goran Maričić, direktor Poreske uprave.

Najčitanije