Poreska uprava RS

Poreski kalendar za 2020. na uvidu poreskim obveznicima

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske objavila je na svojoj internet stranici "Poreski kalendar za 2020. godinu", u kojem sva pravna lica, preduzetnici i građani mogu vidjeti rokove za podnošenje poreskih prijava, ali i plaćanje poreskih obaveza, saopšteno je iz Uprave.

Tragaju za neprijavljenim radnicima u RS

​BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske i Inspektorat RS će i u narednom periodu nastaviti saradnju i zajedničke kontrole poreskih obveznika sa ciljem suzbijanja sive ekonomije i nelojalne konkurencije, te uvođenja u zakonske okvire subjekata koji rade neregistrovani, poručeno je nakon današnjeg sastanka rukovodilaca tih institucija.

Prijavljeni da su oštetili budžet za 3,3 miliona KM

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske u prošloj godini je nadležnim tužilaštvima u RS dostavila 27 izvještaja protiv poreskih obveznika zbog sumnje da su krivičnim djelima oštetili budžet RS za 3,3 miliona maraka, potvrđeno je "Nezavisnim".

U kasi Poreske uprave RS 2,5 milijardi maraka

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske završila je prošlu godinu s prikupljenih rekordnih 2,494 milijarde maraka na računu javnih prihoda RS.

Poreska uprava RS započela kampanju "Porez plaćaj, Srpsku jačaj"

Poreska uprava Republike Srpske započela je promotivnu kampanju pod nazivom "Porez plaćaj, Srpsku jačaj", čiji je cilj podizanje svijesti građana o važnosti plaćanja poreskih obaveza i koristima koje iz toga proizilaze, kako za pojedinca, tako i za društvo u cjelini.

Poreska uprava RS prikupila 2,079 milijardi KM javnih prihoda

BANJALUKA - U proteklih deset mjeseci prikupili smo 2,079 milijardi maraka javnih prihoda, što je povećanje od 59,2 miliona KM u odnosu na isti period prošle godine, rekao je danas Goran Maričić, direktor Poreske uprave RS.

Maričić: Zadovoljan poreski obveznik je i pravac i cilj našeg rada

Poreska uprava Republike Srpske je u ovoj i prethodnim godinama uložila značajna finansijska sredstva i lјudske resurse u modernizaciju svog poslovanja, sa cilјem da imamo efikasniju naplatu javnih prihoda i zaustavimo gomilanje dugovanja, ali i da dobijemo što je moguće zadovolјnijeg poreskog obveznika, kojem će biti pojednostavlјene procedure i samim tim olakšano izvršavanje njihovih poreskih obaveza, rekao je to u intervjuu za portal 'Swot.ba' Goran Maričić, direktor Poreske uprave RS.

Saradnja poreskih uprava RS i Srbije biće još intenzivnija

BEOGRAD - Goran Maričić, direktor Poreske uprave Republike Srpske boravio je danas sa svojim saradnicima u Beogradu, u radnoj posjeti Poreskoj upravi Srbije, sa ciljem daljeg jačanja saradnje ove dvije institucije u budućnosti.

Jače kontrole i SAP dali rezultate: Rast javnih prihoda u Srpskoj od tri odsto

BANJALUKA - Javni prihodi Republike Srpske po osnovu poreza i doprinosa već nekoliko godina rastu za oko tri odsto godišnje, a posebno je to izraženo u posljednje dvije godine, podaci su Poreske uprave RS.

Prijavljeni da su budžet oštetili za 1,85 miliona KM

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske je u proteklih devet mjeseci nadležnim tužilaštvima u Srpskoj dostavila 19 izvještaja protiv poreskih obveznika zbog sumnje da su krivičnim djelima oštetili budžet RS za 1,85 miliona maraka.

Najčitanije