Poreska uprava RS

PURS i Unija poslodavaca zajedno protiv sive ekonomije

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske i Unija udruženja poslodavaca RS moraju biti aktivni partneri u suzbijanju sive ekonomije, tako da nastavak još jače saradnje u narednom periodu treba da bude prioritet, posebno kada je u pitanju suzbijanje rada na crno i nelojalne konkurencije.

Objavljuju nazive radnji koje ne izdaju račune i drže radnika na crno

BANJALUKA - Poreska uprava RS počela je akciju pojačane kontrole širom Srpske, a poreskim obveznicima koji su kažnjeni u prvom talasu jer nisu izdavali fiskalne račune ili nisu prijavili radnike objavila je nazive.

U posebnim kontrolama Poreske uprave RS izrečeno 47.000 КM kazni

BANJALUKA – Inspektori Poreske uprave Republike Srpske su proteklog vikenda izvršili 20 posebnih kontrola i u 11 slučajeva utvrdili nepravilnosti koje su se odnosile na neizdavanje fiskalnih računa, neevidentiranje prometa preko fiskalnih kasa ili neprijavljivanje radnika, zbog čega su tim poreskim obveznicima izdati prekršajni nalozi na ukupan iznos kazne od 47.000 maraka.

Stabilna naplata direktnih poreza: U avgustu prikupljeno 207,59 miliona KM

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske je u avgustu ove godine na račun javnih prihoda RS prikupila ukupno 207,59 miliona maraka, što je za oko 3,57 miliona КM ili dva odsto više u odnosu na isti mjesec prošle godine, koja je, podsjećamo, bila rekordna godina u naplati javnih prihoda od osnivanja Poreske uprave RS u ovom obliku organizovanja.

Pet osoba osumnjičeno za utaju 180.543 KM poreza

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske podnijela je nadležnim tužilaštvima u RS četiri izvještaja protiv pet lica zbog sumnje da su utajom poreza i doprinosa budžet RS oštetili za ukupno 180.543 KM.

Budžet oštetili za tri miliona KM

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske (PU RS) u prvih pet mjeseci ove godine nadležnim tužilaštvima u RS dostavila je devet izvještaja protiv poreskih obveznika zbog osnova sumnje da su činjenjem krivičnih djela oštetili budžet RS u iznosu od oko 2,97 miliona maraka.

Poreski inspektori osumnjičeni da su primali mito i zloupotrijebili ovlašćenja

BANJALUKA – Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske dostavili su Republičkom javnom tužilaštvu izvještaj protiv pet osoba, N.B., N.Š. i M.B. iz Prijedora, D.J. iz Novog Grada i M.R. iz Gradiške zbog učinjenih krivičnih djela iz oblasti korupcije.

Krupnim koracima ka modernoj Poreskoj upravi RS

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske od ove godine omogućila je elektronsko podnošenje svih poreskih prijava iz svoje nadležnosti, čime je napravljen veliki iskorak na polju digitalizacije poslovanja ove institucije, sa ciljem da se poreskim obveznicima olakša izvršavanje njihovih poreskih obaveza.

Poreska uprava RS: Počinje predaja zahtjeva za pomoć za maj

BANJALUKA - Poreska uprava RS poziva poreske obveznike, koji obavljaju djelatnosti kojima je odlukom Štaba za vanredne situacije bilo zabranjeno obavljanje djelatnosti u maju da podnesu Poreskoj upravi RS pisanu izjavu sa zahtjevom za uplatu poreza i doprinosa ili najniže plate u zavisnosti od dužine trajanja zabrane obavljanja djelatnosti u maju 2020.

Za april obrađeni zahtjevi za plate 24.000 radnika

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske obradila je sve do sada pristigle potpune zahtjeve poreskih obveznika, kojima je bilo zabranjeno obavljanje djelatnosti ili su prestajali sa radom u aprilu, za isplatu najniže plate za april i uplate doprinosa na tu najnižu platu.

Najčitanije