Poreska uprava RS

Isplaćeno 4,98 miliona KM za dospjeli anuitet stare devizne štednje

BANJALUKA - Ministarstvo finansija Republike Srpske je danas izvršilo plaćanje dospjelog 3. anuiteta obveznica stare devizne štednje lokalne oznake RSDS-O-H u ukupnom iznosu od 4.983.506 KM, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Za odgodu plaćanja poreza podnesite pisanu izjavu

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske obavještava privredne subjekte koji su pogođeni mjerama na sprečavanju širenja virusa korona i zbog toga imaju poteškoće u poslovanju, da imaju mogućnost da u skladu s odlukom Vlade Republike Srpske podnesu Poreskoj upravi RS pismenu izjavu za odgađanje plaćanja poreskih obaveza.

Maričić za "Nezavisne": Počeo povrat poreza i doprinosa firmama koje su povećale plate

Isplata povrata poreza i doprinosa za povećanje plata u 2019. godini je počela, čime je Poreska uprava Republike Srpske ispunila jednu od obaveza i mjera koje je početkom sedmice predložio Krizni štab za praćenje štetnih posljedica virusa korona na stanje u privredi RS, rekao je Goran Maričić, direktor Poreske uprave.

Poreska uprava RS: Više koristiti elektronske usluge

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske obavještava poreske obveznike da će, u skladu sa preporukama i preventivnim mjerama Vlade Republike Srpske na zaštiti stanovništva od širenja korona virusa, i u narednim danima biti na usluzi poreskim obveznicima. Rad Poreske uprave biće organizovan u skladu sa tim mjerama.

Građani lakše do zdravstvenog osiguranja, bez čekanja u redovima

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske i Fond zdravstvenog osiguranja RS potpisali su danas Protokol o saradnji kojim je omogućena elektronska razmjena podataka, sa ciljem da se pojednostave procedure i građanima olakša sticanje svojstva osiguranog lica.

Rast javnih prihoda u RS: Svaki minut legnu 4.503 marke

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske je u protekla dva mjeseca na račun javnih prihoda RS prikupila ukupno 389,1 milion KM, što je za 11 miliona KM ili tri odsto više nego u istom periodu prethodne godine.

Poreski kalendar za 2020. na uvidu poreskim obveznicima

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske objavila je na svojoj internet stranici "Poreski kalendar za 2020. godinu", u kojem sva pravna lica, preduzetnici i građani mogu vidjeti rokove za podnošenje poreskih prijava, ali i plaćanje poreskih obaveza, saopšteno je iz Uprave.

Tragaju za neprijavljenim radnicima u RS

​BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske i Inspektorat RS će i u narednom periodu nastaviti saradnju i zajedničke kontrole poreskih obveznika sa ciljem suzbijanja sive ekonomije i nelojalne konkurencije, te uvođenja u zakonske okvire subjekata koji rade neregistrovani, poručeno je nakon današnjeg sastanka rukovodilaca tih institucija.

Prijavljeni da su oštetili budžet za 3,3 miliona KM

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske u prošloj godini je nadležnim tužilaštvima u RS dostavila 27 izvještaja protiv poreskih obveznika zbog sumnje da su krivičnim djelima oštetili budžet RS za 3,3 miliona maraka, potvrđeno je "Nezavisnim".

U kasi Poreske uprave RS 2,5 milijardi maraka

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske završila je prošlu godinu s prikupljenih rekordnih 2,494 milijarde maraka na računu javnih prihoda RS.

Najčitanije