Porez

U Hrvatskoj velika policijska akcija, uhapšeno više desetina ljudi

ZAGREB - Širom Hrvatske od jutros se provodi policijska akcija u vezi sa privrednim kriminalom u kojoj je za sada uhapšeno tridesetak ljudi.

Bajden povećava porez za kompanije i bogate

Ključni odbor Zastupničkog doma Kongresa SAD prihvatio je prijedloge zakona o povećanju poreza za kompanije i bogate kako bi se pomoglo u finansiranju proračunskog plana predsjednika Džoa Bajdena vrijednog 3.500 milijardi dolara.

Direktori firme "Kula" osumnjičeni za utaju osam miliona KM

TUZLA - Potvrđena je optužnica protiv Munevera Novalića (64) i Mirsada Novalića (60) iz Gradačca koja ih tereti da su, prvi kao suvlasnik, a drugi kao većinski vlasnik u Industriji modne konfekcije "Kula" Gradačac, u toj firmi izbjegli plaćanje doprinosa i poreza na dohodak u ukupnom iznosu od oko 8,2 miliona KM.

Naplata javnih prihoda u RS veća za 214,7 miliona KM

BANJALUKA- Poreska uprava Republike Srpske je u prvih osam mjeseci ove godine na račun javnih prihoda RS, prikupila ukupno 1,818 milijardi maraka, što je za čak 214,7 miliona KM ili 13 odsto više nego u istom periodu lani, uz rast naplate u apsolutno svim segmentima javnih prihoda.

EU uvodi veće poreze za zagađivače, na udaru i BiH

BRISEL, BANJALUKA - Evropska komisija predložila je čitav set zakonskih prijedloga čiji je cilj oporezovati i kažnjavati najveće zagađivače i emitere opasnih čestica koje uzrokuju globalno zagrijavanje, štete okolini i ugrožavaju zdravlje ljudi.

Za povrat poreza donji prag 850 KM

Da bi ostvario pravo na umanjenje poreske osnovice poreza na dohodak za jednog člana uže porodice, radnik u Republici Srpskoj mora da ima platu od najmanje 850 maraka, ali mjesečni iznos povrata poreza od 1. jula, kada su zakonske izmjene stupile na snagu, uduplan je na 15 maraka.

Porez na kiriju platila samo 754 vlasnika nekretnina

BANJALUKA, PRIJEDOR - Dok su oglasi puni stanova sa sjedištem u Srpskoj koji se izdaju pod kiriju, većina njihovih vlasnika ne plaća porez na ovaj prihod.

Booking.com utajio porez i u Italiji i Holandiji

Italijanska finansijska policija utvrdila je da je kompanija Booking.com, registrovana u Holandiji, utajila 153 miliona evra poreza za period od 2013. do 2019, prenijela je Ansa.

BiH pokušava da oporezuje "Facebook" "Google", "YouTube"...

SARAJEVO, BANJALUKA - Predstavnički dom parlamenta BiH danas će razmatrati inicijativu o izmjeni Zakona o PDV-u u smjeru da se oporezuju veliki tehnološki giganti ("Facebook", "Google", "YouTube", "Amazon", "Apple"), međutim pitanje je da li BiH može riješiti taj problem s obzirom na to da je tek rijetkim zemljama to pošlo za rukom.

Ministarstvo finansija: Igre na sreću nemoguće uvesti u PDV sistem

Vlada Republike Srpske ne podržava prijedlog izmjena Zakona o PDV-u koje bi trebalo da omoguće da se i igre na sreću uvrste u postojeći PDV sistem, jer ih je nemoguće sprovesti u praksi, kažu u Ministarstvu finansija Srpske.

Najčitanije