Porez

Slovenija smanjuje porez na motorna vozila za tri puta

LJUBLJANA - Porez na motorna vozila u Sloveniji radikalno se smanjuje prema zakonu koji je danas predložila vlada, a ukida se i dodatni porez na luksuzna vozila zapremnine motora iznad 2,5 litre.

Tramp 10 godina nije platio porez na dohodak

Američki predsjednik Donald Tramp od 2000. godine nije platio nikakav porez na dohodak, već je prijavio da je izgubio više novaca od onoga što je zaradio, objavio je New York Times. Kada je osvojio izbore 2017. godine te prve godine u Bijeloj kući, 45. američki predsjednik platio je svega 750 dolara poreza na dohodak.

Facebook plaća 104 miliona evra poreza

Facebook je u Francuskoj prihvatio da plati više od 100 miliona evra poreza, uključujući kaznu zbog zaostalih plaćanja iz vremena prije 2018. godine, javio je danas francuski finansijski magazin "Kapital".

Kuba ukida porez na dolare

Kuba namjerava da ukine porez na zvanični kurs dolara od 10 odsto kako bi ublažila posljedice pandemije virusa korona i nadoknadila gubitak prihoda od turizma.

Milioneri traže povećnje poreza za najbogatije zbog korone

Grupa od 83 milionera zatražila je uvođenje većih poreza za najbogatije, i to "odmah" i "trajno" kako bi se doprinijelo oporavku nakon krize izazvane pandemijom virusa korona.

Banjalučanin osumnjičen da nije plaćao obaveze za 32 radnika

BANJALUKA - Protiv Banjalučanina Z.B. prijedorska policija podnijela je izvještaj zbog sumnje da nije uplatio obaveze po osnovu poreza i doprinosa na lični dohodak za 32 radnika.

UIO zbog zastare otpisala 15 miliona poreskog duga

BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u ovoj i prošloj godini otpisala je skoro 15 miliona maraka duga poreskih obveznika zbog zastare.

Srušen mit o namjeni Velikog kineskog zida

Izraelski arheolozi su srušili mit po kojem je Kineski zid bio predviđen samo za zaštitu od naleta Mongola.

Ilić kolegama koji traže pomoć: Da vidim vaše poreske prijave

Pojedine kolege Miroslava Ilića zabrinule su se svoju egzistenciju, te su tražile i traže pomoć od države zbog toga.

Najčešća pitanja i odgovori o porezima i doprinosima u novonastaloj situaciji

​Čitaoci sajta koronavirususrpskoj.com svakodnevno postavljaju pitanja iz različitih oblasti, a pravovremene i tačne odgovore pripremaju nadležna ministarstva i institucije Vlade.

Najčitanije