Porez

Poziv građanima Banjaluke da prijave i plate porez na nekretnine

BANJALUKA - Gradska uprava Banjaluka pozvala je vlasnike nepokretnosti na području grada da prijave nekretnine i plate porez na nepokretnosti, ukoliko to do sada nisu učinili, s obzirom na to da je riječ o izvornom prihodu grada iz kojeg se finansiraju brojni razvojni projekti.

Uslovna kazna za poresku utaju

SARAJEVO - Sud BiH izrekao je Kadriji Ilić uslovnu kaznu zatvora od šest mjeseci za poresku utaju i prevaru, a kazna neće biti izvršena u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude ako optužena ne počini novo krivično djelo.

Švajcarska i Emirati skinuti sa liste poreskih utočišta

LUKSEMBURG - Ministri finansija zemalja EU dogovorili su se da skinu Švajcarsku i Ujedinjene Arapske Emirate /UAE/ sa liste zemalja koje su poreska utočišta, navodi se u danas objavljenom saopštenju.

Prihodi od indirektnih poreza pet milijardi i 936 miliona KM

BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH za devet mjeseci prikupila je pet milijardi i 936 miliona KM, što je za 309 miliona KM ili 5,5 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz UIO BiH.

Milionska utaja poreza u Hrvatskoj, među optuženima i državljanin BiH

ZAGREB - USKOK je podigao optužnicu protiv devetočlane grupe koju tereti da je na uvozu luksuznih automobila hrvatsku državu oštetila za više od 6,5 miliona kuna neplaćenog poreza (oko 900.000 evra).

Optužnica zbog utaje poreza u iznosu od 358.428 KM

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Branka Kovačević i pravnog lica "Horizont" d.o.o. Banjaluka, koji se terete da su u periodu 2016. i 2017. godine počinili utaju PDV-a u iznosu od 358.428 KM i za taj iznos oštetili budžet BiH.

Prhodi poreza na nepokretnosti u padu, najavljena prinudna naplata

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske (PU RS) u prvih osam mjeseci bilježi pad naplate prihoda poreza na nepokretnosti od dva odsto, a s obzirom na to da se bliži 30. septembar, što je rok za uplatu druge rate, ne isključuju mogućnost prinudne naplate.

Uplata druge rate poreza na nepokretnosti do 30. septembra

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske poziva obveznike poreza na nepokretnosti da do 30. septembra izmire drugu ratu obaveze po poreskom računu za ovu godinu, kao i eventualno još neizmirene iznose po osnovu poreza na nepokretnosti iz prethodnih godina, saopšteno je iz ove uprave.

Prijedorčani oštetili budžet Srpske za 20.500 KM

PRIJEDOR - Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli su juče izvještaj protiv E.B. iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Utaja poreza i doprinosa" i A.O. iz Prijedora zbog krivičnog djela "Neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem".

Optužnica zbog utaje više od 300.000 KM poreza

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Nidhata Inkića i pravnog lica "Autotehnik" d.o.o. u stečaju Gradačac, koji se terete da su u periodu od 2013. do 2017. godine počinili utaju poreza na dodatnu vrijednost (PDV) u iznosu od 315.266,82 KM i za taj iznos oštetili budžet BiH.

Najčitanije