Porez

U državnu kasu slilo se 538 miliona KM više nego lani

SARAJEVO - Prihodi od indirektnih poreza za četiri mjeseca ove godine iznosili su tri milijarde i pet miliona KM i veći su za 538 miliona KM ili 21,82 odsto u odnosu na isti period 2021. godine, kada su iznosili dvije milijarde i 467 miliona KM, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Maričić: Ističe rok za podnošenje godišnjih poreskih prijava

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske obavještava poreske obveznike da u četvrtak, 31. marta, ističe rok za podnošenje godišnjih poreskih prijava za 2021. i 2022. godinu, saopšteno je iz ove institucije.

UAE uvode 2023. korporativni porez prvi put u istoriji

Ujedinjeni Arapski Emirati će prvi put u istoriji zemlje uvesti federalni porez na dobit preduzeća, saopštilo je danas Ministarstvo finansija.

UIO: Prikupljen rekordan iznos poreza

BANJALUKA - Uprava za indirektno oprezivanje (UIO) BiH prikupila je rekordnih osam milijardi i 445 miliona KM prihoda od indirektnih poreza u 2021. Godini, saopšteno je iz UIO.

Kvebek će nevakcinisanima naplaćivati zdravstveni porez

KVEBEK - Kanadska pokrajina Kvebek naplaćivaće zdravstveni porez stanovnicima koji nisu vakcinisani protiv kovida-19, javlja BBC.

Rekordni prihodi od indirektnih poreza

BANJALUKA - Prihodi od indirektnih poreza u Bosni i Hercegovini za period januar - novembar 2021. godine iznosili su sedam milijardi i 664 miliona KM i veći su za milijardu i 66 miliona KM ili 16,15% u odnosu na isti period 2020. godine kada su iznosili šest milijardi i 598 miliona KM, pokazuju podaci Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

U Srbiji manji porez za vozila preko 2.000 kubika, stara 5-20 godina

BEOGRAD - Nova skala oporezivanja vozila je usvojena i primjenjivaće se od 1. januara, a jeftiniji porez prilikom registracije odnosi se samo na vozila starosti od pet do 20 godina, sa zapreminom motora preko 2.000 kubika, izjavila je danas državna sekretarka Ministarstva finansija Slavica Savičić.

Dogovor G20 o porezu i vakcinama: Evo kada nova pravila stupaju na snagu

RIM - Lideri Grupe 20 najrazvijenijih ekonomija svijeta jednoglasno su u subotu podržali uvođenje globalne minimalne poreske stope.

U Hrvatskoj velika policijska akcija, uhapšeno više desetina ljudi

ZAGREB - Širom Hrvatske od jutros se provodi policijska akcija u vezi sa privrednim kriminalom u kojoj je za sada uhapšeno tridesetak ljudi.

Bajden povećava porez za kompanije i bogate

Ključni odbor Zastupničkog doma Kongresa SAD prihvatio je prijedloge zakona o povećanju poreza za kompanije i bogate kako bi se pomoglo u finansiranju proračunskog plana predsjednika Džoa Bajdena vrijednog 3.500 milijardi dolara.

Direktori firme "Kula" osumnjičeni za utaju osam miliona KM

TUZLA - Potvrđena je optužnica protiv Munevera Novalića (64) i Mirsada Novalića (60) iz Gradačca koja ih tereti da su, prvi kao suvlasnik, a drugi kao većinski vlasnik u Industriji modne konfekcije "Kula" Gradačac, u toj firmi izbjegli plaćanje doprinosa i poreza na dohodak u ukupnom iznosu od oko 8,2 miliona KM.

Naplata javnih prihoda u RS veća za 214,7 miliona KM

BANJALUKA- Poreska uprava Republike Srpske je u prvih osam mjeseci ove godine na račun javnih prihoda RS, prikupila ukupno 1,818 milijardi maraka, što je za čak 214,7 miliona KM ili 13 odsto više nego u istom periodu lani, uz rast naplate u apsolutno svim segmentima javnih prihoda.

EU uvodi veće poreze za zagađivače, na udaru i BiH

BRISEL, BANJALUKA - Evropska komisija predložila je čitav set zakonskih prijedloga čiji je cilj oporezovati i kažnjavati najveće zagađivače i emitere opasnih čestica koje uzrokuju globalno zagrijavanje, štete okolini i ugrožavaju zdravlje ljudi.

Za povrat poreza donji prag 850 KM

Da bi ostvario pravo na umanjenje poreske osnovice poreza na dohodak za jednog člana uže porodice, radnik u Republici Srpskoj mora da ima platu od najmanje 850 maraka, ali mjesečni iznos povrata poreza od 1. jula, kada su zakonske izmjene stupile na snagu, uduplan je na 15 maraka.

Porez na kiriju platila samo 754 vlasnika nekretnina

BANJALUKA, PRIJEDOR - Dok su oglasi puni stanova sa sjedištem u Srpskoj koji se izdaju pod kiriju, većina njihovih vlasnika ne plaća porez na ovaj prihod.

Najčitanije