Porez

Neplaćen porez za oko 1.000 nekretnina

​TREBINJE - Na području grada Trebinja evidentirano je oko 1.000 nekretnina koje nisu prijavljene Poreskoj upravi Republike Srpske i za koje vlasnici ne plaćaju poreze, kao i jedan dio nelegalno izgrađenih objekata, što će se u narednom periodu kontrolisati i eventualno sankcionisati.

U Francuskoj usvojen zakon o oporezivanju internet giganata

PARIZ - Francuski parlament usvojio je zakon o uvođenju poreza digitalnim gigantima, čime je Francuska postala prva ekonomska sila koja se odlučila na takav korak.

Plaćanje poreza u Crnoj Gori moguće i imovinom

PODGORICA - Vlada Crne Gore je donijela Uredbu o naplati poreskih potraživanja imovinom poreskih obveznika.

Dug za porez na imovinu 20 miliona KM

​Dug za porez na imovinu u Republici Srpskoj iznosi 20 miliona KM. Najvise duguju vlasnici kuća, stanova, zemljišta i druge nepokretne imovine na području Banjaluke, Bijeljine, Doboja, Prijedora i Laktaša.

Ističe rok za uplatu prve rate poreza na nepokretnosti

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske poziva sve poreske obveznike poreza na nepokretnosti da izmire prvu ratu svoje obaveze po poreskom računu za 2019. godinu, kao i eventualno još uvijek neizmirene iznose po osnovu poreza na nepokretnosti iz prethodnih godina.

"Nezavisne" donose spisak rekordnih prijavljenih oporezivih dohodaka u Srpskoj

BANJALUKA - Četvoro građana Srpske, od čega troje iz Banjaluke, protekle godine imalo je oporezive dohotke koji premašuju dva miliona maraka.

Utajili 4,8 miliona KM poreza

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) podnijeli su Tužilaštvu BiH izvještaj protiv tri lica i jedne firme zbog sumnje da su izbjegla plaćanje poreskih obaveza od 4,8 miliona KM, saopšteno je iz SIPA.

Za novčane doznake iz inostranstva plaća se porez od 10 odsto

BANJALUKA - Ako vam rođak iz inostranstva pošalje 100 maraka, Poreskoj upravi Republike Srpske dužni ste 10. Kazna za nepoštovanje ovog zakona u rasponu je od 500 do 1500 maraka. Trenutni propisi ne razlikuju pomoć porodici od naknada za obavljen posao putem interneta.

I Dijego Kosta optužen za utaju poreza

Golgeter madridskog Atletika Dijego Kosta poslednji je u nizu optuženih fudbalera za utaju poreza u Španiji.

Francuska uvodi porez za tehnološke divove

Francuski parlament usvojio je zakon o oporezivanju tehnoloških divova poput Googlea, Applea, Amazona i Facebooka uprkos kritikama iz Sjedinjenih Država.

Najčitanije