Porez

Kuba ukida porez na dolare

Kuba namjerava da ukine porez na zvanični kurs dolara od 10 odsto kako bi ublažila posljedice pandemije virusa korona i nadoknadila gubitak prihoda od turizma.

Milioneri traže povećnje poreza za najbogatije zbog korone

Grupa od 83 milionera zatražila je uvođenje većih poreza za najbogatije, i to "odmah" i "trajno" kako bi se doprinijelo oporavku nakon krize izazvane pandemijom virusa korona.

Banjalučanin osumnjičen da nije plaćao obaveze za 32 radnika

BANJALUKA - Protiv Banjalučanina Z.B. prijedorska policija podnijela je izvještaj zbog sumnje da nije uplatio obaveze po osnovu poreza i doprinosa na lični dohodak za 32 radnika.

UIO zbog zastare otpisala 15 miliona poreskog duga

BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u ovoj i prošloj godini otpisala je skoro 15 miliona maraka duga poreskih obveznika zbog zastare.

Srušen mit o namjeni Velikog kineskog zida

Izraelski arheolozi su srušili mit po kojem je Kineski zid bio predviđen samo za zaštitu od naleta Mongola.

Ilić kolegama koji traže pomoć: Da vidim vaše poreske prijave

Pojedine kolege Miroslava Ilića zabrinule su se svoju egzistenciju, te su tražile i traže pomoć od države zbog toga.

Najčešća pitanja i odgovori o porezima i doprinosima u novonastaloj situaciji

​Čitaoci sajta koronavirususrpskoj.com svakodnevno postavljaju pitanja iz različitih oblasti, a pravovremene i tačne odgovore pripremaju nadležna ministarstva i institucije Vlade.

Za odgodu plaćanja poreza podnesite pisanu izjavu

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske obavještava privredne subjekte koji su pogođeni mjerama na sprečavanju širenja virusa korona i zbog toga imaju poteškoće u poslovanju, da imaju mogućnost da u skladu s odlukom Vlade Republike Srpske podnesu Poreskoj upravi RS pismenu izjavu za odgađanje plaćanja poreskih obaveza.

Rusija uvela milionerima porez na dividendu

MOSKVA - Porez u Rusiji od 13 odsto će se uzimati od dividendi na svaki depozit, veći od milion rubalja, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Krešu poreze za hibridna vozila u TK

TUZLA - Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj sjednici predložila je da se za hibridna putnička i teretna motorna vozila porez na imovinu utvrdi u iznosu 50 odsto od iznosa utvrđenog za vozila na dizel i benzinski pogon, a da se putnička i teretna motorna vozila na električni pogon oslobode plaćanja poreza na imovinu.

Najčitanije