Porijeklo

Oblik vašeg stopala krije istinu o vašem drevnom porijeklu

Možda znate odakle vučete korijene, ali stopala će otići još dublje u istoriju.

Ispitivanje porijekla imovine mrtvo slovo na papiru i u RS i u Srbiji?

BANJALUKA - Radna grupa Vlade Republike Srpske za izradu zakona o ispitivanju porijekla imovine uradila je radnu verziju tog zakona, koji bi se uskoro mogao naći pred Vladom Republike Srpske, međutim stručnjaci i dalje tvrde da je takav zakon nepotreban i nesprovodiv te da će ostati mrtvo slovo na papiru.

Recept za supu od mrkve

Kremasta supa od mrkve je idealno predjelo za proljetne dane, kada nemate mnogo vremena za pripremu ručka.

Saznajte sve o mrkvi, riznici vitamina

Svi volimo jesti mrkvu, kuvanu, sirovu, svejedno je. No, iako su naši stari i te kako znali za ljekovitost ovog čudotvornog ploda, današnji fastfood svijet sve više zaboravlja koliko je ona zapravo ljekovita i da se u njoj skriva prava riznica zdravlja.

SZO nema dokaze da je virus stvoren u Vuhanu

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija nije dobila nikakve dokaze niti podatke od američke vlade koji bi poduprli tvrdnje predsjednika SAD Donalda Trampa i državnog sekretara Majka Pompea da je virus korona stvoren u laboratoriji u kineskom gradu Vuhanu, izjavio je direktor SZO za vanredne situacije Majkl Rajan.

SZO Trampu: Sigurni smo da je virus korona prirodnog porijekla

ŽENEVA - Direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za vanredne situacije Majk Rajan odbacio je tvrdnju američkog predsjednika Donalda Trampa da je virus korona (COVID-19) nastao u laboratoriji u gradu Vuhanu u Kini.

Američki biolog o porijeklu pandemije: Sami smo do toga doveli

LONDON - Vodeći američki biolog Tomas Lavdžoj tvrdi da su ljudi sami doveli do nastanka pandemije virusa korona pretjerano zadirući u određena prirodna staništa.

Opovrgnute teorije o vještačkom porijeklu novog virusa

MOSKVA - Medicinski stručnjaci iz Njemačke, Holandije, SAD i ostalih zemalja opovrgnuli su navode o vještačkom porijeklu novog virusa korona, piše žurnal "Lanset", a preniosi agencija Sinhua.

Polovina Srba slovenskog porijekla, a svaki deseti – German

Rukovodilac Srpskog DNK projekta Milan Rajevac kaže da 50 odsto Srba ima slovensko porijeklo, dok je u drugoj polovini najviše onih s genima starosjedelaca Balkana. Dodaje da su se u genetski kod Srba "upisali" i Germani, ali i narodi sa Kavkaza i Bliskog istoka.

Prištinska vlada ukida takse za robu životinjskog porijekla

PRIŠTINA - Prištinska vlada odlučila je na današnjoj sjednici da ukine takse na robu životinskog porijekla, a ministar finansija Bedri Hamza je tim povodom izjavio da je ta roba Kosovu neophodna, prenijela je Gazeta Expres.

Najčitanije