Porođaj

Porođaj u svemiru za šest godina realnost

Ideja o porađaju u svemiru možda zvuči kao zaplet iz najnovijeg naučnofantastičnog filma, ali naučnici smatraju da bi to za šest godina moglo postati realnost.

Alarmantno: Devet trudnica porodilo se bez stručne pomoći

BANJALUKA, DERVENTA - Devet porođaja u RS lani je obavljeno bez prisustva medicinskog osoblja, a koliko je porođaj u kućnim uslovima opasan najbolje svjedoči podatak da je kod jedne porodilje zabilježeno rođenje mrtve bebe.

Partner u rađaoni - pomoć ili smetnja

Da li muškarci trebaju prisustvovati porođaju? To će, izgleda, ostati pitanje bez odgovora

Ginekologa terete da je za porođaj uzimao do 500 KM

GRADIŠKA - Ginekolog Dragan Janjić optužen je da je, kao načelnik Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo u Bolnici Gradiška, uzimao mito kako bi porađao trudnice.

Porodila se trudnica koja je autom udarila u banderu na Manjači

BANJALUKA - Dvadesetčetvorogodišnja trudnica B.J, koja je juče vozilom udarila u banderu u mjestu Kola, na Manjači, nadomak Banjaluke, porodila se, saznaju "Nezavisne"

Postporođajna depresija muči svaku sedmu ženu

BANJALUKA - Ako simptomi tuge i anksioznosti traju duže od dvije sedmice nakon porođaja, postoji osnovana sumnja da se kod porodilje razvila postporođajna depresija, koju karakterišu česte promjene ponašanja, napadi plača, razdražljivost i umor, koji se miješaju s osjećajima krivice zbog nemogućnosti da se vodi adekvatna briga o novorođenoj bebi, upozoravaju stručnjaci.

Srpkinja sa presađenom sestrinom matericom rodila sina

BEOGRAD - Tridesetosmogodišnja Srpkinja prva je na svijetu koja je rodila bebu zahvaljujući tome što joj je sestra jednojajčana bliznakinja darovala svoju matericu.

Pouzdan test za predviđanje prijevremenog porođaja

VAŠINGTON/KOPENHAGEN - Američki i danski naučnici kreirali su jeftini test krvi koji će omogućiti da se u 80 odsto slučajeva predvidi postoji li opasnost da trudnica rodi dijete prije termina.

Trostruka radost i slatke brige stigle u porodicu Jerkić iz Banjaluke

BANJALUKA - Maja i Mladen Jerkić iz Banjaluke roditelji su prvih trojki koje su ove godine rođene u Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra RS.

Slavna manekenka pokazala strije i oduševila iskrenošću

Popularna manekenka Krisi Tajgen riješila je i ovog puta da bude totalno iskrena, te je podijelila video-snimak na svom Instagram storiju u kome je pokazala sve svoje nesavršenosti.

Najčitanije