Porođaj

"Invazija" blizanaca u BiH

Dvostruku radost u 2018. godini doživjeli su roditelji 396 parova blizanaca koji su rođeni u BiH, a 22 bebe koje su rođene trostrukim i višestrukim porođajem donijele su osmijehe, ali i slatke brige svojim porodicama, podaci su Javnog fonda dječje zaštite RS i Federalnog zavoda za statistiku BiH.

Radnica se porodila u skladištu pa bacila bebu u smeće

FENIKS - Mlada žena uhapšena je u Arizoni nakon što je u kanti za otpatke u toaletu „Amazonovog“ skladišta u kojem radi otkriveno mrtvo novorođenče.

Brčko: Prisustvo muževa porodu pun pogodak

BRČKO - Članovi izvršne i zakonodavne vlasti u Brčkom posjetili su danas renoviranu zgradu Ginekologije i akušerstva u krugu brčanske Bolnice za čiju je obnovu, koja je trajala četiri mjeseca, utrošeno oko 200.000 KM.

U Derventi i dalje bez poroda

DERVENTA, PRNJAVOR - U vanbolničkom porodilištu u Derventi i dalje je privremeno zaustavljen rad do ispunjavanja uslova za njegovo otvaranje i funkcionisanje, a kada će početi s radom još se ne zna, potvrdio je "Nezavisnim" Mirko Šaran, direktor Doma zdravlja Derventa.

Porođaj u svemiru za šest godina realnost

Ideja o porađaju u svemiru možda zvuči kao zaplet iz najnovijeg naučnofantastičnog filma, ali naučnici smatraju da bi to za šest godina moglo postati realnost.

Alarmantno: Devet trudnica porodilo se bez stručne pomoći

BANJALUKA, DERVENTA - Devet porođaja u RS lani je obavljeno bez prisustva medicinskog osoblja, a koliko je porođaj u kućnim uslovima opasan najbolje svjedoči podatak da je kod jedne porodilje zabilježeno rođenje mrtve bebe.

Partner u rađaoni - pomoć ili smetnja

Da li muškarci trebaju prisustvovati porođaju? To će, izgleda, ostati pitanje bez odgovora

Ginekologa terete da je za porođaj uzimao do 500 KM

GRADIŠKA - Ginekolog Dragan Janjić optužen je da je, kao načelnik Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo u Bolnici Gradiška, uzimao mito kako bi porađao trudnice.

Porodila se trudnica koja je autom udarila u banderu na Manjači

BANJALUKA - Dvadesetčetvorogodišnja trudnica B.J, koja je juče vozilom udarila u banderu u mjestu Kola, na Manjači, nadomak Banjaluke, porodila se, saznaju "Nezavisne"

Postporođajna depresija muči svaku sedmu ženu

BANJALUKA - Ako simptomi tuge i anksioznosti traju duže od dvije sedmice nakon porođaja, postoji osnovana sumnja da se kod porodilje razvila postporođajna depresija, koju karakterišu česte promjene ponašanja, napadi plača, razdražljivost i umor, koji se miješaju s osjećajima krivice zbog nemogućnosti da se vodi adekvatna briga o novorođenoj bebi, upozoravaju stručnjaci.

Najčitanije