Porodiljsko

Japanski ministar na porodiljskom odsustvu, želi da da primjer

TOKIO - Japanski ministar za zaštitu životne sredine Šinjiro Koizumi saopštio je danas da će uzeti porodiljsko odsustvo jer želi da postane uzor zaposlenim očevima u toj zemlji.

Refundaciju porodiljskog dočekali kao ozebli sunce

BANJALUKA - Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječjoj zaštiti u RS, u kojem, između ostalog, stoji da će Vlada RS refundirati naknade plate za vrijeme porodiljskog odsustva i to 100 odsto bruto plate, poslodavci su dočekali sa olakšanjem i smatraju da je ovo davno trebalo da se desi.

Vlada RS preuzima sve troškove porodiljskog bolovanja

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske će od iduće godine finansirati 100 odsto porodiljskog bolovanja, čime će poslodavci biti u potpunosti rasterećeni. Izmjenom i dopunom Zakona o dječijoj zaštiti želimo unaprijediti pronatalitetni karakter, odnosno stimulisati rađanje djece, kaže ministar Alen Šeranić.

Očevi na porodiljskom ruše predrasude

BANJALUKA - U Republici Srpskoj prošle godine 37 očeva je koristilo pravo na porodiljsko odsustvo, rekli su u Javnom fondu za dječju zaštitu Republike Srpske.

Svega 300 očeva koristi pravo na porodiljsko odsustvo

BEOGRAD - U Srbiji svega 300 očeva koristi pravo na porodiljsko odsustvo, odnosno naknadu zarade za vrijeme odsustva sa posla radi njege djeteta, saopštio je ekonomski portal "Kamatica", pozivajući se na Ministarstvo za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja Srbije.

Tate rijetko na porodiljskom odsustvu

BANJALUKA - Posao u kancelarijama, na gradilištima, u pogonima ili na drugim radnim mjestima ukupno 22 oca iz RS prošle godine zamijenila su hranjenjem i presvlačenjem beba jer su koristili porodiljsko odsustvo, ali kako kažu nadležni, još malo muškaraca koristi ovo zakonsko pravo.

Zasjedao Ekonomsko-socijalni savjet RS: Fondovi treba da daju punu platu za porodilje

BANJALUKA - U narednih 15 dana Vlada RS daće svoje mišljenje o zahtjevu da se tokom porodiljskog bolovanja putem javnih fondova isplaćuje porodiljama plata u bruto iznosu.

Najčitanije