Portugal

Kremenkova kamena kuća turistička atrakcija Portugala

Casa do Penedo ili Kamena kuća je arhitektonski spomenik smješten u sjevernom Portugalu u Fafe planinama. Dobila je ime po četiri monumentalna komada granitne stijene koje igraju ulogu temelja, zidova i krova kuće.

Povećan broj preminulih u Italiji, prva žrtva u Portugalu

RIM/LISABON - Broj preminulih u protekla 24 časa u Italiji povećan je za 349 na 2.158, saopšteno je danas uz Agencije za civilnu zaštitu.

Pet evropskih zemalja preuzima djecu migrante

BRISEL - Finska, Francuska, Njemačka, Luksemburg i Portugal saglasili su se da prihvate određen broj djece migranata koji se nalaze u Grčkoj usljed tenzija koje traju na grčko-turskoj granici.

Predsjednik Portugala u karantinu

LISABON - Predsjednik Portugala Marselo Rebelo de Sousa otkazao je sve javne obaveza u naredne dvije nedjelje i ostaće kod kuće zbog epidemije virusa korona, saopštila je danas njegova kancelarija.

Masonska palata s bunarima iz Danteovog "Pakla"

Prije nego što otputujete u Lisabon, u plan putovanja dodajte bar jedan dan za posjetu Sintri, pitoresknom gradiću do kojeg se stiže vozom za manje od sat vremena od prijestonice Portugala.

Portugal sve bliže legalizovanju eutanazije

Portugalski parlament danas je usvojio pet prijedloga zakona za legalizaciju eutanazije, što je mogućnost koja postoji u malom broju zemalja.

Island savladao Portugal, olakšao posao Norveškoj i Sloveniji

Rukometaši Islanda savladali su Portugal u drugom kolu druge grupne faze rezultatom 28:25.

Još jedno iznenađenje na EP, Portugal pregazio Švedsku

Rukometaši Portugala pobijedili su Švedsku u Malmeu 35:25 u utakmici drugog kruga Evropskog prvenstva.

Norvežani pobijedili Portugal za prvo mjesto u grupi

Rukometaši Norveške osvojili su prvo mjesto u grupi D na Evropskom prvenstvu.

Šok: Kraj za Francusku

Rukometaši Francuske su iznenađujuće poraženi i u drugoj utakmici Evropskog prvenstva, čime su izgubili šanse za plasman u dalje takmičenje.

Najčitanije