Posao

Japanci odlučili: Spavanje na poslu obavezno

Japanski poslodavci odlučili su da spavanje na radnom mjestu postaje dio radnih obaveza svakog zaposlenog.

Trebinje do maja dobija novu fabriku, posao za 150 radnika

TREBINJE - U Trebinju će uskoro početi gradnja novog proizvodnog pogona Industrije alata Trebinje koji će zapošljavati 150 novih radnika, potvrđeno je Srni u Poslovnom sistemu "Svislajon".

Mladi u BiH teško do posla, ali nismo drugi na listi najgorih

BANJALUKA - BiH je zauzela izuzetno loše drugo mjesto na listi najgorih zemalja po nezaposlenosti mladih od 15 do 24 godine u prošloj godini, a stanje je gore samo u Južnoafričkoj Republici, podaci su "The Economista", međutim nadležni i stručnjaci u BiH se ne slažu s ovim podacima iako ne spore da je zapošljavanje u problemu, ne samo mladih, već i ostalih generacija.

Izašla lista top 10 najtraženijih poslova

Izašla je godišnja lista koju tradicionalno izbacuje LinkedIn, Emerging Jobs, a riječ je o poslovima koji su bili najtraženiji.

Dogodine klikom do firme

​BANJALUKA - U idućoj godini u Republici Srpskoj trebalo bi da počne testna faza e-registracije poslovnih subjekata, što će, prema tvrdnjama privrednika, u značajnoj mjeri smanjiti procedure i vrijeme za osnivanje firmi, ali i Republiku Srpsku učiniti konkurentnijom za strana ulaganja.

Razvio biznis na selu: Neću da mi djeca bolje govore njemački nego srpski

Nemanja Zavišić kao i većina mladih bio je u dilemi da li otići u inostranstvo ili ostati u Republici Srpskoj.

Radije plaćaju penale nego da daju posao osobi s invaliditetom

BANJALUKA, SARAJEVO - Problemi prilikom zapošljavanja, inkluzivnog obrazovanja, nedostatak personalne asistencije, nedostatak ortopedskih pomagala, ali i nepristupačnost okruženja su mnogobrojni problemi sa kojima se suočavaju osobe s invaliditetom u BiH tokom čitave godine, a ne samo 3. decembra na Svjetski dan osoba s invaliditetom.

Stres uzrokovan poslom možete lako "eliminisati"

Većina nas je pod stresom i svi smo u potrazi za nečim što će umanjiti štetne posljedice brzog života pod pritiskom. I dok će za većinu to biti plaćanje preskupih boravaka u wellness centrima, ispada da nam je rješenje za naše probleme bilo pred nosom.

Kako zbog posla možete postati loša majka

Kada majke traže novi posao, često odluku donose prema visini plate ili fleksibilnosti posla. Ali, prema istraživanjima, postoji barem još jedan faktor koji moraju uzeti u obzir.

Žene zarađuju 16 odsto manje u odnosu na muškarce

BRISEL - U EU žene, u prosjeku, zarađuju 16 odsto manje od muškaraca.

Najčitanije