Posao

Ostajanje kući s djecom teže je od odlaska na posao

Biti roditelj koji je stalno u kući uopšte nije lako, pokazalo je nedavno istraživanje koje je proveo Aveeno Baby.

Česi u problemu, fali im više od 300.000 radnika

PRAG - U Češkoj je nezaposlenost u avgustu stagnirala na rekordno niskoj stopi od 3,1 odsto ali se povećao broj slobodnih radnih mjesta na čak 313.000.

Posao za 81 asistenta na dva javna univerziteta u RS

BANJALUKA - U novoj akademskoj godini biće zaposleno ukupno 81 asistent na oba univerziteta u RS, od toga 54 na Uiverzitetu u Banjaluci i 27 asistenata na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Povratak na posao ne mora biti depresivan

Zašto smo poslije ljetovanja često neraspoloženi? Promjena perspektive pomaže pa umjesto da žalite što više niste na moru, budite zahvalni što ste imali privilegiju da otputujete. Iza nas su sunce, more, kasno ustajanje, izležavanje na plaži, slušanje šuma talasa, hod po pijesku, upoznavanje novih predjela... Ispred nas je dosadni posao, plaćanje računa, iste ulice, poznate zgrade, čak se i razgovori sa kolegama u pauzama posla ne mijenjaju. Ako tome dodamo skupi septembar i nastupajuće hladne dane, postavlja se pitanje kako da ne budemo neraspoloženi?

Zarađuju preko 7.000 €, ali nemaju kad da ih troše

Jahte, koje unajmljuju bogati i slavni, a koje plove Karibima, Dalmacijom i Mediteranom, zapošljavaju ekipe predanih mladih (najčešće) djevojaka koje služe kao domaćice, čistačice, koktel majstori, šefovi rasvjete, zabavljači, joga instruktori i majstori.

Firma iz BiH ilegalno zapošljavala u Njemačkoj

BERLIN - Nastavlja se žestoka borba njemačkih carinskih organa protiv radnika na crno u građevinskoj branši, pri čemu državljani BiH dominiraju među otkrivenim "ilegalcima".

Put do posla trebalo bi računati u radno vrijeme?

LONDON - Putnici u gradskom prevozu toliko često na putu do posla šalju mejlove, da bi to vrijeme trebalo da se računa u radne sate, tvrde istraživači Univerziteta zapadne Engleske.

Agencija za statistiku: Smanjena nezaposlenost u RS, povećana u FBiH

SARAJEVO - U Republici Srpskoj je, prema evidencijama zavoda i službi za zapošljavanje u BiH, nezaposlenost smanjena za 611 lica ili 0,57 odsto na kraju jula u odnosu na jun, dok je povećana u Federaciji BiH za 2.963 lica ili 0,9 odsto, saopšteno je iz Agencije za statistiku BiH.

Potpisani ugovori o zapošljavanju 235 lica

ISTOČNO SARAJEVO - Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić potpisao je danas ugovore sa 80 poslodavaca o zapošljavanju 235 nezaposlenih lica sa područja opština Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo i Trnovo, za šta je Zavod obezbijedio 1.091.103 KM.

Engleskoj kraljici potreban perač sudova, plata 22.000 evra

Bakingemska palata objavila je oglas za perača sudova u kuhinji.

Najčitanije