Posao

Zašto je ovo posao koji ćete željeti da radite

Iako se ranije pod terminom „projekat“ uglavnom mislilo na crteže i planove koji se tiču arhitekture i građevine, danas se ovaj izraz može čuti u različitim sferama poslovanja. Koriste ga umjetnici, marketinški stručnjaci, menadžeri u velikim korporacijama i odgovorna lica u udruženjima građana ili nevladinim organizacijama.

Nijemci pokrenuli stranicu za savjetovanje potencijalnih radnika

Ministarstvo ekonomije i energetike, Ministarstvo za rad i socijalna pitanja i Savezna egencija za rad Njemačke pokrenuli su internet stranicu "Make it in Germany", na kojoj svi zainteresovani mogu da dobiju savjete kako da dođu do posla.

Veza strada zbog posla

Ako nosite posao kući, ne samo da rizikujete da budete napetiji, nego i ugrožavate vezu i odnos sa ukućanima, pokazuje studija Virdžinija tehničkog univerziteta.

Osobe sa invaliditetom u potrazi za poslom stignu najdalje do razgovora

DOBOJ - Zbog predrasuda poslodavci će radije plaćati penale nego što će zaposliti osobu sa invaliditetom, žale se pripadnici te populacije, te ističu da je sve više mladih visokoobrazovano, ali ne mogu do posla jer u preduzećima smatraju da ne mogu jednako da privređuju kao i ostali uposlenici.

Radna viza i dalje uslov: Radnici iz BiH ipak neće lako do posla u Njemačkoj

BANJALUKA - Zapošljavanje radnika iz Bosne i Hercegovine u Njemačkoj u narednoj godini neće biti jednostavno, kao što se u prvi mah mislilo, jer će i dalje jedan od glavnih uslova biti radna viza.

Njemačkoj treba 1,2 miliona radnika, ali ne može svako lako do posla

BERLIN - U Njemačkoj bi od 1. januara na snagu trebalo da stupi set izmjena radnog zakonodavstva kojim će ova država dodatno otvoriti vrata za useljenike.

Četiri prikaza radne biografije koji će vas inspirisati

Kako da napišete kratak prikaz radnog iskustva? Ovako to rade svijetski stručnjaci.

Ovih sedam nepisanih pravila bi trebalo da zna svaki dizajner

Od teorije mreže (engleski grid) do zlatnog presjeka, postoji skup osnovnih principa koji se prenose sa generacije na generaciju dizajnera.

Plakatima u Prijedoru mame zanatlije u EU

PRIJEDOR - Kolika je potražnja za zanatlijama za rad u EU, pokazuje i potez jedne slovenačke agencije za posredovanje radne snage, koja je plakatima oblijepila ulice Prijedora, u kojem traže radnike za rad u Njemačkoj sa hrvatskim papirima ili vizama.

Japanci hladnoćom protiv drijemanja na poslu

Japanci su poznati po svojoj radnoj disciplini koja ih čak i ubija (fenomen karoshi), no najnovija ideja jednog od najvećih proizvođača klima uređaja, Daikin Industries, više je nego bizarna.

Najčitanije