Posao

Pomama za poslom na hrvatskom ostrvu - javljaju se iz Irske i Amerike

ZADAR - Oglas koji je prošle nedjelje na svojoj Facebook sranici objavio mjesni odbor Sestrunja izazvao je pomamu i prijave pljušte sa svih strana, prenose hrvatski mediji.

Njemački gigant otpušta 4.500 radnika

BERLIN - Njemački farmaceutski gigant "Bayer" ukinuće 4.500 radnih mjesta na domaćem tržištu, saopšteno je iz kompanije.

Kako je izgledao ugovor o radu u bivšoj Jugoslaviji?

Jugonostalgija je sindrom koji ne jenjava u zemljama koje su nekada sačinjavale bivšu zemlju.

Prednost realnom sektoru u programu zapošljavanja za ovu godinu

BANJALUKA - Kroz svih sedam programa zapošljavanja definisanih akcionim planom prednost je data realnom sektoru, kazala je Mira Vasić, pomoćnik ministra rada i boračko invalidske zaštite komentarišući zaključke sa sastanka na kojem je razmatran plan zapošljavanja u RS za 2019. godinu, te dodala da će u utorak biti raspisan javni poziv za poslodavce kao i za sve nezaposlene.

U Srpskoj po jednog radnika ima čak 2.113 firmi

BANJALUKA - U Republici Srpskoj u posljednjih pet godina broj firmi koje imaju samo po jednog radnika porastao je za 240, tako da ih je na kraju prošle godine bilo 2.113.

Nezaposlenost u Njemačkoj na novom minimumu

BERLIN - Stopa nezaposlenosti u Njemačkoj pala je u martu na novi rekordi minimum.

Deficitarna zanimanja donose najviše šansi za posao

BANJALUKA - Trogodišnja zanimanja i nekoliko četvorogodišnjih, poput vozača, IT tehničara i tehničara CNC mašina, zidara i armirača, trebalo bi da upisuju učenici kako bi nakon srednje škole imali više šansi za pronalazak posla.

Slovenci kupe bh. radnike, nadležni bez rješenja

BANJALUKA - Slovenački poslodavci više ne čekaju da radnici iz BiH pokucaju na njihova vrata, već po njih dolaze lično kako bi ih odveli i pružili uslove rada koji su za ovdašnje prilike obično nedostižni.

Povećana potražnja za radnicima u BiH: Zidari traženiji od programera

SARAJEVO - Čak za 41 posto povećala se potražnja za radnicima u BiH u prošloj i u prvom kvartalu ove godine.

30 dobro plaćenih i traženih zanimanja budućnosti

​Koristeći projekcije zaposlenosti i podatke o platama iz američkog Zavoda za statistiku rada, Business Insider je detektirao 30 dobro plaćenih radnih mjesta koja će i te kako biti tražena u sljedećoj deceniji.

Najčitanije