Posao

Britanski poslodavci povećali zapošljavanje, ostignut rekordan nivo

Britanski poslodavci su u septembru zaposlili 207.000 novih radnika, čime je ukupan broj zaposlenih na platnim listama dostigao rekordan nivo neposredno uoči okončanja vladinog programa subvencionisanja plata, pokazuju danas objavljeni zvanični podaci.

Otvoren srpski poslovni hab u Dubaiju

Srpski poslovni hab otvoren je danas u Dubaiju, u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je rekao da će tu u narednih šest mjeseci više od 1.000 velikih i malih firmi iz Srbije imati sastanke s predstavnicima kompanije iz cijelog svijeta.

Napredni sistemi planiranja i evidencije radnog vremena

U prijašnja vremena, prilikom dolaska i odlaska na posao, zaposleni su se „čekirali“ potpisivanjem na papir ili nije bilo identifikovanja u vezi prisutnosti na poslu. Firme koje su koristile prvu opciju, imali su određenu vrstu izvještaja, u kojem se radniku obračunavala, najčešće, osnovna satnica od osam časova na radnom mjestu. Da ne bude zabune, trenutno veliki broj pravnih lica na tržištu, nemaju određene vrste identifikovanja zaposlenih. Najčešće su to mala preduzeća. U pitanju su manje grupa radnika, fokusiranih na jednoj ili nekoliko prostorija radnog prostora.

Poslodavcima u BiH uslov za posao stručnost, a ne status o vakcinaciji

BANJALUKA, SARAJEVO - Pojedine zapadnoevropske kompanije kao jedan od uslova za svoje radnike sve češće postavljaju obaveznu vakcinaciju. S druge strane, poslodavci u BiH još ne razmišljaju o ovoj mjeri te ponavljaju da bi stručnost trebalo da bude najvažniji uslov, ali takođe napominju da će pojedine kompanije, ako broj oboljelih bude rastao, vršiti određeni pritisak na zaposlene da se cijepe.

Šest načina da zaštitite zdravlje tokom sjedenja na poslu

Prema doktorima, čest osjećaj umora i bolovi u mišićima i zglobovima su 75 odsto izazvani lošim stavom tokom sjedenja za kompjuterom i 25 odsto zbog nepoštovanja balansa između posla i odmora.

Poli netvork ponudio posao hakeru koji ih je opljačkao

Blokčejn platforma Poli Netvork, kojoj je nedavno u sajber napadu ukradeno 611 miliona dolara, navodno je ponudila hakeru koji stoji iza napada radno mjesto savjetnika za IT bezbjednost kompanije.

Korona "ugasila" 21.000 radnih mjesta u Crnoj Gori

U Crnoj Gori je na kraju maja 2021. godine na evidenciji Zavod za zapošljavanje (Z ZCG) bilo 56.385 nezaposlenih ili gotovo za 21.000 više nego na dan proglašenja epidemije, 14. marta prošle godine, kada ih je bilo 35.429.

U bečkim bolnicama posao samo za vakcinisane

BEČ - Ko želi posao u Udruženju bečkih bolnica mora od sada biti vakcinisan protiv virusa korona.

Njemačka prošle godine izgubila više od milion radnih mjesta

U Njemačkoj je prošle godine zbog pandemije više od milion zaposlenih ostalo bez posla uprkos milijardama evra za takozvani skraćeni rad, proizlazi iz odgovora Savezne vlade na zahtjev Ljevice.

Zašto su psihopate uspješne u poslu?

Psihopata. To je riječ zbog koje vas hvata jeza, zar ne?

Najčitanije