Posao

Četiri nasilne promocije proizvoda u filmskoj industriji

Da bi bilo koji film bio snimljen, neophodan je prilično veliki budžet koji bi mogao da pokrije sve troškove snimanja, honorara i postprodukcije. Ovaj novac se, između ostalog, dobija i od sponzora, odnosno od različitih velikih brendova koji žele da budu deo projekta i koji su spremni da ga svojim proizvodima ili finansijski podrže.

Četiri načina da unaprijedite brzinu svog web sajta

Fraza "vrijeme je novac" odavno je izlizana, međutim to nikako ne umanjuje njen značaj.

Tri “mo” pravila za savršen programski jezik i okvir za rad

Znate da želite da se bavite programiranjem, ali ne znate odakle da počnete?

U Sloveniji radi oko 42.600 državljana BiH

Skoro deset odsto od svih zaposlenih u Sloveniji su stranci, a njihov broj je porastao za 19,5 odsto za godinu dana, na 87.700, što je za dva odsto više nego u septembru.

I iz državnih fotelja hrle u inostranstvo

BANJALUKA, SARAJEVO - U toku 2018. godine 129 državnih službenika sa svih nivoa vlasti u BiH napustilo je državnu službu, dok ih je lani otišlo 108, potvrdili su za "Nezavisne" u agencijama za državnu službu BiH i FBiH, te u Agenciji za državnu upravu RS, a prema mišljenju stručnjaka, glavni razlog za istupanje iz službe je potraga za boljim platama.

Stogodišnji milijarder svakog dana ide na posao

Najstariji milijarder na svijetu, Čang Jun Čung iz Singapura, ima 100 godina, ali svakoga dana ide na posao, jer kaže da ostanak kod kuće nije opcija za njega i da bi mu bilo veoma dosadno.

Za i protiv: Da li ste spremni da postanete menadžer prodaje?

Čak i iskreni poštovaoci takozvane “umjetnosti prodaje" i ljubitelji vještine pregovaranja mogu da budu potpuno nespremni da se uhvate u koštac sa svim zamkama i demonima posla menadžera prodaje.

Kako aplicirati za posao u Njemačkoj

BANJALUKA - Najtraženija zanimanja na tržištu rada u Njemačkoj su i dalje medicinski radnici, ali je u posljednje vrijeme velika potražnja za vaspitačima za sve uzraste, predškolski i školski, a velika je tražnja i za CNC operaterima, variocima, radnicima u gastronomiji i vozačima.

Odlazeća vlast postavlja svoje ljude: Za mjesec dana zaposleno 45 činovnika

SARAJEVO, BANJALUKA - Iako su na početku mandata obećali reformu javne uprave i obavezali se pismom namjere prema MMF-u da neće biti povećanja javne uprave, samo u oktobru u institucije BiH postavljeno je 45 novih državnih službenika.

Bh. radnici lakše do posla u Njemačkoj

BERLIN, BANJALUKA - Nakon konsultacija dugih nekoliko mjeseci, njemačka vlada je završila nacrt novog zakona o doseljavanju radnika, kojim će, između ostalog, biti olakšan dolazak radnika iz BiH i zapadnog Balkana.

Najčitanije