Poskupljenje

Promjena cjenovnika: Pekari mijese skuplji hljeb

BANJALUKA, SARAJEVO - Zbog poskupljenja električne energije, ali i rekordnih cijena pšenice na berzama, u BiH je brašno poskupjelo za 30 odsto, a očekuje se i rast cijena pekarskih proizvoda od 10 do 20 odsto, kaži sagovornici "Nezavisnih novina" iz ove oblasti i dodaju da se rast cijena očekuje i u narednom periodu.

Rekordna poskupljenja hrane će potrajati

Faktori koji su doveli do ogromnog rasta cijena žitarica i uljarica, od kojih zavise i cijene ostalih prehrambenih proizvoda, ne mogu se otkloniti u kratkom roku. Zato će rekordna poskupljenja hrane potrajati.

Poskupljenje struje: Hoteli i trgovci traže 45 evra po megavat-času, ERS nudi 72

BANJALUKA, BIJELJINA - Privredni subjekti iz sektora trgovine i ugostiteljstva ne prihvataju ponuđeno povećanje cijene električne energije i diskriminatorski odnos prema sektoru usluga u odnosu na ostale grane privrede, jedan je od zaključaka jučerašnje sjednice privrednih društava iz Udruženja trgovine i Udruženja turizma i ugostiteljstva, koji je održan u Privrednoj komori Republike Srpske.

Volkswagen najavio poskupljenje

Nakon povećanja 1. marta 2021. i još jednog 1. septembra 2021., VW putnička vozila će podići cijene za svoje nove automobile 10. januara 2022.

Ambalaža skuplja i do 40 odsto

BANJALUKA, GRAČANICA - Rast cijena u Bosni i Hercegovini nije zaobišao ni ambalažne proizvode, te su cijene ovih artikala samo ove godine skočile i za oko 40 odsto.

Poskupljuje kafa u Srpskoj

BANJALUKA - Skok cijena kafe na svjetskom tržištu već od sutra osjetiće i stanovnici Republike Srpske, koji će za ovaj proizvod morati da izdvoje oko deset odsto više novca.

Za junska poskupljenja treba raditi cijeli dan

SARAJEVO, BANJALUKA - Sindikalna potrošačka korpa koju je Savez samostalnih sindikata BiH izračunao za jul je, u odnosu na prethodni mjesec, skuplja za 28,45 KM, a upravo za toliki iznos dobar dio zaposlenih radi cijeli dan.

Poskupjele gume za automobile

BANJALUKA, SARAJEVO - Poskupljenja guma za automobile koja su se u posljednjih nekoliko mjeseci desila u Evropi, ali i širom svijeta, prema riječima uvoznika, prelila su se i na tržište Bosne i Hercegovine.

"Elektroprivreda BiH" najavljuje poskupljenje struje, rudari štrajk

SARAJEVO - Rudari koji rade u rudnicima koncerna "Elektroprivrede BiH" ne odustaju od zahtjeva da se omogući penzionisanje onim rudarima koji su stekli uslove za to i da se omoguće bolje plate, ali iz "Elektroprivrede" upozoravaju da će, ukoliko se ispune svi zahtjevi rudara, električna energija za domaćinstva poskupjeti za 15 posto.

Cijene hrane u svijetu rastu već 10 mjeseci zaredom

Cijene prehrambenih proizvoda na globalnim tržištima nastavile su rast u martu deseti mjesec zaredom, a najviše su poskupjeli mliječni proizvodi, meso i biljna ulja, izvijestila je danas Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO).

Najčitanije