Poskupljenje

Slovenija rekorder u EU i svijetu po poskupljenju stanova

LJUBLJANA - Cijene stanova u Sloveniji su prošle godine porasle najviše u svijetu, a takvo rekordno poskupljenje u protekloj deceniji zabilježili su samo Island i Hong Kong, piše danas Poslovni dnevnik.

Voda skuplja od 1. marta

BANJALUKA - Više cijene vode za 11 feninga po kubnom metru ili oko tri KM po domaćinstvu mjesečno građani mogu očekivati od 1. marta, ukoliko zahtjev "Vodovoda" Gradskoj upravi bude usvojen na zasjedanju Skupštine grada u februaru, potvrdili su u "Vodovodu".

Građani FBiH će uskoro vjerovatno plaćati veću cijenu za gas

SARAJEVO - Ne dolazi u obzir predloženo poskupljenje gasa u FBiH za 31,3 posto, ali se može uzeti u razmatranje povećanje za tri do pet posto, kategoričan je federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić.

Raste nezadovoljstvo budućih vozača: Put do dozvole bio bi skuplji nego u Italiji

BANJALUKA, SARAJEVO - Ukoliko bi polaganje vozačkog ispita u BiH poskupjelo, onda bi po cijeni nadmašilo čak i Italiju, gdje je životni standard neuporedivo veći od našeg.

"Poskupljenje vozačkih ispita ne bi doprinijelo kvalitetu obuke"

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture RS nije podržalo prijedlog za poskupljenje vozačkih ispita jer smatramo da to ne bi značajno doprinijelo kvalitetu obuke, rekla je Mira Bera, rukovodilac u Zavodu za obrazovanje odraslih RS, komentarišući najavljeno poskupljenje vozačkih ispita.

U novu godinu sa 2,5 KM po litru goriva?!

BANJALUKA - Dok je cijena goriva u FBiH juče porasla za oko 0,05 KM po litru, poskupljenje u zavisnosti od distributera se očekuje i u RS te, kako tvrdi Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS, postoje pretpostavke da od naredne godine bude i 2,5 KM po litru!

Suša poskupljuje pivo i u BiH?

BANJALUKA, SARAJEVO - Pivopije u BiH mogle bi u narednoj godini dočekati više cijene piva, zbog poskupljenja proizvodnje, odnosno skoka cijene jednog od ključnih sastojaka piva - ječma, čiji je rod ove godine zbog suše podbacio širom Evrope.

Gorivo u FBiH skuplje za pet feninga

SARAJEVO, BANJALUKA - Cijene goriva u Federaciji BiH u posljednja dva dana porasle su za pet feninga po litru, tako da je za litar benzina, ali i za litar dizela na mnogim pumpama potrebno izdvojiti 2,36 KM. U RS ovih dana nije bilo promjene cjenovnika na pumpama.

Suša poskupljuje zanatsko pivo u BiH?

BANJALUKA - Rast cijena sirovine za pivo u Evropi zabrinuo je domaće kraft pivare s obzirom na to da je većina sastojaka za ovo piće upravo iz uvoza.

U RS poskupjeli gorivo, šišanje i toalet-papir

BANJALUKA - Najznačajnija poskupljenja osnovnih životnih potrepština u RS posljednja tri mjeseca odrazila su se na gorivu, odjeći, higijenskim proizvodima, pojedinim mesnim proizvodima i određenoj vrsti hrane, pokazuje statistika, ali i novčanici potrošača.

Najčitanije