Poskupljenje

"Poskupljenje vozačkih ispita ne bi doprinijelo kvalitetu obuke"

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture RS nije podržalo prijedlog za poskupljenje vozačkih ispita jer smatramo da to ne bi značajno doprinijelo kvalitetu obuke, rekla je Mira Bera, rukovodilac u Zavodu za obrazovanje odraslih RS, komentarišući najavljeno poskupljenje vozačkih ispita.

U novu godinu sa 2,5 KM po litru goriva?!

BANJALUKA - Dok je cijena goriva u FBiH juče porasla za oko 0,05 KM po litru, poskupljenje u zavisnosti od distributera se očekuje i u RS te, kako tvrdi Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS, postoje pretpostavke da od naredne godine bude i 2,5 KM po litru!

Suša poskupljuje pivo i u BiH?

BANJALUKA, SARAJEVO - Pivopije u BiH mogle bi u narednoj godini dočekati više cijene piva, zbog poskupljenja proizvodnje, odnosno skoka cijene jednog od ključnih sastojaka piva - ječma, čiji je rod ove godine zbog suše podbacio širom Evrope.

Gorivo u FBiH skuplje za pet feninga

SARAJEVO, BANJALUKA - Cijene goriva u Federaciji BiH u posljednja dva dana porasle su za pet feninga po litru, tako da je za litar benzina, ali i za litar dizela na mnogim pumpama potrebno izdvojiti 2,36 KM. U RS ovih dana nije bilo promjene cjenovnika na pumpama.

Suša poskupljuje zanatsko pivo u BiH?

BANJALUKA - Rast cijena sirovine za pivo u Evropi zabrinuo je domaće kraft pivare s obzirom na to da je većina sastojaka za ovo piće upravo iz uvoza.

U RS poskupjeli gorivo, šišanje i toalet-papir

BANJALUKA - Najznačajnija poskupljenja osnovnih životnih potrepština u RS posljednja tri mjeseca odrazila su se na gorivu, odjeći, higijenskim proizvodima, pojedinim mesnim proizvodima i određenoj vrsti hrane, pokazuje statistika, ali i novčanici potrošača.

Gorivo skuplje i do pet feninga

BANJALUKA - Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj došlo je do korekcija cijena goriva, koje su u prosjeku više za jedan do pet feninga, u zavisnosti od vrste ovog energenta i pumpe.

Dodik: Bilo kakva anarhija u Srpskoj zbog poskupljenja goriva neće biti dozvoljena

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da najavljeni protesti zbog poskupljenja goriva nemaju osnova jer je gorivo u Srpskoj najjeftinije u odnosu na zemlje regiona, kao i Federaciju BiH /FBiH/, gdje je gorivo skuplje za 10 odsto u odnosu na Srpsku.

Pozivaju vozače na proteste zbog rasta cijena goriva

BANJALUKA - Poziv na protest zbog rasta cijena goriva u BiH širi se društvenim mrežama, dok s druge strane stručnjaci smatraju da ovakav vid građanske neposlušnosti u ovom trenutku neće imati nikakvog efekta.

Zbog poskupljenja goriva poskupio i taksi prevoz

BANJALUKA - Taksi prevoznici su zbog čestih poskupljenja goriva u posljednje vrijeme u petak odlučili da smanje popust na vožnju, usljed čega je došlo do poskupljenja taksi prevoza.

Najčitanije