Poslanici

Poslanici u parlamentu BiH bojkotuju komisije

SARAJEVO - Već mjesecima veliki broj poslanika ne obavlja svoje dužnosti u parlamentu BiH jer ne dolaze na sjednice komisija, a najbolji primjer takvog ponašanja je činjenica da je u protekla dva dana od pet najavljenih održana samo jedna sjednica i to Ustavno-pravne komisije.

Neki sjede i u direktorskoj i u poslaničkoj stolici

BANJALUKA - Komisija za sprečavanje sukoba interesa je u 2017. godini u rad uzela 238 predmeta, a u deset slučajeva utvrdila je postojanje sukoba interesa, dok poslanici u Narodnoj skupštini RS (NS RS) smatraju da je neophodno promijeniti postojeći zakonski okvir za utvrđivanje sukoba interesa.

Tuča poslanika u turskom parlamentu

ANKARA - Turski parlament usvojio je danas izmjene izbornog zakona, podržavši prijedloge za koje opozicija tvrdi da bi mogli otvoriti put izbornim prevarama i ugroziti regularnost izbora koji se održavaju sljedeće godine, a nakon toga je izbila tuča među poslanicima.

Svađa poslanika u NS RS: Sasvim normalne stvari u žaru parlamentarne borbe

BANJALUKA – Sam kraj višesatne rasprave о Prijedlogu zakona o prestanku važenja Zakona o naknadama za korišćenje prirodnih resursa danas je u Narodnoj skupštini RS obilježio nesvakidašnji verbalni sukob Miroslava Brčkala, šef Kluba poslanika PDP-a sa Radovanom Viškovićem, šefom Kluba SNSD-a.

Poslanici u suzama odgledali film "Lica Lafore"

BANJALUKA – Poslanici Narodne skupštine RS su ovosedmični dio zasjedanja završili - u suzama.

Zakon o amnestiji RS i dalje na čekanju

BANJALUKA - Zakon o amnestiji RS još se nije našao pred skupštinskim poslanicima. Prije pola godine je najavljeno da će na hitno usvajanje, a predlagač tvrdi da je potrebno još pregovora.

Plenkovićeva vlada dobila podršku poslanika

ZAGREB - Nakon cjelodnevne burne rasprave hrvatski poslanici su u ponoć glasali o povjerenju vladi Andreja Plenkovića.

TV debata kosovskih poslanika prerasla u tuču

PRIŠTINA - Poslanik koalicije Inicijativa za Kosovo Miljaim Zeka i poslanik Samoopredeljenja Frašner Krasnići potukli su se u debati na TV Kljan Kosova.

Poslanici hoće još niže cijene u mobilnoj telefoniji

SARAJEVO - I pored toga što je cijena usluga mobilnih operatera od 1. januara ove godine snižena skoro za 17 posto, poslanici Predstavničkog doma BiH će 5. jula raspravljati o visini iznosa pomenutih usluga.

Najčitanije