Poslastica

Trdelnik, mirisna i ukusna poslastica zanimljivog oblika

Uspjeh ove poslastice obilježio je brižno osmišljen koncept uključivanja svih čula - možete da vidite kako se trdelnik vrti iznad vatre i polako dobija zlatnu boju, čujete vatru kako pucketa te osjetite kako miris pečenog peciva i cimeta nadražuje sva vaša čula

Kabak tatlisi: Jesenja poslastica zavodljivog ukusa bundeve

Istanbul se, a da ni ne primijetite, uvuče pod kožu. I to nekako meko, tiho i toplo, što je posljednja stvar koju očekujete. Kao mačka koja vam se sama smjesti u krilo.

Cimet rolnice, jednostavno savršenstvo ukusa iz Švedske

Cimet rolnice popularno su slatko pecivo porijeklom iz Švedske. Originalni naziv im je kanelbulle, a širom svijeta poznatije su kao cinnamon rolls - pripremaju se od mekanog dizanog tijesta premazanog puterom i posutog mješavinom cimeta i smeđeg šećera, potom zarolanog u rolnice.

Krem brule, kraljevska poslastica

Krem brule je klasik francuske kuhinje, definitivno jedan od boljih deserta i naći ćete ga na jelovniku skoro svih restorana u Francuskoj. To je ukusna krema prekrivena hrskavom koricom od karamelizovanog šećera. Klasični recept podrazumijeva dodavanje vanilije, ali danas se mogu naći varijante sa aromom čaja, pistacija, viskija...

Bh. poslastice prvi put na sajmu u Minhenu

MINHEN - U Minhenu je otvoren prestižni sajam pekarske i poslastičarske industrije "IBA 2018", na kome svog predstavnika ima i Bosna i Hercegovina.

Najčitanije