Poslodavac

Preminuo poslije seksa na službenom putu, poslodavac plaća odštetu

​Čovjek koji je na službenom putu preminuo usljed srčanog udara, poslije seksualnog odnosa sa, za javnost nepoznatom ženom, žrtva je čijoj porodici pripada odšteta na teret poslodavca, odluka je francuskog suda.

Praksa za učenike: Poslodavci radnike vrbuju već iz školskih klupa

BANJALUKA, PRIJEDOR - I na početku ove školske godine se pokazuje da su zanimanja poput zidara, CNC operatera, obrađivača metala i građevinaca u RS sve traženija kod poslodavaca, koji u srednjim školama sve više nude učenicima obavljanje prakse, a nakon završenog školovanja đaci uglavnom dobijaju i zaposlenje.

Bimal najpoželjniji poslodavac u Bosni i Hercegovini

SARAJEVO – Brčanska fabrika BIMAL je na osnovu tromjesečnog istraživanja i glasanja posjetilaca portala Posao.ba izabrana za Najpoželjnijeg poslodavca Bosne i Hercegovine u prehrambenom sektoru. Na svečanosti dodjele priznanja povodom predstavljanja rezultata sa projekta Najpoželjniji poslodavac, koji se realizuje 12. godinu za redom, bh. javnost je prepoznala kompaniju BIMAL kao najbolje mjesto za rad.

Filip Moris najpoželjniji poslodavac u BiH

SARAJEVO - Kompanija Filip Moris BiH izabrana je, glasovima građana BiH, za jednog od najpoželjnijih poslodavaca u Bosni i Hercegovini. U tromjesečnom istraživanju koje je sproveo portal Posao.ba, a koje je obuhvatilo gotovo 19.000 osoba, ocjenjivan je rad preko 400 kompanija.

Najčitanije