Poslodavci

Poslodavci da zaštite radnike od vućine

SARAJEVO - Ministarstvo rada i socijalne politike FBiH preporučilo je poslodavcima da, usljed vremenskih neprilika izazvanih visokom temperaturom vazduha, sprovedu posebne mjere zaštite kojima će spriječiti nastupanje štetnih posljedica po zdravlje radnika.

"Što prije dostaviti dokumentaciju za radnike koji nisu radili"

KOZARA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pozvao je poslodavce da za one radnike koji nisu radili tokom pandemije virusa korona pripreme svu dokumentaciju i što prije je dostave nadležnim institucijama.

April domaće metalce strmoglavio u dubiozu

SARAJEVO - Poslodavci i privrednici u sektoru metalske i elektro industrije u BiH strahuju od toga šta će im u konačnom zbiru donijeti april. Gubici su veliki, kažu iz privrednih entitetskih komora, ali i iz firmi koje se bave ovim segmentom privrede, s obzirom na to da je ova industrija uglavnom orijentisana na izvoz.

Višković: Većina poslodavaca nije masovno otpuštala radnike

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je, pozivajući se na podatke Republičkog zavoda za statistiku, da je u Srpskoj od 1. marta do 10. aprila 800 ljudi ostalo bez posla, te da se, posmatrajući situaciju u Federaciji BiH i okruženju, može konstatovati da je najveći broj poslodavaca u Srpskoj uvažio mjere Vlade i nije pristupio masovnom otpuštanju radnika.

"Omogućiti isplatu plata u aprilu i sačuvati radna mjesta"

​BANJALUKA – Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, rekao je da su usljed pandemije virusa korona značajno pogođeni ugostiteljstvo i turizam te da su preduzete mjere koje će omogućiti isplatu plata u aprilu za one koji su najviše pogođeni, te da je učinjeno sve da se sačuvaju radna mjesta.

Poslodavci FBiH: Hitno ubrzati robni transport prema EU

SARAJEVO - Udruženje poslodavaca Federacije BiH (FBiH) traži od nadležnih institucija BiH da hitno intervenišu u - Zagrebu i Briselu, kako bi se ubrzao robni transport prema EU.

Trivić: Privreda BiH ne može preživjeti bez sredstava Centralne banke

BANJALUKA - Saša Trivić, predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske, rekao je da privreda BiH ne može preživjeti bez sredstava koja postoje u Centralnoj banci BiH.

Tegeltija: Loši uslovi i niske plate neće zadržati radnike

​BANJALUKA – Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je večeras da zbog odlaska stanovništva postoji problem sa nedostatkom određenih vrsta zanimanja, a otvaranje njemačkog tržišta rada uticaće na odliv radnika, ne samo iz BiH nego iz cijele Istočne Evrope.

Biće formirane radne grupe za pomoć domaćoj privredi

SARAJEVO - Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa članovima delegacija Unije udruženja poslodavaca RS i Udruženja poslodavaca FBiH o načinima zaštitite domaće proizvodnje i privrednika.

Poslodavci ne prihvataju najnižu platu od 550 KM, predlažu 500 KM

BANJALUKA - Generalni sekretar Saveza sindikata Republike Srpske Goran Stanković rekao je da Unija udruženja poslodavaca tokom pregovora nije prihvatila prijedlog ovog saveza da od naredne godine najniža plata u Srpskoj bude 550 KM, već predlaže 500 KM, na šta sindikat ne može pristati.

Najčitanije