Poslovanje

Francuska banka obustavlja poslovanje u Rusiji

PARIZ - Francuska banka Sosiete Ženeral je saopštila da obustavlja svoje poslovanje u Rusiji, čime je postala prva velika zapadna banka koja je objavila da napušta Rusiju.

Kina se opet zatvara: Svjetske kompanije obustavile poslovanje?

Multinacionalne kompanije su obustavile neke svoje operacije, dok Kina proširuje mjere zabrane u vezi sa virusom kovid-19.

Disney obustavlja poslovanje u Rusiji

VAŠINGTON - Kompanija "Disney" obustavlja poslovanje u Rusiji zbog situacije sa Ukrajinom, a odluka će uticati na puštanje i proizvodnju novog materijala, licenciranje i rad časopisa "Nacionalna geografija", saopštila je danas američka kompanija, javlja agencija RIA Novosti.

Mtel - regionalni tehnološki lider

Kao sto smo najavili, Nezavisne novine prate serijal specijalizovanih emisija koje istražuju i informišu javnost u vezi digitalne zrelosti kompanija i ustanova sa našeg područja u specijalnom serijalu pod naziv "Forward talks".

Kina najavila dalje suzbijanje monopolističkog poslovanja

PEKING - Kina će nastaviti da suzbija monopolističko ponašanje i poslovanje kompanija na internet platformama i da jača zaštitu privatnosti potrošača i bezbjednosti podataka, rekao je guverner Centralne banke Kine Ji Gang.

"Eko toplane" pune gradski budžet

BANJALUKA- Upravni odbor preduzeća "Eko toplana" Banjaluka uputio je prijedlog Skupštini društva za donošenje odluke o isplati dividende iz ostvarene dobiti u 2020. godini u iznosu od 400.000 KM.

Dug prebilo 478 poslovnih subjekata

BANJALUKA - Oko 14,5 miliona KM obaveza i potraživanja kompenzovalo je 478 učesnika, pokazali su preliminarni rezultati multilateralne kompenzacije koja je obavljena preko Banjalučke berze.

Digitalna ekonomija novi oblik poslovanja

Digitalna ekonomija novi je oblik ekonomije, koji se zasniva na digitalnim tehnologijama i predstavlja jednu od najatraktivnijih mogućnosti za rast i razvoj poslovanja.

Domovi zdravlja u RS nezakonito prikazivali tokove gotovine

BANJALUKA - Glavna služba za reviziju javnog sektora u prethodnom periodu kontrolisala je poslovanje nekoliko domova zdravlja u Republici Srpskoj i zanimljivo je da nijedan nije dobio pozitivno mišljenje, a u svim su revizori uočili brojne nepravilnosti.

Podrška privrednim subjektima koji imaju problem sa likvidnošću

BANJALUKA - Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević iskazao je spremnost za saradnju sa timom Svjetske banke na prevazilaženju problema u oblasti privrede i preduzetništva, kao i zajedničkim naporima za oporavak privrednih subjekata koji su ugroženi uticajem epidemije virusa korona na poslovanje.

Odluka Savjeta ministara vjetar u leđa za oporavak domaće privrede

SARAJEVO, BANJALUKA - Odluka o obaveznoj primjeni preferencijalnog tretmana domaćeg u postupcima javnih nabavki će pružiti dodatnu podršku oporavku i razvoju domaće privrede, posebno u novonastaloj situaciji i otežnom poslovanju bh. kompanija usljed pandemije kovida-19.

Od zemalja bivše Jugoslavije najteže je poslovati u BiH

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina nazadovala je za jedno mjesto na najnovijoj Doing Business listi i sada se nalazi na 90. mjestu u svijetu po lakoći poslovanja, što je najlošiji plasman od svih zemalja biše Jugoslavije.

Zašto Nijemci vole poslovati u Srbiji?

Njemačka je na prvom mjestu srpskih spoljnotrgovinskih partnera, prošle godine razmjena je bila 4,8 milijardi evra, a očekuje se da ove godine premaši pet milijardi evra.

Pozitivni rezultati poslovanja privrednih društava u Prijedoru

PRIJEDOR - Grad Prijedor spada u grupu privredno razvijenih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj i u 2018. godini zabilježeni su pozitivni rezultati poslovanja privrednih društava gdje je ukupna dobit veća od gubitka za više od 40 miliona KM, što je gotovo godišnji gradski budžet.

Kad država izmakne leđa, tržište ne prašta

BANJALUKA - Privatni biznis na zdravim temeljima treba razvijati odvojeno od politike i bez oslonca na javni budžet jer će podrška jednom sigurno prestati, a tržište to neće oprostiti.

Najčitanije