Poslovanje

Pozitivni rezultati poslovanja privrednih društava u Prijedoru

PRIJEDOR - Grad Prijedor spada u grupu privredno razvijenih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj i u 2018. godini zabilježeni su pozitivni rezultati poslovanja privrednih društava gdje je ukupna dobit veća od gubitka za više od 40 miliona KM, što je gotovo godišnji gradski budžet.

Kad država izmakne leđa, tržište ne prašta

BANJALUKA - Privatni biznis na zdravim temeljima treba razvijati odvojeno od politike i bez oslonca na javni budžet jer će podrška jednom sigurno prestati, a tržište to neće oprostiti.

Zdravstvene ustanove prelaze na trezorsko poslovanje, DZ Čelinac pozitivan primjer

BANJALUKA - Prema Akcionom planu za osiguranje održivosti zdravstvenog sistema, koji je usvojila Vlada RS, jedan od važnih koraka jeste i prelazak najmanje 20 domova zdravlja u RS na sistem trezorskog poslovanja.

Internet prevare najčešće u finansijskom poslovanju

BANJALUKA - U Republici Srpskoj treba što više raditi na zaštiti od internet prevara, koje su najčešće u oblasti finansijskog poslovanja, izazivaju veliku materijalnu štetu pojedincima i privrednim društvima, a veoma teško se dokazuju i procesuiraju, rečeno je danas u Banjaluci na info-danu "Internet prevare-pravni i tehnički aspekti".

BiH na pretposljednjem mjestu: Investitori neće na poslovno dno

BANJALUKA, SARAJEVO - Bosna i Hercegovina nalazi se na samom dnu liste evropskih zemalja pogodnih za poslovanje, navodi se u publikaciji Evropske komore.

EU komora: Danska najbolja za poslovanje

BUDIMPEŠTA - Danska je najbolja evropska zemlja za poslovanje, Ukrajina je i dalje na začelju liste 46 ukupno ocjenjivanih država, a Srbija se "drži" i zauzima 37. poziciju, prema novom godišnjem izvještaju Evropske komore.

SAD i Kina padaju u drugi plan, ovo je obećana zemlja za biznis

Indija je nova "obećana zemlja" za poslovanje. Zaključak je to koji se može izvući iz godišnjeg istraživanja konsultantske kuće PwC, koje je provedeno na uzroku od preko 1.300 predsjednika uprava kompanija širom svijeta, a objavljeno je na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u švajcarskom Davosu.

ŽRS kraj godine čekaju s višemilionskim gubitkom

DOBOJ - Kraj tekuće godine "Željeznice RS" dočekuju sa 2.499 radnika, višemilionskim akumuliranim gubitkom, te u očekivanju nove tranše kredita Svjetske banke.

"Elektrokrajina" nastavila sa pozitivnim poslovanjem

BANJALUKA - "Elektrokrajina" je nastavila sa pozitivnim poslovanjem i za devet mjeseci ove godine ostvarila je neto dobit u iznosu od 231.846 KM, istaknuto je na zajedničkoj sjednici Uprave i Nadzornog odbora preduzeća održanoj u Banjaluci.

Stojanović: Uspješna poslovna godina za RiTE Ugljevik

UGLJEVIK - Vršilac dužnosti direktora Rudnika i Termoelektrane /RiTE/ Ugljevik Čedomir Stojanović izjavio je danas da će poslovna godina biti završena uspješno i sa premašenim planovima koji su bili vrlo ambiciozni.

Najčitanije