Poslovi

U Brčkom više nema angažovanja po ugovoru o privremenim poslovima

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić izjavio je da je Vlada distrikta donijela odluku o izmjenama Pravilnika o radu službenika i namještenika u organima javne uprave distrikta prema kojima, između ostalog, više neće biti moguće angažovanje lica po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima.

Čak 93,8 odsto žena u BiH samostalno obavlja sve kućne poslove

SARAJEVO - U BiH 93,8 odsto žena obavlja sve kućne poslove, što ostavlja negativne posljedice na njihov privatni i profesionalni život, rezultati su istraživanja koje je sprovela Agencije za ravnopravnost polova BiH Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara.

Kardi B bila striperka, Bred Pit maskota: Obični poslovi poznatih

Nisu sve poznate zvijezde koje su sada mega popularne rođene u poznatim porodicama kao što je to slučaj s Kardašijan klanom ili Paris Hilton. Velik broj njih je prije slave živio sasvim normalanim životom, a to pokazuju i poslovi koje su imali tada.

Najčudniji poslovi na svijetu

Pravilo 21. vijeka glasi: Danas možete platiti ljudima da rade bilo šta. Kada se kaže bilo šta to podrazumijeva d možete platiti ljude da degustiraju pseću hranu, smišljaju ime za vaše dijete ili čekaju za vas u redu.

Ovo zanimanje je najtraženije već četiri godine, plata 140.000 €

Izašla je godišnja lista koju tradicionalno izbacuje LinkedIn, "Emerging Jobs" a riječ je o poslovima koji su bili najtraženiji.

Političari i novinari nezamjenljivi robotima

Profesije političara i novinara roboti neće moći da zamjene, za razliku od mnogih drugih zanimanja, posebno onih sa nižim nivoom vještina, izjavio je danas u Beogradu Simeon Ðankov, direktor Svjetske banke u odjeljenju za razvojnu ekonomiju.

Rekordna potražnja sezonskih poslova u Budvi

U budvanskom Birou rada već su otvorena slobodna radna mjesta za sezonsko zapošljavanje. Početkom aprila potražuje se 1.144 radnika u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Pet poslova koji su u prošlosti bili nelegalni

Iako sporim tempom, globalno društvo je ipak napredovalo u odnosu na neka ranija razdoblja istorije. U srednjem vijeku je bilo sasvim legitimno, na primjer, izvesti pile pred sud zbog “zlonamjernog kljucanja” i osuditi ga na smrtnu kaznu u loncu supe. Međutim, taj primjer je jedan od smješnijih i benignijih.

Ovo su najtraženija zanimanja u narednih pet godina

Širenje automatizacije će neminovno unijeti određene promjene na tržište rada, prije svega ukidajući pozicije na manuelnim poslovima koje mogu da obavljaju roboti.

Dobro plaćeni, ali nezanimljivi: 10 najdosadnijih poslova na svijetu

Sutra je novi radni dan, ali radije bi ostali kod kuće? Mislite da je vaš posao tako dosadan? Naravno, nije svaki posao uzbudljiv i pun akcije, ali sada znamo koja su se zanimanja pokazala izuzetno dosadnim. Studija koju je sproveo "Emolument", pokazala je najdosadnije poslove, a u svrhu istraživanja ispitano je oko 1.300 ljudi iz 14 različitih zemalja.

Najčitanije