Potražnja

Cijene nafte stabilne, manja ponuda neutrališe pad tražnje

Cijene nafte, koje su porasle u posljednje četiri nedjelje, danas su uglavnom stabilne jer smanjena ponuda neutrališe rastući skepticizam u pogledu oporavka potražnje.

Velika potražnja za maskama živopisnih boja iz Berlina

BERLIN - Usljed epidemije virusa korona, berlinska krojačnica "Ojerbah", koja postoji čitav vijek, preplavljena je porudžbinama za zaštitne maske živopisnih boja koje je nedavno počela da šije pošto je privremeno obustavila proizvodnju svojih poznatih leptir-mašni.

Prognoziran veliki pad potražnje za naftom

OSLO - Epidemija virusa korona umanjiće rast globalne potražnje za naftom za četvrtinu ove godine u poređenju sa ranijim prognozama, saopštila je danas najveća norveška nezavisna konsultantska kuća u oblasti energetike "Ristad enerdži".

Prodaja montažnih kuća skočila za 30 odsto

BANJALUKA, DONJI VAKUF - Prodaja montažnih kuća u porastu je za oko 30 odsto u BiH zbog prihvatljive cijene i brže izgradnje, ističu vlasnici građevinskih firmi koji se bave ovom djelatnošću. Kažu da je u posljednje vrijeme sve više onih koji prodaju stanove te sele u montažne kuće van grada bježeći od buke.

Nijemci hitno traže radnike, velika nestašica

BERLIN - Broj nepopunjenih radnih mjesta u Njemačkoj dosegao je rekordnu vrijednost od gotovo 1,2 miliona u posljednjem kvartalu prošle godine

Najčitanije