Potres

Potres kod Petrinje magnitude 2,5 po Rihteru

Danas je u 12.05 kod Petrinje zabilježen potres magnitude 2,5 po Rihterovoj skali.

Petrinja 10 mjeseci nakon potresa: "Dovoljno da cijela vlada podnese ostavku"

ZAGREB - Gotovo 10 mjeseci od razornog zemljotresa koji je pogodio Baniju, u centru Petrinje je vrlo teško pronaći objekat koji je država u potpunosti obnovila ili izgradila, što je, kako smatraju Petrinjci, dovoljan povodom da cijela vlada podnese ostavku, prenosi hrvatski portal Index.

Potres blizu Karlovca

Slab potres kod Krašića, magnitude tri prema Richteru, zabilježen je u ponedjeljak u 13 sati i 39 minuta, saopštila je hrvatska Seizmološka služba.

Potres u Dalmaciji

Dalmaciju je danas oko 22 sata pogodio jači potres. Iako su prve informacije govorile da je magnituda 5,1 po Rihteru, Seizmološka služba objavila je da je magnituda 4,6 po Rihteru.

Potres kod Gline

Danas je u 12:15 kod Gline zabilježen umjeren potres.

Još jedan potres s epicentrom kod Petrinje

Noćas u jedan sat i 27 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Petrinje.

Objavljen snimak potresa kod Petrinje, čula se jeziva tutnjava

PETRINJA - Juče u 15 sati i 43 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres s epicentrom kod Petrinje.

Potres u Grčkoj

ATINA - U Grčkoj je jutros registrovan zemljotres jačine 4,3 stepena Rihterove skale, javio je Evropski mediteranski seizmiološki centar (EMSC).

Potres u jadranskom moru kod Riminija

ZAGREB - Zemljotres magnitude 4,2 sa epicentrom u Jadranskom moru kod Riminija pogodio je italijansku obalu, a osjetio se i u Istri.

Potres kod Danilovgrada

PODGORICA - Zemljotresa jačine tri stepena po Rihteru pogodio je večeras područje Danilovgrada, saopštio je Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.

Najčitanije