Potres

Seizmolozi: Zbog korone čovječanstvo prestalo tresti koru Zemlje

Do posla autom, autobusom ili podzemnom, "stadionski potres", brundanje tvornica... Seizmolozi širom svijeta ne mjere samo podrhtavanje tla usljed komešanja i sudaranja tektonskih ploča, nego i ono što čini čovječanstvo. A ono je proljetos na nekoliko mjeseci – utihnulo širom svijeta.

Zemljotres kod Aljaske

ENKORIDŽ - Zemljotres jačine 5,1 stepen po Rihterovoj skali dogodio se blizu obale Aljaske, saopštio je Američki institut za geološka istraživanja.

Zemljotres u BiH

MOSTAR - U blizini Mostara zabilježen je zemljotres jačine 4,2 stepena po Rihteru, saopštno je na sajtu EMSC koji prati seizmološke aktivnosti u svijetu.

U potresu u Turskoj povrijeđeno pet osoba

ANKARA - Najmanje pet osoba povrijeđeno je u zemljotresu jačine 5,4 stepeni Rihterove skale koji je danas pogodio jugoistok Turske, saopšteno je iz turske Administracije za vanredne situacije.

Snažan potres na ostrvu Sulavesi

DŽAKARTA - Zemljotres jačine šest stepeni po Rihterovoj skali dogodio se na ostrvu Sulavesi u Indoneziji, saopštio je njemački Istraživački centar za geologiju (GFZ).

Albanija se ponovo tresla, građani uplašeni

TIRANA - Zemljotres jačine 4,2 stepena po Rihterovoj skali pogodio je zapadni dio Albanije izazvavši paniku među stanovništvom, ali prema dosadašnjim informacijama nema povrijeđenih niti je pričinjena materijalna šteta.

Snažan zemljotres pogodio Čile

SANTJAGO - Zemljotres jačine 6,8 stepeni pogodio je jutros sjever Čilea, saopštio je Njemački istraživački centar za geologiju.

Potres u Sredozemnom moru, osjetio se i u Dubrovniku

Potres magnitude 5,8 stepeni zabilježen je rano jutros u cetralnom dijelu Sredozemnog mora, a podrhtavanje tla osjetilo se i u Dubrovniku.

Poginule dvije osobe u zemljotresu u Iranu

TEHERAN - Dvije osobe su poginule, a 22 su povrijeđene u zemljotresu jačine 5,1 stepen Rihterove skale koji je rano jutros pogodio sjever Irana, javili su državni mediji.

Zemljotres kod Dubrovnika

DUBROVNIK - Na jugu Hrvatske jutros je registrovan potres koji se osjetio na široj dubrovačkoj okolini.

Najčitanije