Potrošači

Klikom do bržih informacija o pravima potrošača

​BANJALUKA, TUZLA - Da bi potrošačima približili njihova prava i pružili sve bitne informacije iz oblasti zaštite potrošača, udruženja koja se bave zaštitom potrošača u BiH odlučuju da otvaraju veb-portale.

Strujni udar na potrošače visokog napona?

SARAJEVO, TUZLA - I dok poslodavci u FBiH tvrde da su zahtjevi za povećanje tarife za mrežarinu "Elektroprenosa BiH" nerealni te da će to na koncu rezultirati skupljom električnom energijom za krajnje kupce, u "Elektroprenosu" ističu da je ovo povećanje neophodno, te da ono neće imati nikakvog uticaja na krajnje korisnike.

Uvažene 152 reklamacije potrošača u RS, čuvajte račune

BANJALUKA - Potrošači u Republici Srpskoj u prvih 11 mjeseci ove godine najčešće su se žalili na neprihvatanje reklamacija od strane trgovaca za tehničke proizvode, namještaj, odjeću, obuću, telekomunikacione i komunalne usluge, istakli su u Inspektoratu RS.

Onlajn prevare na svakom kliku

BANJALUKA - Udruženja potrošača u BiH zatrpana su prijavama potrošača koji su žrtve prevara u nelegalnoj trgovini na društvenim mrežama.

Potrošači u RS se žale na sve - od igle do lokomotive

BANJALUKA, PRIJEDOR - Prava potrošača, iako zakonski dobro zaštićena, još su ugrožena, što zbog nesavjesnog poslovanja trgovaca i pružalaca usluga, što zbog neznanja potrošača, kažu u udruženjima potrošača RS.

Novac prepreka za tajne kupce na bh. tržištu

TUZLA, PRIJEDOR - Na tržištu u BiH nema tajnih kupaca u službi potrošača isključivo zbog nedostatka finansijskih sredstava, a njihova aktivnost je uglavnom naručenim istraživanjima kod određenih agencija usmjerena za unapređenje poslovanja ili proizvođača ili trgovaca.

Apel na potrošače: Uzimajte račune radi svoje zaštite

​BANJALUKA - Tržišna inspekcija RS apeluje na potrošače da prilikom kupovine u predstojećim prazničnim danima obavezno uzimaju račune s ciljem zaštite vlastitih potrošačkih prava i suzbijanja sive ekonomije.

Potrošači se žale na neljubaznost i napuhane cijene

BANJALUKA, TREBINJE - Nezadovoljni potrošači najčešće zvanične žalbe upućuju komunalnim preduzećima, vodovodima, telekomunikacionim kompanijama i trgovcima, međutim svakodnevno vuku za rukave i predstavnike udruženja građana te se žale na neljubaznost i napuhane cjenovnike.

Kupcima potreban tumač za deklaracije zbog nerazumljivo napisanog sastava namirnica

BANJALUKA, SARAJEVO - Zbog nečitke i nejasne deklaracije, sitnih slova, te deklaracije koja je vidljiva ali sadrži samo hemijske sastave sa međunarodnim oznakama supstanci, potrošačima u BiH vrlo često promaknu prozvodi koji sadrže rizične supstance po njihovo zdravlje ili supstance na koje su alergični.

Američki potrošači optimističniji u julu

Povjerenje potrošača u SAD se u julu približilo rekordnom nivou poslije dva uzastopna mjeseca pada, pokazali su danas objavljeni rezultati ankete istraživačke kompanije Konferens bord.

Najčitanije