Potrošnja

Kako smanjiti potrošnju goriva?

Mnogi vozači svakodnevno koriste automobile i troše dosta novca na gorivo. Ljudi često potroše više na gorivo nego na kiriju ili hranu, a sa naglim porastom cijena nafte, situacija je počela da izmiče kontroli.

Zagreb četvrti u Evropi po potrošnji kanabisa

ZAGREB - Zagreb je četvrti grad u Evropi po dnevnoj potrošnji kanabisa, 11. po potrošnji kokaina, 12. po potrošnji amfetamina i 14. grad po dnevnoj potrošnji MDMA, pokazali su rezultati evropskog naučnog projekta analize otpadnih voda.

Za Novu godinu u RS potrošeno skoro 90 miliona KM

BANJALUKA - Ukupan evidentirani promet preko fiskalnih kasa u maloprodaji u Republici Srpskoj 30. i 31. decembra 2021. godine iznosio je 89.886.736 KM, potvrđeno je za "Nezavisne" iz Poreske uprave Republike Srpske.

Izvještaj o antikorupcijskom monitoringu: Mutna potrošnja milijardi KM

SARAJEVO - Čak 89 odsto postupaka javnih nabavki, od onih koje su praćene, rizično je na korupciju te kršenje zakona i dobrih praksi, a procjenjuje se da su netransparentno potrošene milijarde maraka.

Koji automobili troše više, a koji manje od fabričkih podataka

Automobili koje je testirao WhatCar imali su u proseku 6,3 odsto lošije rezultate nego na zvaničnom testu koji Evropska unija nameće svim proizvođačima kako bi utvrdila potrošnju vozila.

Njemačka: Popuštanje mjera povećalo spremnost na potrošnju

BERLIN - Popuštanje epidemioloških mjera povećalo je spremnost Nijemaca na protošnju, pokazuje istraživanje Udruženja privatnih banaka.

Porodice u aprilu najviše novca trošile za prehranu

BANJALUKA - Porodice u Republici Srpskoj su najviše novca u aprilu trošile za nabavku prehrane 741,95 KM, za stanovanje i komunalne usluge 560,35 KM, te za tekuće održavanje domaćinstva 106,10 KM, naveli su iz Saveza sindikata.

Počinje anketa o potrošnji domaćinstava u BiH

BANJALUKA - U BiH danas počinje sprovođenje pete Ankete o potrošnji domaćinstava, u okviru koje će u Republici Srpskoj biti anketirano oko 3.500 domaćinstava.

Veliki pad potrošnje u Njemačkoj

Pandemija virusa korona prouzrokovala je najveći pad potrošnje njemačkih domaćinstava od 1970. godine, saopštila je njemačka Kancelarija za statistiku.

Hrvati potrošili 3,9 milijardi evra manje tokom krize izazvane koronom

Građani Hrvatske su od početka krize izazvane koronom do sada, tačnije od 24. februara 2020. do 17. januara 2021. godine, smanjili potrošnju za 29,3 milijarde kuna (3,88 milijardi evra) u odnosu na uporedivi period godinu dana ranije.

Građani iz straha ne troše, država mora da podstakne potrošnju

SARAJEVO, BANJALUKA - Na transakcionim računima u Bosni i Hercegovini, zaključno sa junom ove godine, bilo je 372 miliona KM više nego u istom periodu prošle godine, što znači da su građani manje trošili, što je za ekonomiste normalno jer svaka kriza rađa strah i neizvjesnost, pa tako i ova, koja je prouzrokovana pandemijom virusa korona.

Evropljani manje troše i više štede od početka pandemije

Realna potrošnja domaćinstva po glavi stanovnika u prvom kvartalu 2020. godine u zemljama evrozone pala je za tri procenta, a na područuju cijele EU za 2,9 procenata, objavila je Evropska kancelarija za statistiku, Evrostat.

Koliko se razlikuje potrošnja goriva po putnom računaru od stvarne potrošnje

Zanimljivo je da većina kompjutera u automobilu obmanjuje u korist vozača i pokazuje više u odnosu na ono koliko vozilo zaista troši.

Potrošnja građana u SAD skočila, prihodi im pali

Potrošnja građana SAD snažno se oporavila u maju, ali je, po ocjeni Rojtersa, malo vjerovatno da će se taj trend održati.

Korona umanjila i glad za sladoledom

BANJALUKA, SARJEVO - Uvoz ledenih poslastica u BiH za prvih pet mjeseci ove godine manji je za skoro milion KM u odnosu na godinu ranije, tačnije za 899.257 KM.

Najčitanije