Povećanje

Stanivuković najavio povećanje plata radnicima Gradske uprave

Radnici Gradske uprave Banjaluka imaće veće plate, najavio je Draško Stanivuković, gradonačelnik, objavljeno je na stranici grada.

Višković: Uskoro prijedlog povećanja plata i penzija

TREBINJE - Vlada Republike Srpske vrlo brzo će izaći sa prijedlogom povećanja plata i penzija i svim što će ublažiti "galopirajuću" inflaciju za koju apsolutno nismo krivi, rekao je u Trebinju predsjednik Vlade RS Radovan Višković, komentarišući poziv vrijedan 12 miliona u subvencije direktnih ulaganja.

Penzioneri traže pet odsto veće penzije

TESLIĆ - Upravni odbor Udruženja penzionera Republike Srpske tražiće od Vlade Republike Srpske vanredno povećanje penzija zbog rasta cijena osnovnih životnih namirnica i troškova života.

Bosch povećao prodaju za 10 odsto u 2021.

Grupa Bosch, vodeći svetski dobavljač tehnologija, prema preliminarnim rezultatima ostvarila je u 2021. promet od 78,1 milijardi evra, što je za 10 odsto više nego 2020. godine, objavila je kompanija.

BORS pozdravio odluku Vlade o uvećanju osnovice za primanja

BANJALUKA - Boračka organizacija Republike Srpske (BORS) pozdravila je odluku Vlade Srpske o uvećanju osnovice za primanja boračkih kategorija u ovoj godini, ističući da je posebno značajno to što je Vlada obezbjedila mjesečno primanje za borce starije od 65 godina koji ne ispunjavaju uslove za starosnu penziju.

BORS usvojio povećanje boračkog dodatka

VIŠEGRAD - Predsjedništvo Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) donijelo je odluku o povećanju mjesečnog borčkog dodatka na pet KM po mjesecu učešća u ratu, izjavio je večeras predsjednik Predsjedništva Aleksandar Savić.

Šeranić predstavio model povećanja plata u javnim ustanovama i fondovima

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić rekao je, na sastanku sa predstavnicima sindikata u upravi, da će radnicima u javnim ustanovama i fondovima koji primaju plate do 1.000 KM one uvećati za pet odsto, a onima iznad tog primanja povećanje će iznositi tri odsto, saopšteno je iz ovog Ministarstva.

Višković: Od juna povećanje plata svim radnicima u Srpskoj

SARAJEVO - Svim radnicima u Republici Srpskoj od juna će biti povećana plata, za šta će iz budžeta biti izdvajano oko 105 miliona KM na godišnjem nivou, izjavio je predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković.

Pet miliona KM za povećanje plata radnika u Srpskoj

BANJALUKA - Podrška privrednom sektoru jedan je od ključnih prioriteta Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske, a u 2021. godini predviđena su podsticajna sredstva za povećanje plata radnika, sufinansiranje investicionih ulaganja, obezbjeđivanje povoljnih kreditnih sredstava kroz različite programe Vlade Republike Srpske, kao i usvajanje niza drugih mjera u cilju rasterećenja privrede, saopšteno je iz ministarstva.

Povećan kreditni rejting Srbije

BEOGRAD - Rejting agencija Moody’s povećala je kreditni rejting Srbije sa "Ba3" na "Ba2", uz stabilne izglede za dalje poboljšanje.

Snažan rast zaraženih u Lombardiji

MILANO - Broj zaraženih korona virusom u sjevernom dijelu Italije Lombardiji, u kojoj se nalazi italijanski finansijski centar Milano, povećan je danas za oko 2.500 ljudi, izjavio je regionalni guverner Atilio Fontana.

Na Balkanu ove godine rekordan broj migranata

BANJALUKA, SARAJEVO, BIHAĆ - Ukoliko ne dođe do pojačane evropske pomoći zemljama zapadnog Balkana, nivo ilegalnih migracija mogao bi biti veći od rekordnog nivoa iz 2015. godine, upozorila je Vlada Njemačke.

Brnabić: Srbija 2019. imala pozitivan prirodni priraštaj

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je Srbija 2019. godine imala pozitivan prirodni priraštaj i da je bilo 614 više rođene djece nego 2018. godine.

Vidović: Povećanje plata neće ugroziti javne finansije

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da je kod kreiranja ovogodišnjeg budžeta vođeno računa o socijalnoj i razvojnoj komponenti i naglasila da najavljeno povećanje plata u javnom sektoru ne može ugroziti stabilnost javnih finansija.

Na sjednici NS RS o povećanju plata

BANJALUKA - U Banjaluci će danas biti održana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će po hitnom postupku biti razmatran set izmjena zakona o platama radnicima u upravi, prosvjeti, kulturi, visokom obrazovanju, MUP-u i pravosuđu.

Najčitanije