Povrće

Namirnice koje su naši saveznici protiv prehlade

Stigla je sezona prehlada. Jednako tako, stiglo je i vrijeme kada bi najviše trebalo da pazimo šta unosimo u svoj orgazam, s obzirom na to da naš imuni sistem treba dobre saveznike, koji će mu pomoći da ostane snažan u borbi protiv prehlade

Dronom staju u kraj kradljivcima povrća

Policijska uprava međimurska pojačala je aktivnosti usmjerene na suzbijanje krav djela krađe poljoprivrednih proizvoda, objavljeno je na stranicama PU međimurske.

Semberska porodica: Od proizvodnje povrća može se solidno živjeti

Peteročlana porodica Žikice Lazića (35) iz semberskog sela Trnjaci živi od proizvodnje povrća.

Kako se zaštititi od pesticida u voću i povrću?

Nema roditelja koji svojoj djeci ne želi da priušti prve jagode i ostalo rano voće i povrće koje se uveliko može naći na zelenim pijacama. Da li im kupovinom prvih plodova čine veću štetu nego korist izlažući ih povišenoj količini pesticida i drugim štetnim hemijskim sredstvima i kako se zaštititi?

Poplavljene jagode i salata mogu samo u smeće

BANJALUKA - Poplavljeno povrće kao što su salata, špinat, blitva, mladi kupus, mladi luk i jagode, bez obzira na dužinu plavljenja, ne smije se koristiti u ishrani iz zdravstvenih razloga i te usjeve treba zaorati ili zatanjirati, poručili su poljoprivrednicima u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Koje voće i povrće nakon poplava nije za ishranu

BANJALUKA - Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi izdali su danas preporuke ratarima za postupanje s kulturama i stočnom hranom na poplavljenim područjima.

Ledena rosa uništila voće i povrće u Ljubinju

LJUBINJE - Neočekivani nagli pad temperature u Ljubinju je, u srijedu, samo u toku nekoliko časova nanio ogromnu štetu na kulturama voća i povrća.

Kobasice s povrćem

​Ukusne kobasice obogatite raznim povrćem i prelijte maslinovim uljem, užitak je zagrantovan!

Sjemena skupa, povrća sve manje

BANJALUKA - Zasađenost parcela povrćem u RS je, prema riječima poljoprivrednika, iz godine u godinu sve manja, a tako će biti i ove, jer su i sjemenski luk i sjemenski krompir znatno skuplji u odnosu na prethodni period.

Dinstano povrće

Potrebni sastojci:

Najčitanije