Povrće

Dubički poljoprivrednici imaju siguran plasman voća i povrća u Bingu

Vodeći se svojom izvornom misijom i vizijom domaćeg trgovačkog lanca, kompanija Bingo je od svog nastanka pružala podršku domaćim privrednicima kroz plasman domaćih proizvoda u svojim trgovinama. Osiguravajući moderni distributivni centar za skladištenje i plasman voća sa područja Kozarske Dubice, Bingo je postao pouzdan partner vlasnicima dubičkih gazdinstava.

Kotleti s povrćem iz rerne

Prijedlog za današnji kompletan ručak.

Podijeljen rasad povrća za 60 porodica

Na Palama je danas podijeljen rasad povrća za 60 socijalno ugroženih i višečlanih porodica, a pomoć je obezbijedilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Zamrznute, svježe ili konzervirane namirnice: Koje su najhranjivije

Konzervirano i zamrznuto voće i povrće smatra se manje hranjivim od svježih verzija. Ali nije uvijek tako.

Kako se zaštititi od pesticida u ranom voću i povrću?

Nema roditelja koji svojoj djeci ne želi da priušti prve jagode i ostalo rano voće i povrće koje se uveliko može naći na zelenim pijacama. Da li im kupovinom prvih plodova čine veću štetu nego korist izlažući ih povišenoj količini pesticida i drugim štetnim hemijskim sredstvima i kako se zaštititi?

Siguran put do tržišta: Neće propasti ni kg domaćeg povrća

BANJALUKA, SARAJEVO - Ni kilogram domaćeg povrća ove godine neće propasti, uvjereni su poljoprivrednici.

Proizvodnja povrća procijenjena na 240 miliona KM

​BANJALUKA - Sjetva povrća u Republici Srpskoj planirana je na ukupnim površinama od 19.028 hektara, a procijenjena vrijednost proizvodnje u povrtlarstvu iznosi oko 240 miliona KM.

Jednostavnim trikovima privolite dijete da jede povrće

U periodu kada svi misle na svoje zdravlje, i zdravlje bližnjih, jačanje imuniteta, naročito kod djece, je prioritet.

Koliko je zdravo konzumirati zamrznuto voće i povrće?

Zamrznuta hrana pristupačan je način da se dođe do dnevne doze voća i povrća, pogotovo u periodima kada mu nije sezona, a s tolikim izborom uvijek se može pronaći ono što volimo. Ipak, postavlja se pitanje koliko je zdravo.

Kada je idealno vrijeme za sadnju povrća

​U današnjem vremenu prava je rijetkost da ljudi stignu uzgojiti dovoljnu količinu povrće u svojoj bašti ili u nekim improvizovanim prostorima na balkonu.

Najčitanije