Povratak

Astronauti NASA opisali povratak iz svemira

Astronauti Bob Binken i Dag Harli opisali su tutnjavu, vrućinu i udare koje su iskusili prilikom povratka iz svemira na letjelici "Kru Dragon".

Obnova kuća povratnicima

TREBINJE- Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, načelnik Opštine Nevesinje Milenko Avdalović i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić su u trebinjskoj Gradskoj upravi danas potpisali ugovore sa sedamnaest povratničkih porodica za izgradnju i rekonstrukciju njihovih stambenih objekata, ukupne vrijednosti više od 575.000 KM.

Zbog nerada Komisije Fonda za povratak 2,2 miliona KM nisu raspoređena

SARAJEVO, BANJALUKA - Komisija za izbjeglice i raseljena lica BiH, koja radi u okviru Fonda za povratak BiH, nije se sastala više od godinu i po dana, a trenutno malo više od 2,2 miliona KM zbog nerada ove komisije nisu raspoređena.

Dvije žene vratile koronu na Novi Zeland

VELINGTON - Dvije žene koje su se vratile iz Velike Britanije na "korona fri" Novi Zeland sa sobom su donijele i virus COVID-19.

Vlada TK odobrila 100.000 KM za održivi povratak u RS i FBiH

TUZLA - Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj sjednici je odobrila finansijska sredstva za realizaciju infrastrukturnih projekata održivog povratka. Sredstva od 102.000 KM je dobilo pet opština i gradova u Republici Srpskoj i jedna u Federaciji.

Fudbal se vratio

Nakon dva mjeseca pauze zbog virusa korona, jedna od najjačih fudbalskih liga na svijetu, Bundesliga, počela je s odigravanjem mečeva u specifičnim uslovima.

Neuspjeli pokušaj Zadranina u Irskoj da se vrati u Hrvatsku

ZAGREB - Jedan Hrvat iz Irske tražio je pomoć države jer želi da se vrati u domovinu, a iz konzularnog odjeljenja hrvatske ambasade u toj zemlji su mu poručili praktično da se snađe, što je na kraju i učinio.

Kineski svemirski brod se vratio na zemlju

PEKING - Prototip novog kineskog svemirskog broda "uspješno se spustio" danas nakon povratka iz orbite, saopštila je kineska agencija za svemriske letove, što je značajan korak u ambicioznom planu Pekinga da izgradi stalnu svemirsku stanicu i pošalje astronaute na Mjesec.

Nema povratka u normalu, kažu naučnici i poznate ličnosti

LONDON - U pismu koje je objavio pariski Mond oko 200 naučnika i poznatih ličnosti istaklo je da svijet ne može da se vrati normalnom životu poslije pandemije virusa korona.

Pandemija i globalizacija: Evropa se vraća kući

Strahujući da su narušili njihovu bezbjednost prekomjernim oslanjanjem na Kinu, evropski političari ističu da se proizvodnja mora vratiti u EU, navodi briselski portal Politiko.

Najčitanije