Povratnici

Prvi projekti poslije 20 godina: Asfaltiran put kroz Lušci Palanku

SANSKI MOST - U Lušci Palanci, najvećem povratničkom mjestu u općini Sanski Most, asfaltiran je lokalni put kroz centar tog mjesta, koji je do sada bio u jako lošem stanju, što je predstavljalo veliki problem mještanima.

"Svi nivoi vlasti u FBiH blokiraju povratak Srba"

BIJELJINA - Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH (FBiH) smatra da svi nivoi vlasti u FBiH blokiraju povratak Srba na svoja predratna ognjišta, koristeći pritom vrlo suptilne metode.

Tanki dokazi protiv povratnika iz Sirije?

SARAJEVO - Sud BiH odredio je pritvor i Armenu Dželki i Muharemu Duniću, povratnicima iz Sirije, a Senad Dupovac, advokat njih dvojice i Jasmina Keserovića, koji je pritvoren ranije, kaže da su dokazi protiv osumnjičenih tanki.

Obnova glavnog puta znači život povratnicima

​SANSKI MOST - Sredstvima Vlade Republike Srpske u iznosu od 20.000 maraka biće sufinansirana rekonstrukcija glavne saobraćajnice u Lušci Palanci, najvećem povratničkom mjestu u općini Sanski Most, što je obradovalo mještane, jer se nastavlja obnova infrastrukture koja je značajna i za bolji život i ostanak u ovom kraju.

Otkivena imena pripadnika ID koji će biti uhapšeni po dolasku u BiH

SARAJEVO - U BiH će danas stići devet muškaraca, pripadnika terorističke organizacije "Islamska država", koji će odmah po slijetanju aviona na sarajevski aerodrom biti uhapšeni i predati u nadležnost Tužilaštva BiH, prenosi ATV.

Mektić dostavio imena povratnika iz Sirije MUP-u RS, dio će odmah biti uhapšen

SARAJEVO - Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH, kazao je danas da je među 24 bh. građanina koja se vraćaju iz Sirije, i devet bh. građana za kojima je raspisana Interpolova potjernica.

"Potpisnice Dejtonskog sporazuma da pomognu opstanak Srba u FBiH"

SARAJEVO - Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH (FBiH) pozvao je zemlje potpisnice Dejtonskog mirovnog sporazuma da podrže obnovu srpskih sela u ovom entitetu, te da ne dozvole nenadležnim organima u gradovima, kantonima i drugim da se oni bave detektovanjem srpskih sela kao potencijalnim mjestima za izgradnju migrantskih centara.

Gradi se 21 kuća za povratnike u Kotor Varoš

KOTOR VAROŠ - Predstavnici Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije i opštine Kotor Varoš potpisali su danas sa 21 povratnikom hrvatske nacionalnosti ugovore ukupne vrijednosti 763.000 KM o stambenom zbrinjavanju po sistemu ključ u ruke.

Srpski povratnici u FBiH žive bez struje, vode, puteva i zaposlenja

BANJALUKA - Niti nas ko od federalnih vlasti posjećuje niti pita kako nam je. A problema, naravno, ima. Do sela se vozimo makadamskim putem, a u posljednje vrijeme nam je i vodosnabdijevanje slabo, odnosno pritisak vode je oslabio. Ispričali su to za "Nezavisne" srpski povratnici u selo Vitovlje, kod Travnika, na Vlašiću, a sudeći po stavovima iz udruženja povratničke populacije, ovakvi primjeri nisu usamljeni na području Federacije BiH.

Srpski povratnici u Grahovo bez krova nad glavom, potrebna pomoć

GRAHOVO - Braći Milovanu i Žarku Kalaba, srpskim povratnicima u selo Bastasi u Bosanskom Grahovu, potrebna je pomoć u rješavanju stambenog pitanja jer im je kuća spaljena tokom rata i nikada nije obnovljena.

Najčitanije