Povratnici

Potpisan ugovor za bolje puteve u povratničkim naseljima

TREBINJE- Direktor Republičkog sekretarijata za izbjegla i raseljena lica Marko Aćić potpisao je danas sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem ugovor za projekat sanacije putne infrastrukture u povratničkim i izbjegličkim naseljima u ovom gradu.

Za povratnike u Sanski Most 100.000 KM

SANSKI MOST - Za infrastrukturne projekte u povratničkim mjestima na području općine Sanski Most osigurano je novih 100.000 maraka, potvrdio je Faris Hasanbegović, načelnik te općine.

Potpisan sporazum o većoj pomoći srpskim povratnicima u FBiH

BANJALUKA - Predstavnici Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije i Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Srbija-AP Vojvodina potpisali su danas u Banjaluci sporazum o saradnji, čiji je cilj pružanje veće pomoći srpskim povratnicima u Federaciji BiH (FBiH).

Cvijanović: Povratnici u USK trpe veliki pritisak migrantske krize

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je zabrinutost zbog činjenice da povratnička populacija u Unsko-sanskom kantonu trpi veliki pritisak migrantske krize u BiH, te naglasila da to dodatno otežava položaj povratnika na tom području.

Prvi projekti poslije 20 godina: Asfaltiran put kroz Lušci Palanku

SANSKI MOST - U Lušci Palanci, najvećem povratničkom mjestu u općini Sanski Most, asfaltiran je lokalni put kroz centar tog mjesta, koji je do sada bio u jako lošem stanju, što je predstavljalo veliki problem mještanima.

"Svi nivoi vlasti u FBiH blokiraju povratak Srba"

BIJELJINA - Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH (FBiH) smatra da svi nivoi vlasti u FBiH blokiraju povratak Srba na svoja predratna ognjišta, koristeći pritom vrlo suptilne metode.

Tanki dokazi protiv povratnika iz Sirije?

SARAJEVO - Sud BiH odredio je pritvor i Armenu Dželki i Muharemu Duniću, povratnicima iz Sirije, a Senad Dupovac, advokat njih dvojice i Jasmina Keserovića, koji je pritvoren ranije, kaže da su dokazi protiv osumnjičenih tanki.

Obnova glavnog puta znači život povratnicima

​SANSKI MOST - Sredstvima Vlade Republike Srpske u iznosu od 20.000 maraka biće sufinansirana rekonstrukcija glavne saobraćajnice u Lušci Palanci, najvećem povratničkom mjestu u općini Sanski Most, što je obradovalo mještane, jer se nastavlja obnova infrastrukture koja je značajna i za bolji život i ostanak u ovom kraju.

Otkivena imena pripadnika ID koji će biti uhapšeni po dolasku u BiH

SARAJEVO - U BiH će danas stići devet muškaraca, pripadnika terorističke organizacije "Islamska država", koji će odmah po slijetanju aviona na sarajevski aerodrom biti uhapšeni i predati u nadležnost Tužilaštva BiH, prenosi ATV.

Mektić dostavio imena povratnika iz Sirije MUP-u RS, dio će odmah biti uhapšen

SARAJEVO - Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH, kazao je danas da je među 24 bh. građanina koja se vraćaju iz Sirije, i devet bh. građana za kojima je raspisana Interpolova potjernica.

Najčitanije