Povratnici

Tanki dokazi protiv povratnika iz Sirije?

SARAJEVO - Sud BiH odredio je pritvor i Armenu Dželki i Muharemu Duniću, povratnicima iz Sirije, a Senad Dupovac, advokat njih dvojice i Jasmina Keserovića, koji je pritvoren ranije, kaže da su dokazi protiv osumnjičenih tanki.

Obnova glavnog puta znači život povratnicima

​SANSKI MOST - Sredstvima Vlade Republike Srpske u iznosu od 20.000 maraka biće sufinansirana rekonstrukcija glavne saobraćajnice u Lušci Palanci, najvećem povratničkom mjestu u općini Sanski Most, što je obradovalo mještane, jer se nastavlja obnova infrastrukture koja je značajna i za bolji život i ostanak u ovom kraju.

Otkivena imena pripadnika ID koji će biti uhapšeni po dolasku u BiH

SARAJEVO - U BiH će danas stići devet muškaraca, pripadnika terorističke organizacije "Islamska država", koji će odmah po slijetanju aviona na sarajevski aerodrom biti uhapšeni i predati u nadležnost Tužilaštva BiH, prenosi ATV.

Mektić dostavio imena povratnika iz Sirije MUP-u RS, dio će odmah biti uhapšen

SARAJEVO - Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH, kazao je danas da je među 24 bh. građanina koja se vraćaju iz Sirije, i devet bh. građana za kojima je raspisana Interpolova potjernica.

"Potpisnice Dejtonskog sporazuma da pomognu opstanak Srba u FBiH"

SARAJEVO - Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH (FBiH) pozvao je zemlje potpisnice Dejtonskog mirovnog sporazuma da podrže obnovu srpskih sela u ovom entitetu, te da ne dozvole nenadležnim organima u gradovima, kantonima i drugim da se oni bave detektovanjem srpskih sela kao potencijalnim mjestima za izgradnju migrantskih centara.

Gradi se 21 kuća za povratnike u Kotor Varoš

KOTOR VAROŠ - Predstavnici Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije i opštine Kotor Varoš potpisali su danas sa 21 povratnikom hrvatske nacionalnosti ugovore ukupne vrijednosti 763.000 KM o stambenom zbrinjavanju po sistemu ključ u ruke.

Srpski povratnici u FBiH žive bez struje, vode, puteva i zaposlenja

BANJALUKA - Niti nas ko od federalnih vlasti posjećuje niti pita kako nam je. A problema, naravno, ima. Do sela se vozimo makadamskim putem, a u posljednje vrijeme nam je i vodosnabdijevanje slabo, odnosno pritisak vode je oslabio. Ispričali su to za "Nezavisne" srpski povratnici u selo Vitovlje, kod Travnika, na Vlašiću, a sudeći po stavovima iz udruženja povratničke populacije, ovakvi primjeri nisu usamljeni na području Federacije BiH.

Srpski povratnici u Grahovo bez krova nad glavom, potrebna pomoć

GRAHOVO - Braći Milovanu i Žarku Kalaba, srpskim povratnicima u selo Bastasi u Bosanskom Grahovu, potrebna je pomoć u rješavanju stambenog pitanja jer im je kuća spaljena tokom rata i nikada nije obnovljena.

Pokrenuo privatnu firmu i zaposlio povratnike

DRVAR - Tridesetpetogodišnji Vladimir Grubor vratio se u Drvar nakon decenije boravka u inostranstvu, te pokrenuo firmu za preradu drveta u kojoj trenutno radi pet radnika, povratnika u ovaj grad.

San o toplom domu postaje stvarnost srpskim povratnicima

BOSANSKO GRAHOVO - Mještani federalnih opština Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo, koji su prije skoro četvrt vijeka prognani sa svojih ognjišta, vjeruju da će do zime dobiti krov nad glavom jer bi narednih dana trebalo da bude poznat izvođač radova za obnovu i izgradnju 113 kuća za srpske povratnike.

Najčitanije