Pozdrav

Plenković: Razgovaraćemo o zabrani pozdrava "za dom spremni"

ZAGREB - O zabrani ustaškog pozdrava "za dom spremni" (ZDS) razgovaraćemo, sve to tamo je ionako već nedopušteno, rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković na pitanje postavljeno na konferenciji za novinare kada će se raspravljati o inicijativi za zabranu upotrebe pozdrava ZDS.

Dvojica njemačkih policajaca suspendovana zbog nacističkog pozdrava

BERLIN - Policija njemačke pokrajine Bavarske pokrenula je istragu protiv dvojice policajaca osumnjičenih da su izveli zabranjeni nacistički pozdrav u gradu Rozenhajmu.

Sud odlučio: "Za dom spremni!" - izraz "volje i legitimiteta" hrvatskih vlasti

POŽEGA - Prekršajni sud u Požegi presudio je da je ustaški pozdrav "Za dom spremni!" izraz volje i legitimiteta vlasti u Hrvatskoj.

Hrvat osuđen uslovno zbog nacističkog pozdrava u Austriji

BEČ - Državni sud u austrijskom gradu Klagenfurtu uslovno je osudio na 15 mjeseci kazne Hrvata zbog nacističkog pozdrava na ovogodišnjoj komemoraciji pogibije hrvatskih ustaša u Blajburgu iz 1945. godine.

Pupovac dobio mejl: Za dom spremni je prastari hrvatski pozdrav

ZAGREB - Zastupnik u Saboru i predsednik Srpskog nacionalnog vijeća, Mlorad Pupovac, dobio je u nedelju mejl, u kojem ga neko ko se predstavlja kao Mladen Kostić, pozdravlja sa ustaškim pokličem "za dom spemn" i navodi da je to "prastari hrvtski pozdrav.

"Pozdrav proljeću" okupio više od hiljadu planinara

PRIJEDOR - Na Kozari je danas održan tradicionalni planinarski pohod "Pozdrav proljeću" u organizaciji Planinarskog društva "Klekovača" iz Prijedora, koji je okupio više od hiljadu ljubitelja planinarenja iz bivše Jugoslavije iz 81 planiranoskog društva.

Grabar-Kitarović: "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav koji je kompromitovan za vrijeme ustaških dana.

Marš u centru Zagreba uz "Za dom spremni"

ZAGREB - Pedesetak pripadnika ultradesničarske "Autohtone-Hrvatske stranke prava" (A-HSP), odjevenih u crno, okupilo se u centru Zagreba uzvikujući ustaške i parole podrške američkom predsjedniku Donaldu Trampu

Najčitanije