Pozorište

Autentični i univerzalni Meša na daskama NP RS

BANJALUKA - Nakon zakazale sezone, kojoj je u jednu ruku pandemija virusa korona došla kao alibi, glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) trijumfalno su se vratili na Veliku scenu matične kuće komadom "Derviš i smrt" i spasili šta se spasiti može.

Narodno pozorište Tuzla svijetla tačka kulture

TUZLA - Narodno pozorište Tuzla je 2019. godinu obilježilo vrlo bogatim sadržajem aktivnosti, rečeno je nakon današnje sjednice Vlade Tuzlanskog kantona, na kojoj je prihvaćen i pohvaljen rad ove kulturne ustanove čiji je Vlada suosnivač.

"Šta ćemo sad" za kraj jubilarne sezone u NP Mostar

MOSTAR - Izvedbom predstave "Šta ćemo sad" autora Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića, proteklog vikenda spuštena je zavjesa na pozorišnu sezonu u Narodnom pozorištu Mostar.

Dječije pozorište RS ovog ljeta na otvorenom

Emitovanjem predstave "Nismo svi letači", u režiji Igora Tešića, Dječije pozorište Republike Srpske završilo je svoj online repertoar, koji je na YouTube kanalu trajao od 23. marta 2020.

"Škola za žene" na "Pozorišnim igrama" u Jajcu

BANJALUKA - Predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske "Škola za žene" autora Žana Batista Poklena Molijera, u režiji Đurđe Tešić, učestvovaće u takmičarskoj selekciji 39. "Pozorišnih/kazališnih igara BiH" u Jajcu, koje će biti održane od 28. avgusta do 3. septembra u Domu kulture Jajce.

Mjuzikl "Mama mia" izveden pod vedrim nebom u Beogradu

Mjuziklom "Mama mia" u režiji Juga Radivojevića svečano je večeras otvorena Ljetnja scena na stadionu Tašmajdan, u Beogradu.

Dvanaest predstava iz osam zemalja u Dječijem pozorištu RS

BANJALUKA - Dvanaest predstava iz osam zemalja Evrope čini selekciju 19. Međunarodnog festivala pozorišta za djecu Banjaluka 2020, koji će biti održan od 4. do 8. oktobra tekuće godine u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DPRS).

Maja Dodig za "Nezavisne": Ubijeđena sam da ću opravdati povjerenje

Maja Dodig nova je direktorka Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS), koja je na ovu funkciju, u najmanju ruku, stigla u nezgodnom trenutku. S jedne strane, na ovo mjesto je imenovana u jeku pandemije virusa korona, a s druge, u trenutku kada bi nacionalni teatar Republike Srpske trebalo da obilježi devet decenija postojanja. Kakvi su njeni planovi i na koji način će biti proslavljen jubilej NP RS, govorila je u intervjuu za "Nezavisne".

Na Kastelu 2. septembra premijera predstave "Derviš i smrt"

Narodno pozorište Republike Srpske program obilježavanja 90 godina postojanja počeće premijerom predstave "Derviš i smrt", prema romanu Meše Selimovića, 2. septembra na tvrđavi Kastel u Banjaluci, rekla je direktor pozorišta Maja Dodig.

Međunarodni festival komedije u Mostaru s domaćim snagama

MOSTAR - Međunarodni festival komedije "Mostarska liska 2020" biće održan od 25. do 30. septembra ove godine u organizaciji Narodnog pozorišta Mostar, u kojem se inače i održava. Festival je trebalo da bude održan u aprilu, ali je odložen zbog pandemije virusa kovid-19.

Najčitanije