Pozorište

Teatri u Republici Srpskoj ponovo podižu zavjese

BANJALUKA - Poslije praznične pauze pozorišta u Republici Srpskoj su spremna da podignu zavjese i dočekaju publiku koja se zaželjela kvalitetnih kulturnih sadržaja.

Biković: Vreme iskušenja i borbe

Srpski glumac Miloš Biković pandemiju virusa kovid-19 vidi kao vrijeme iskušenja i borbe, ali i prostor da ljudi bolje upozanju sebe i svoje bližnje za šta je u modernom vremenu tehnološke revolucije sve manje prilike.

Dječije pozorište Republike Srpske proslavilo 65 godina postojanja

BANJALUKA - Istorija Dječijeg pozorišta RS u Banjaluci počela je 30. decembra osnivanjem Centra za vaspitno-zabavni život djece, koji su 1955. godine usvajanjem osnivačke odluke ozvaničili odbornici Skupštine opštine Banjaluka.

I u 2020. "Jazavac" održao pozornicu živom

BANJALUKA - Gradsko pozorište "Jazavac" u toku ove godine je izvelo tri premijerne predstave, i to predstavu "Skupština" u režiji Ivana Plazibata na Večernjoj sceni i predstave "Stilske vježbe" u režiji Ljubiše Savanovića i "Gospodar muva" u režiji Belinde Božičković na sceni Studio "Jazavac".

BSP: Realizovane tri premijere i brojni sadržaji

BANJALUKA - U Banjalučkom studentskom pozorištu (BSP) svečano je zatvorena 44. sezona, tokom koje su realizovane premijere "Safikada, vako je bilo", "Država" i "Bez pogovora".

Trijumfom predstave "Naši dani" završeni "Dani komedije"

BIJELJINA - Predstava "Naši dani" Narodnog pozorišta Republike Srpske najbolja je predstava Pozorišnog festivala "Dani komedije", koji je u srijedu veče završen u Bijeljini.

Pobjednička predstava Pozorišta Prijedor na "Zapletu"

BANjALUKA - Predstava “Nije čovjek ko ne umre”, u režiji Marka Misirače, koju izvodi Pozorište Prijedor odnijela je pobjedu na Međunarodnom festivalu glumca “Zaplet 12” koji se održao pod sloganom “Nova normalnost”.

Svetislav Bule Goncić novi predsjednik UO Narodnog pozorišta

BEOGRAD - Glumac Svetislav Bule Goncić biće predsjednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta, odlučeno je na jučerašnjoj sjednici Vlade Srbije.

Glumica Aleksandra Spasojević: Prave vrijednosti zamaskirane šundom

Aleksandra Spasojević glumica je Dječijeg pozorišta RS (DP RS), sa čije scene godinama uveseljava mališane, edukuje ih i pruža toplinu koja im je potrebna. Poznata je i kao neko ko rado svoje znanje prenosi na mlađi naraštaj, kroz škole glume, a priznaje i da joj je to možda najdraži dio posla.

NPRS obustavlja aktivnosti u narednih 14 dana

BANJALUKA - Narodno pozorište Republike Srpske iz preventivnih razloga i zbog pogoršane epidemiološke situacije obustavlja sve planirane aktivnosti u narednih 14 dana.

Najčitanije