Pozorište

U Istočnom Sarajevu se gradi pozorište po najsavremenijim standardima

ISTOČNO SARAJEVO - Istočno Sarajevo bi do jeseni naredne godine trebalo da dobije multifunkcionalano, savremeno opremljeno gradsko pozorište jer se radovi na izgradnji ovog objekta površine 2.500 metara kvadratnih odvijaju planiranom dinamikom.

Novi komad spreman za "Fedru"

TREBINJE - Gradsko pozorište Trebinje, u pozorišnoj dvorani Kulturnog centra u ovom gradu, u četvrtak uveče pretpremijerno je izvelo predstavu "Jedan sluga, dva gospodara", koja će 18. jula biti izvedena na Festivalu dramskih amatera "Fedra" u Bugojnu.

"Peća i vuk" posljednja premijera u 63. sezoni Dječijeg pozorišta RS

​BANJALUKA - Predstava "Peća i vuk", koju je napisao slavni ruski kompozitor Sergej Prokofjev, biće sutra premijerno izvedena s početkom u 19 časova u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS). U pitanju je posljednja premijera u 63. sezoni, a za koju je režiju radila Biserka Kolevska.

Glumac udario šamar balerini u pozorištu, intervenisala i policija

BEOGRAD - Glumac Tanasije Uzunović (77) sinoć je u bifeu Narodnog pozorišta u centru Beograda izazvao incident kada je balerini (31) D.K. udario šamar.

Gostovanje Dječijeg pozorišta RS u Solunu

SOLUN - Ansambl Dječijeg pozorišta RS predstaviće se grčkoj publici u okviru manifestacije "Dani kulture Republike Srpske u Solunu" svojom nagrađivanom predstavom "Odisej - san o povratku".

Predstavnici Banjalučkog studentskog pozorišta u Moskvi

Predstavnici Banjalučkog studentskog pozorišta, koji borave u Moskvi, razgovarali su sa predstavnicima kulturnih i obrazovnih institucija o kulturnoj saradnji i razmjeni pozorišnih sadržaja između Republike Srpske i Rusije.

Film o tužnom svijetu usamljenih duša u Narodnom pozorištu RS

BANJALUKA - Projekcija filma Džona Hjustona "Mudra krv", po istoimenom romanu Flaneri O'Konor, biće održana na sceni "Petar Kočić" Narodnog pozorišta RS u ponedjeljak sa početkom u 19.30.

Istorija i legenda u fokusu ovogodišnjeg Teatar festa

​BANJALUKA - Pod sloganom "Istorija i legenda" ove godine najprestižniji i najveći pozorišni festival u Republici Srpskoj, Teatar fest "Petar Kočić", u Narodnom pozorištu Republike Srpske (NP RS), trajaće od 1. do 8. juna, a na istom će se za nagradu takmičiti pet predstava u selekciji Zorana Đerića. Festival će, po običaju, otvoriti predstava u izvedbi ansambla domaćina, koja ne ulazi u takmičarski program, a kako je najavio Vladimir Đorđević, umjetnički direktor NP RS, u pitanju je premijera Molijerove "Škole za žene" u režiji Đurđe Tešić.

Banjalučke predstave pred publikom u Beogradu

BEOGRAD - U okviru manifestacije "Dani Dječijeg pozorišta RS u Beogradu", koja se održava treću godinu zaredom, glumci Dječijeg pozorišta RS će u prvim danima aprila u beogradskom Malom pozorištu "Duško Radović" izvesti predstave "Tri praseta (Nebožder)" i "Medvjedić Timotej".

U Prijedoru obilježen Svjetski dan pozorišta

U Pozorištu Prijedor večeras je ansambl NASTeatara iz Gornjeg Milanovca odigrao predstavu "Nedozvani", a ovim gostovanjem obilježen je 27. mart, Svjetski dan pozorišta.

Najčitanije