Pozorište

Obustava programskih aktivnosti NP RS do 5. aprila

BANJALUKA - Narodno pozorište Republike Srpske će u skladu s odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije u vezi sa sprečavanjem širenja virusa korona produžiti obustavu svojih programskih aktivnosti do ponedjeljka, 5. aprila tekuće godine.

Mira Banjac posjetila Narodno pozorište RS

Proslavljena srpska glumica Mira Banjac posjetila je danas Narodno pozorište RS.

Otkazana predstava "Garsonjera"

Predstava "Garsonjera" Narodnog pozorišta Republike Srpske otkazana je zbog bolesti glumca.

Novica Bogdanović: Karta više za pozorište nagovještaj ljepših dana

BANJALUKA - Novica Bogdanović, režiser i umjetnički direktor DIS teatra mladih iz Banjaluke, kaže da je ponosan na prvih 30 godina postojanja ovog pozorišta, koje nije ograničeno na vijek trajanja.

"Glasovi predgrađa" prvi put pred bijeljinskom publikom

Gradsko pozorište "Semberija" odigralo je večeras prvu ovogodišnju premijeru - poetski teatar "Glasovi predgrađa", po motivu i stihovima akademika Ljubomira Simovića.

Teatri u Republici Srpskoj ponovo podižu zavjese

BANJALUKA - Poslije praznične pauze pozorišta u Republici Srpskoj su spremna da podignu zavjese i dočekaju publiku koja se zaželjela kvalitetnih kulturnih sadržaja.

Biković: Vreme iskušenja i borbe

Srpski glumac Miloš Biković pandemiju virusa kovid-19 vidi kao vrijeme iskušenja i borbe, ali i prostor da ljudi bolje upozanju sebe i svoje bližnje za šta je u modernom vremenu tehnološke revolucije sve manje prilike.

Dječije pozorište Republike Srpske proslavilo 65 godina postojanja

BANJALUKA - Istorija Dječijeg pozorišta RS u Banjaluci počela je 30. decembra osnivanjem Centra za vaspitno-zabavni život djece, koji su 1955. godine usvajanjem osnivačke odluke ozvaničili odbornici Skupštine opštine Banjaluka.

I u 2020. "Jazavac" održao pozornicu živom

BANJALUKA - Gradsko pozorište "Jazavac" u toku ove godine je izvelo tri premijerne predstave, i to predstavu "Skupština" u režiji Ivana Plazibata na Večernjoj sceni i predstave "Stilske vježbe" u režiji Ljubiše Savanovića i "Gospodar muva" u režiji Belinde Božičković na sceni Studio "Jazavac".

BSP: Realizovane tri premijere i brojni sadržaji

BANJALUKA - U Banjalučkom studentskom pozorištu (BSP) svečano je zatvorena 44. sezona, tokom koje su realizovane premijere "Safikada, vako je bilo", "Država" i "Bez pogovora".

Najčitanije