Pozornica

Glumica Aleksandra Spasojević: Prave vrijednosti zamaskirane šundom

Aleksandra Spasojević glumica je Dječijeg pozorišta RS (DP RS), sa čije scene godinama uveseljava mališane, edukuje ih i pruža toplinu koja im je potrebna. Poznata je i kao neko ko rado svoje znanje prenosi na mlađi naraštaj, kroz škole glume, a priznaje i da joj je to možda najdraži dio posla.

Goran Jokić: Za rođendan NP RS želim bolji odnos države prema prosvjeti i kulturi

Goran Jokić, glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS), svoje umijeće na sceni još jednom je pokazao ulogom Svetislava Tise Milosavljevića, prvog bana Vrbaske banovine. Riječ je o glavnoj ulozi u predstavi "Zlatno doba" Željka Stjepanovića, čijom je premijerom u nedjelju uveče obilježeno devet decenija postojanja NP RS, osnovanog pod imenom Narodno pozorište Vrbaske banovine.

Branka Katić ponovo na pozorišnoj sceni u Beogradu

BEOGRAD - Uloga baronice Sofi u predstavi "Sumrak bogova" na sceni Beogradskog dramskog pozorišta (BDP) Arene vratila je Branku Katić sinoć na srpsku pozorišnu scenu poslije nekoliko decenija odsustva iz srpskog teatra.

Ovogodišnje "Dubrovačke ljetne igre" šalju poruku optimizma

DUBROVNIK - Ovogodišnje 71. "Dubrovačke ljetne igre", saopštili su organizatori, biće održane od 10. jula do 25. avgusta, kakav je i bio plan prije pandemije virusa korona, ali zbog epidemioloških mjera u Hrvatskoj igre će biti održane u smanjenom formatu. Festivalsku publiku svih generacija, glasi dalje saopštenje, očekuje gotovo pedeset dramskih, muzičkih, plesnih, folklornih i drugih izvedbi na više od deset scenskih i ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika.

Uz novu aplikaciju do informacija o predstavama u Banjaluci

U Banjaluci je danas predstavljena aplikacija BL teatar, pomoću koje korisnici mogu pratiti dešavanja u svim banjalučkim pozorištima, te rezervisati karte za predstave.

Najčitanije