Praksa

Studenti Ekonomskog fakulteta u Istočnom Sarajevu na praksi u Lanaku

Savremeno tržište rada u sve većoj mjeri pridaje značaj mladim stručnjacima koji posjeduju kvalitetna praktična iskustva i koji su spremni da se uhvate u koštac sa svojom izabranom profesijom.

Učenici će biti plaćeni za praksu

​BIHAĆ - Vlada Unsko-sanskog kantona pokrenula je izmjene Zakona o srednjem obrazovanju USK kako bi se omogućilo da učenici koji izvode praktičnu nastavu kod ovdašnjih privrednih subjekata budu plaćeni za svoj rad.

Učenici na praksi u ZTC "Banja Vrućica" dobili prvu platu

TESLIĆ - Više od 80 učenika Srednje škole "Jovan Dučić" Teslić, koji su potpisali ugovor sa Zdravstveno-turističkim centrom (ZTC) "Banja Vrućica" o plaćenoj učeničkoj praksi, već su primili svoju prvu platu.

Učenici u RS plaćenom praksom do iskustva i zaposlenja

BANJALUKA, TREBINJE - Za obavljanje učeničke prakse dosad su potpisana 102 ugovora između 99 privrednih subjekata i 14 srednjih škola u Republici Srpskoj u skladu sa sporazumom o saradnji u okviru projekta "Unapređenje praktične nastave u srednjem stručnom obrazovanju".

Poslodavci u RS za praksu vrbuju i studente

BANJALUKA - Nakon što je dualno obrazovanje uvedeno u srednje škole u Republici Srpskoj, poslodavci kažu da se već duže vrijeme zalažu da se praktična nastava u kompanijama uvede i za sve studente.

Za 85 srednjoškolaca plaćena praksa u "Banji Vrućici"

TESLIĆ - Direktor Zdravstveno-turističkog centra "Banja Vrućica" iz Teslića Dragan Bogdanić danas je sa 85 učenika iz lokalne Srednje škole "Jovan Dučić" potpisao ugovore o plaćenoj učeničkoj praksi.

Plaćena praksa motiv više za đake

BANJALUKA - Poslodavci i direktori škola smatraju da su ugovori o praksi između 10 srednjih škola i 14 privrednih subjekata u RS za odvijanje plaćene učeničke prakse od predstojeće školske godine dobar put jer će đaci kroz ovaj vid školovanja naučiti o svom budućem pozivu i tako pripremljeni danas-sutra postati dobri radnici.

Želite da postanete programer? Savjeti stručnjaka iz Majkrosofta

Interesuje vas programiranje, ali su vas brojne priče koje ste čuli i ono što ste čitali po internetu preplašili ili zbunili?

Konkurs za studentske prakse u Banjaluci

BANJALUKA - Univerzitet u gradu je raspisao konkurs za prijavu studenata za obavljanje prakse, a sve prijave je potrebno predati u narednih 15 dana.

Savjeti za žene programere. Evo kako da počnete da učite zanat

Alek Guvatsos je dio tima za istraživanje i razvoj u kompaniji DNEG, odnosno "Double Negative", koja se bavi animacijom i specijalnim efektima još od 1988. godine.

Najčitanije