Pranje

Za pet godina u BiH oprano 70 miliona KM

ISTOČNO SARAJEVO - U BiH je u legalne novčane tokove u proteklih pet godina ubačeno gotovo 70 miliona maraka opranog novca, a prijave o sumnjivim transakcijama su mahom stizale od banaka i mikrokreditnih organizacija.

Perete gaćice na 60 stepeni? Pojčaćete temperaturu, sigurno

Ako veš perete na niskim temperaturama to nije baš najbolji izbor. Stručnjaci savjetuju pranje na visokim temperaturama s dodatkom izbjeljivača.

Kako detaljno oprati auto nakon zime?

So kojom se posipaju putevi tokom perioda niskih spoljnih temperatura za karoseriju je višestruko štetnija ljeti nego zimi pa je prije prvih velikih vrućina neophodno temeljno oprati automobil.

Britanac od bicikla napravio mašinu za pranje veša

Tokom volontiranja u sirotištu u Burundiju, maloj državi u centralnoj Africi, britanski student Ričard Hjuit dosjetio se praktičnog izuma za pranje veša u zemljama trećeg svijeta – mašinu za pranje veša na biciklu.

U Sarajevu 12 uhapšenih, među njima i dirigent Emir Nuhanović

SARAJEVO - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo nastavili su operativnu akciju "Zadruga", u okviru koje je zbog organizovanog kriminala, zloupotrebe položaja i pranja novca pritvoreno 12 lica, među kojima i bivši direktor Sarajevske filharmonije Emir Nuhanović koji je osumnjičen za pranje novca posredstvom jednog udruženja.

Mostarski srednjoškolci Selma i Huso izumili uređaj kakav ne postoji na tržištu

Selma Turkić i Huso Hamzić, učenici su 3. i 4. razreda Elektrotehničke škole u Mostaru. Prije dva mjeseca odlučili su da realizuju inovatorski projekat, a u pitanju je uređaj za dezinfekciju ruku bez bilo kakvog kontakta sa česmom, sušilicom ili toaletnim papirom.

BiH skinuta sa sive liste Međunarodne grupe za kontrolu "pranja" novca

PARIZ - Danas je u Parizu održana Plenarna sjednica FATF-a (Financial Action Task Force on Money Laundering - međunarodna grupe za kontrolu "pranja" novca) na kojoj je čedrdeset država jednoglasno odlučilo da se Bosna i Hercegovina "delistira" tj. skine sa FATF "sive liste".

Uhapšene još četiri osobe zbog pranja novca

SARAJEVO - U nastavku akcije kodnog naziva "Zadruga" uhapšene su još četiri osobe koje se sumnjiče za pranje novca, potvrđeno je u Tužilaštvu Kantona Sarajevo (KS).

Riješite se masne kose

Frizer zadužen za kosu poznatih dama Paul Vindi u razgovoru za Daily Mail kazao je da većina žena ponavlja iste greške, zbog kojih im se kosa još više masti.

Trojica Banjalučana "oprala" 3,2 miliona maraka

BANJALUKA - Pripadnici Uprave kriminalističke policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske podnijeli su danas Tužilaštvu BiH izvještaj protiv tri lica iz Banjaluke za koja se sumnja da su u legalne tokove ubacili ukupno 3.251.711 KM takozvanog prljavog novca.

Najčitanije