Pranje

Oprali ste veš, ali on uopšte ne miriše, zašto?

Prebirali ste po korpi za veš, razvrstavali šta se pere na kojoj temperaturi, sve lijepo sortirali. Sipali ste prašak i omekšivač i jedva čekali da se pranje završi. Ali, umjesto mirišljave odjeće, dočekuje vas iznenađenje – veš ne samo što ne miriše lijepo, već ima neki neprijatni miris koji ne možete definisati. U čemu je problem?

BiH skinuta sa liste visokorizičnih zemalja za pranje novca

SARAJEVO - BiH od danas službeno nije na EU listi visokorizičnih trećih zemalja sa strateškim nedostacima u svom režimu sprečavanja pranja novca i borbe protiv finansiranja terorizma koji predstavljaju znatnu prijetnju finansijskom sistemu Unije, saopšteno je iz Ministarstva pravde u Savjetu ministara.

U Crnoj Gori 2019. uhapšene 72 osobe zbog korupcije i pranja novca

Specijalno odjeljenje crnogorske policije Specijalnom državnom tužilaštvu ove godine procesuiralo je tri krivične prijave i šest izvještaja, kao dopune krivičnih prijava protiv 112 fizičkih i 88 pravnih lica zbog sumnje da su počinili krivična djela iz oblasti visoke korupcije i pranja novca.

Boki 13 osuđen na devet godina zatvora

SKOPLJE - Makedonski šoumen Bojan Jovanovski poznatiji kao Boki 13 i bivši specijalni tužilac u Sjevernoj Makedoniji Katica Janeva i osuđeni su u aferi "Reket" na devet, odnosno sedam godine zatvora.

Naučite kako na pravilan način oprati salatu

Zelenu salatu, bila ona zapakovana ili ne, prije konzumacije nužno je dobro oprati kako bi se uklonile bakterije i nečistoće. Nije ju dovoljno samo isprati pod mlazom vode već se preporučuje temeljnije pranje.

Super trik za pranje prozora - bez mrlja

Sophie Hinchliffe, poznata i kao Mrs. Hinch, proslavila se objavama savjeta i praktičnih trikova za čišćenje i održavanje domaćinstva, a nedavno je jedna njena obožavateljka (kojih je samo na Instagramu 3,1 milion) objavila svoj trik kako prozore očistiti da blistaju - uz minimalan napor i sa dvije stvari koje vjerovatno već imate).

Oprao auto nakon 37 godina

Nakon što je gotovo tri decenije stajao zatrpan u garaži, Mercedesov klasik izašao je na svjetlost dana i dobio tretman kakav zaslužuje.

Gdje griješite u pranju odjeće?

Čini se da ništa ne može biti lakše od pranja odjeće u mašini za pranje veša. No, to nije tako jednostavno. Ako često perete svoju odjeću, možete uzrokovati njeno oštećenje.

Pranje i dezinfekcija ulica i javnih površina u Banjaluci

BANJALUKA - Gradske i prigradske saobraćajnice i druge javne površine u Banjaluci biće večeras ponovo oprane i dezinfikovane, po nalogu gradskog Štaba za vanredne situacije, izjavio je šef gradskog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun.

Ko je tvorac teorije o dezinfekciji?

Redovno pranje ruku, a posebno njihova dezinfekcija, nije bila uobičajena praksa u prošlosti. Ni u domaćinstvima, ali ni u bolnicama. Teorija o higijeni ruku nastala je sredinom 19. vijeka kada je mađarski ginekolog Ignac Zemelvajs počeo da radi na Odjeljenju za porodilje bečke Opšte bolnice 1846. godine.

Najčitanije