Pranje

Zaplijenjeno 753 miliona evra, uhapšena Srpkinja zbog pranja novca

BEOGRAD - Srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal učestvovalo je u akciji više zemalja pod rukovodstvom italijanskog tužioca za borbu protiv mafije, u kojoj je zbog pranja novca stečenog ilegalnim klađenjem, uhapšeno 68 ljudi, među kojima je i jedna srpska državljanka, saznaje Tanjug.

Izvještaj CIA: Kroz BiH se prevozi heroin i pere novac

SARAJEVO, BANJALUKA - Bosna i Hercegovina se suočava s problemom nezaposlenosti, loše ekonomije, negativne stope nataliteta, zagađenim vazduhom, a sve više postaje tranzitna tačka za prevoz heroina u Zapadnu Evropu, objavila je Centralna obavještajna agencija - CIA, na svojoj Factbook stranici.

Uhapšen zbog pranja novca

SARAJEVO - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su, na graničnom prelazu Izačić, jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djel "Pranje novca".

Fočanska policija otkrila tri slučaja pranja novca

FOČA - Fočanska policija u avgustu je registrovala tri krivična djela pranja novca i jedno krivično djelo krivotvorenja novca, kojima su osumnjičena lica stekla protivpravnu imovinsku korist od 43.000 KM.

Ovoj odjeći nikad ne dodajte omekšivač

Da, mirisna posteljina i veš, odjeća koja kao da je prošla pored polja lavande - sve to možete da postignete pranjem veša sa omekšivačem. Ali, jednu vrstu odjeće i tkanina nikad ne biste trebali da perete na ovaj način.

Engleskoj kraljici potreban perač sudova, plata 22.000 evra

Bakingemska palata objavila je oglas za perača sudova u kuhinji.

FBI uhapsio četvoro ruskih državljana

NJUJORK - Pripadnici Federalnog istražnog biroa (FBI) uhapsili su četvoro ruskih državljana zbog pranja novca.

Kiša, sunce, kiša, sunce – kako pravilno oprati auto?

Ne postoji samo jedan način da se pravilno opere automobil, ali zato postoji mnogo pogrešnih, pri čemu lako možete da izgrebete lak ili mu uništite sjaj. Najvažnije od svega je da spriječite da se nečistoća koju želite da skinete pretvori u šmirglu koja će izazivati oštećenja na laku.

Švajcarci optužuju Rotšilde za pranje novca

BERN - Švajcarske vlasti su optužile "Rotšild banku" za umešanost u pranje novca preko državnog investicionog fonda Malezije 1MDB, navodi se na sajtu regulatora tržišta FINMA.

Da li je pametno prati automobil sredstvom za pranje suđa?

Prilikom pranja auta, a u nedostatku autošampona nerijetko se dogodi da se posegne za nekim drugim dostupnim sredstvom, najčešće onim za pranje suđa.

Najčitanije