Pranje

Nije prao auto 40 godina, bez problema prolazio tehnički pregled

Berlin ima niz znamenitosti, ali je jedna itekako specifična iako samo rijetki u njoj vide nešto posebno.

Kada je pravo vrijeme za pranje kose?

Kosa je jedan od glavnih imperativa svake žene i vječni izvor inspiracije... Ali i problema. Kako bi kosa bila što sjajnija i ljepša koristimo različite kozmetičke preparate, međutim da li ste se ikada zapitali ima li razlike u tome kada peremo kosu ujutru ili uveče?

Zlatno pravilo za korištenje šampona za suho pranje kose

Šampon za suho pranje spas je onih dana kada kosa može preživjeti, ako je ne operemo još jedan dan, ali želimo da izgleda čistije. Uz to, veliku primjenu ima, kada želimo da našoj kosi dodatno dodamo volumen.

Evropska komisija upozorila domaće institucije: Ojačajte granice i spriječite pranje novca

BRISEL, SARAJEVO, BANJALUKA - Bosna i Hercegovina ispunjava mjerila za viznu liberalizaciju, ali i dalje postoje problemi u implementaciji Akcionog plana za migracije i azil, kao i problem organizovanih kriminalnih grupa iz BiH koje djeluju u EU, navedeno je u najnovijem izvještaju o sprovođenju vizne liberalizacije, koji je uradila Evropska komisija.

Zlatno pravilo za korištenje šampona za suho pranje kose

Šampon za suho pranje spas je onih dana kada kosa može preživjeti, ako je ne operemo još jedan dan, ali želimo da izgleda čistije.

Kad koristiti balzam, a kad masku za kosu

Oba preparata nikad ne bi trebalo da koristimo zajedno.

Greška koja pri pranju zuba poništava učinak zubne paste

Nekad se dogodi da nam nešto što činimo s najboljom namjerom zapravo šteti, a jedna takva situacija događa se kod pranja zuba. Stomatolozi upozoravaju šta nikako ne bismo smjeli da radimo dok peremo zube, jer time poništavamo učinak zubne paste.

Zaplijenjeno 753 miliona evra, uhapšena Srpkinja zbog pranja novca

BEOGRAD - Srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal učestvovalo je u akciji više zemalja pod rukovodstvom italijanskog tužioca za borbu protiv mafije, u kojoj je zbog pranja novca stečenog ilegalnim klađenjem, uhapšeno 68 ljudi, među kojima je i jedna srpska državljanka, saznaje Tanjug.

Izvještaj CIA: Kroz BiH se prevozi heroin i pere novac

SARAJEVO, BANJALUKA - Bosna i Hercegovina se suočava s problemom nezaposlenosti, loše ekonomije, negativne stope nataliteta, zagađenim vazduhom, a sve više postaje tranzitna tačka za prevoz heroina u Zapadnu Evropu, objavila je Centralna obavještajna agencija - CIA, na svojoj Factbook stranici.

Uhapšen zbog pranja novca

SARAJEVO - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su, na graničnom prelazu Izačić, jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djel "Pranje novca".

Najčitanije