Pranje

Uhapšene još četiri osobe zbog pranja novca

SARAJEVO - U nastavku akcije kodnog naziva "Zadruga" uhapšene su još četiri osobe koje se sumnjiče za pranje novca, potvrđeno je u Tužilaštvu Kantona Sarajevo (KS).

Riješite se masne kose

Frizer zadužen za kosu poznatih dama Paul Vindi u razgovoru za Daily Mail kazao je da većina žena ponavlja iste greške, zbog kojih im se kosa još više masti.

Trojica Banjalučana "oprala" 3,2 miliona maraka

BANJALUKA - Pripadnici Uprave kriminalističke policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske podnijeli su danas Tužilaštvu BiH izvještaj protiv tri lica iz Banjaluke za koja se sumnja da su u legalne tokove ubacili ukupno 3.251.711 KM takozvanog prljavog novca.

Nije znao staviti tanjire u mašinu, deset godina prao na ruke

Objava Majka Meklagina "zapalila" je Twitter i mnoge dobro nasmijala jer nije znao staviti tanjire u mašinu za pranje suđa.

Šamponi bez sulfata pružaju zdraviji izgled kose

Šamponi bez sulfata su postali popularni u posljednjih nekoliko godina.

Optužnica protiv tri osobe zbog navođenja na prostituciju i pranja novca

SARAJEVO - Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv tri osobe u predmetnu kodnog naziva "Twins 1" za međunarodno navođenje na prostituciju u pranje novca.

Trik za pranje zahvaljujući kojem grudnjaci duže traju

Za ovu metodu pranja grudnjaka potrebna su vam samo tri "sastojka". Neće se uništiti kao u veš mašini, ali će biti čisti.

Najveća greška pri pranju zuba

Dobra vijest za sve one kojima pranje zuba nije najdraža aktivnost – zube je dovoljno četkati svega dvije minute, duže od toga se čak i ne preporučuje.

Alkohol, pepeo i sirće su saveznici u čišćenju doma

Izgrebano staklo ili plastiku na satu možete da "izgladite" na sljedeći način: u mali tanjir stavite istu količinu pepela od cigarete i talka (mineral) i vrlo malo alkohola.

Mektić: U BiH se novac najčešće pere putem investiranja

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da se novac u BiH pere na različite načine, a prije svega putem investiranja odnosno kupovine nekretnina, te putem nevladinih organizacija koje nelegalno stečenim novcem.

Reklame

Najčitanije