Pranje

Engleskoj kraljici potreban perač sudova, plata 22.000 evra

Bakingemska palata objavila je oglas za perača sudova u kuhinji.

FBI uhapsio četvoro ruskih državljana

NJUJORK - Pripadnici Federalnog istražnog biroa (FBI) uhapsili su četvoro ruskih državljana zbog pranja novca.

Kiša, sunce, kiša, sunce – kako pravilno oprati auto?

Ne postoji samo jedan način da se pravilno opere automobil, ali zato postoji mnogo pogrešnih, pri čemu lako možete da izgrebete lak ili mu uništite sjaj. Najvažnije od svega je da spriječite da se nečistoća koju želite da skinete pretvori u šmirglu koja će izazivati oštećenja na laku.

Švajcarci optužuju Rotšilde za pranje novca

BERN - Švajcarske vlasti su optužile "Rotšild banku" za umešanost u pranje novca preko državnog investicionog fonda Malezije 1MDB, navodi se na sajtu regulatora tržišta FINMA.

Da li je pametno prati automobil sredstvom za pranje suđa?

Prilikom pranja auta, a u nedostatku autošampona nerijetko se dogodi da se posegne za nekim drugim dostupnim sredstvom, najčešće onim za pranje suđa.

Tkanine koje nije dobro “tretirati” omekšivačem

Kada odjeći želimo dati malo finog mirisa i puno mekoće, onda koristimo omekšivače. Oni će zaista omekšati tkaninu, redukovati statički elektricitet i dodati miris našem vešu.

Pahorova vlada "oprala" gotovo milijardu evra?

LJUBLJANA - Slovenački parlament povrdio je, na jednoj od svojih posljednjih sjednica pred parlamentarne izbore 3. juna, izvještaj Anketnog odbora koji se bavio istragom o nepravilnostima u slovenačkom bankarskom sistemu i pojedinim slučajevima pranja novca.

Za pet godina u BiH oprano 70 miliona KM

ISTOČNO SARAJEVO - U BiH je u legalne novčane tokove u proteklih pet godina ubačeno gotovo 70 miliona maraka opranog novca, a prijave o sumnjivim transakcijama su mahom stizale od banaka i mikrokreditnih organizacija.

Perete gaćice na 60 stepeni? Pojčaćete temperaturu, sigurno

Ako veš perete na niskim temperaturama to nije baš najbolji izbor. Stručnjaci savjetuju pranje na visokim temperaturama s dodatkom izbjeljivača.

Kako detaljno oprati auto nakon zime?

So kojom se posipaju putevi tokom perioda niskih spoljnih temperatura za karoseriju je višestruko štetnija ljeti nego zimi pa je prije prvih velikih vrućina neophodno temeljno oprati automobil.

Najčitanije