Pranje

"Banke mirno peru prljavi novac - i nikom ništa"

BERLIN - Preko velikih banaka je oprano vjerovatno dva biliona sumnjivih dolara, piše glavna urednica DW-a Manuela Kasper-Kleridž i pita se zašto je izostao javni izliv bijesa i pritisak na banke u vezi s tim.

Hapšenje u Stanarima nakon međunarodne istrage

Lice čiji su inicijali R.P. iz Stanara lišeno je slobode u međunarodnoj policijskoj istrazi zbog sumnje da je izvršio krivična djela izrada i unošenje kompjuterskih virusa i pranje novca.

Brzi program za pranje veša jeftiniji ali ima mana

Brzi programi za pranje rublja u veš-mašini i te kako su korisni jer štede vrijeme i novac, ali ne možemo da se ne zapitamo odrade li i svoj posao kako treba.

Ispiranje posuđa prije pranja u mašini možda čini više štete

Mnogima je logično isprati tanjire prije nego što ih slože u mašinu za suđe. Tako uklanjaju ostatke hrane i sigurni su da će njihovo posuđe biti kristalno čisto. Ali to je možda potpuno pogrešno.

Njemačka zabilježila rekord u broju otkrivenih slučajeva pranja novca

Njemačka savezna jedinica za borbu protiv pranja novca prijavila je rekordnih 114.914 slučajeva sumnje u pranje novca i finansiranje terorizma, objavio je u utorak berlinski list "Tagesspiegel".

UNICEF: Više od 800 miliona djece ne može da opere ruke u školi

U zajedničkom izvještaju UNICEF-a i Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) navodi se da više od 800 miliona djece u svijetu nema uslove da opere ruke u školi.

Oprali ste veš, ali on uopšte ne miriše, zašto?

Prebirali ste po korpi za veš, razvrstavali šta se pere na kojoj temperaturi, sve lijepo sortirali. Sipali ste prašak i omekšivač i jedva čekali da se pranje završi. Ali, umjesto mirišljave odjeće, dočekuje vas iznenađenje – veš ne samo što ne miriše lijepo, već ima neki neprijatni miris koji ne možete definisati. U čemu je problem?

BiH skinuta sa liste visokorizičnih zemalja za pranje novca

SARAJEVO - BiH od danas službeno nije na EU listi visokorizičnih trećih zemalja sa strateškim nedostacima u svom režimu sprečavanja pranja novca i borbe protiv finansiranja terorizma koji predstavljaju znatnu prijetnju finansijskom sistemu Unije, saopšteno je iz Ministarstva pravde u Savjetu ministara.

U Crnoj Gori 2019. uhapšene 72 osobe zbog korupcije i pranja novca

Specijalno odjeljenje crnogorske policije Specijalnom državnom tužilaštvu ove godine procesuiralo je tri krivične prijave i šest izvještaja, kao dopune krivičnih prijava protiv 112 fizičkih i 88 pravnih lica zbog sumnje da su počinili krivična djela iz oblasti visoke korupcije i pranja novca.

Boki 13 osuđen na devet godina zatvora

SKOPLJE - Makedonski šoumen Bojan Jovanovski poznatiji kao Boki 13 i bivši specijalni tužilac u Sjevernoj Makedoniji Katica Janeva i osuđeni su u aferi "Reket" na devet, odnosno sedam godine zatvora.

Najčitanije