Pranje novca

Afera sa pranjem novca trese Fudbalski savez Makedonije

Afera sa pranjem novca i zloupotrebom službenog položaja trese Fudbalsku federaciju Makedonije, prenosi portal A1on iz Skoplja.

Odbijen Šarićev zahtjev za izuzeće sudije, dobio i branioca

BEOGRAD - Predsjednik Višeg suda u Beogradu odbio je novi zahtjev optuženog Darka Šarića za izuzeće sudije Siniše Petrovića, predsjednika Sudskog vijeća koje Šariću sudi za pranje novca u Srbiji, a koje ga je u decembru prošle godine osudilo na 15 godina zatvora zbog krijumčarenja kokaina.

Kineskinji pet godina zatvora zbog pranja 2,9 miliona evra u BiH

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine osudio je Kineskinju Žang Jiaofen na pet godina zatvora zbog pranja novca.

EU upozorava: Zbog visokih depozita rizik od pranja novca

​BRISEL - Visok udio stranih depozita mogao bi biti pokazatelj rizika pranja novca i trebalo bi da se smanji u državama koje ih ne prate na odgovarajući način, rekli su funkcioneri Evropske unije, budući da se blok bori s nizom finansijskih skandala u svojim bankama.

Evropska komisija upozorila domaće institucije: Ojačajte granice i spriječite pranje novca

BRISEL, SARAJEVO, BANJALUKA - Bosna i Hercegovina ispunjava mjerila za viznu liberalizaciju, ali i dalje postoje problemi u implementaciji Akcionog plana za migracije i azil, kao i problem organizovanih kriminalnih grupa iz BiH koje djeluju u EU, navedeno je u najnovijem izvještaju o sprovođenju vizne liberalizacije, koji je uradila Evropska komisija.

Zaplijenjeno 753 miliona evra, uhapšena Srpkinja zbog pranja novca

BEOGRAD - Srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal učestvovalo je u akciji više zemalja pod rukovodstvom italijanskog tužioca za borbu protiv mafije, u kojoj je zbog pranja novca stečenog ilegalnim klađenjem, uhapšeno 68 ljudi, među kojima je i jedna srpska državljanka, saznaje Tanjug.

Izvještaj CIA: Kroz BiH se prevozi heroin i pere novac

SARAJEVO, BANJALUKA - Bosna i Hercegovina se suočava s problemom nezaposlenosti, loše ekonomije, negativne stope nataliteta, zagađenim vazduhom, a sve više postaje tranzitna tačka za prevoz heroina u Zapadnu Evropu, objavila je Centralna obavještajna agencija - CIA, na svojoj Factbook stranici.

Uhapšen zbog pranja novca

SARAJEVO - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su, na graničnom prelazu Izačić, jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djel "Pranje novca".

Fočanska policija otkrila tri slučaja pranja novca

FOČA - Fočanska policija u avgustu je registrovala tri krivična djela pranja novca i jedno krivično djelo krivotvorenja novca, kojima su osumnjičena lica stekla protivpravnu imovinsku korist od 43.000 KM.

FBI uhapsio četvoro ruskih državljana

NJUJORK - Pripadnici Federalnog istražnog biroa (FBI) uhapsili su četvoro ruskih državljana zbog pranja novca.

Najčitanije