Pranje novca

BiH skinuta sa liste visokorizičnih zemalja za pranje novca

SARAJEVO - BiH od danas službeno nije na EU listi visokorizičnih trećih zemalja sa strateškim nedostacima u svom režimu sprečavanja pranja novca i borbe protiv finansiranja terorizma koji predstavljaju znatnu prijetnju finansijskom sistemu Unije, saopšteno je iz Ministarstva pravde u Savjetu ministara.

U Crnoj Gori 2019. uhapšene 72 osobe zbog korupcije i pranja novca

Specijalno odjeljenje crnogorske policije Specijalnom državnom tužilaštvu ove godine procesuiralo je tri krivične prijave i šest izvještaja, kao dopune krivičnih prijava protiv 112 fizičkih i 88 pravnih lica zbog sumnje da su počinili krivična djela iz oblasti visoke korupcije i pranja novca.

Boki 13 osuđen na devet godina zatvora

SKOPLJE - Makedonski šoumen Bojan Jovanovski poznatiji kao Boki 13 i bivši specijalni tužilac u Sjevernoj Makedoniji Katica Janeva i osuđeni su u aferi "Reket" na devet, odnosno sedam godine zatvora.

"Perači" novca u BiH smanjili gas

ISTOČNO SARAJEVO - U legalnim novčanim tokovima u BiH lani je otkriveno 12,15 miliona marka opranog novca, što je gotovo pet puta manje nego godinu ranije, pokazali su najnoviji podaci Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u koje je "Glas Srpske" imao uvid.

Bračni par osumnjičen za pranje para

TUZLA - Kantonalni sud Tuzla potvrdio je optužnicu protiv Edina Mulića iz Tuzle zbog zbog sumnje da je počinio krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela u sticaju sa krivičnim djelima zloupotreba položaja i ovlašćenja, porezna utaja i pranje novca.

Afera sa pranjem novca trese Fudbalski savez Makedonije

Afera sa pranjem novca i zloupotrebom službenog položaja trese Fudbalsku federaciju Makedonije, prenosi portal A1on iz Skoplja.

Odbijen Šarićev zahtjev za izuzeće sudije, dobio i branioca

BEOGRAD - Predsjednik Višeg suda u Beogradu odbio je novi zahtjev optuženog Darka Šarića za izuzeće sudije Siniše Petrovića, predsjednika Sudskog vijeća koje Šariću sudi za pranje novca u Srbiji, a koje ga je u decembru prošle godine osudilo na 15 godina zatvora zbog krijumčarenja kokaina.

Kineskinji pet godina zatvora zbog pranja 2,9 miliona evra u BiH

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine osudio je Kineskinju Žang Jiaofen na pet godina zatvora zbog pranja novca.

EU upozorava: Zbog visokih depozita rizik od pranja novca

​BRISEL - Visok udio stranih depozita mogao bi biti pokazatelj rizika pranja novca i trebalo bi da se smanji u državama koje ih ne prate na odgovarajući način, rekli su funkcioneri Evropske unije, budući da se blok bori s nizom finansijskih skandala u svojim bankama.

Evropska komisija upozorila domaće institucije: Ojačajte granice i spriječite pranje novca

BRISEL, SARAJEVO, BANJALUKA - Bosna i Hercegovina ispunjava mjerila za viznu liberalizaciju, ali i dalje postoje problemi u implementaciji Akcionog plana za migracije i azil, kao i problem organizovanih kriminalnih grupa iz BiH koje djeluju u EU, navedeno je u najnovijem izvještaju o sprovođenju vizne liberalizacije, koji je uradila Evropska komisija.

Najčitanije