Pravni fakultet

Duper odnio nagradu publike za najbolju besjedu

BANJALUKA - Nikola Duper, apsolvent prava koji je besjedio o partijskom zapošljavanju sa temom "Narod kvari vlast ili vlast kvari narod", prema mišljenju publike najbolji je orator ovogodišnjeg takmičenja u besjedništvu, koje je 15. put organizovano večeras u prepunom amfiteatru Pravnog fakulteta u Banjaluci.

Budući pravnici u trci za najboljeg oratora

BANJALUKA – Petnaesto takmičenje u besjedništvu studenata Pravnog fakulteta biće održano sutra u amfiteatru ovog fakulteta u Banjaluci od 18 časova u organizaciji Centra za retoriku i govorništvo "Institutio oratoria".

Studenti prava o organizovanom kriminalu

​BANJALUKA - Studentska organizacija Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci - SOPFBL organizuje 2. konferenciju studenata prava na temu: "Budućnost javnih fakulteta i uticaj studenata na poboljšanje uslova studiranja" od 24. do 26. maja, čije je svečano otvaranje sutra u 19 časova na Pravnom fakultetu, a u sklopu konferencije organizuje i radionicu koja počinje u subotu u 11.30 na ovom fakultetu.

Najviše ponavljača na Pravnom fakultetu

BANJALUKA - Iako je ukupan broj studenata koji su u ovoj akademskoj godini upisali obnovu godine na prvom ciklusu studija Univerziteta u Banjaluci za više od 730 manji u odnosu na prošlu, na Pravnom fakultetu u Banjaluci je skoro 100 obnavljača.

Cvijanović: Pravni fakultet u Banjaluci rasadnik kvalitetnih kadrova

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da je Pravni fakultet u Banjaluci važna obrazovna ustanova koja proizvodnjom kvalitetnog i perspektivnog kadra pokazuje da je moguće opstati u teškim vremenima.

Zabrinjavajući rezultati: Na Pravnom fakultetu u Banjaluci prazno čak 118 mjesta

BANJALUKA - Mnogi fakulteti na Univerzitetu u Banjaluci nakon objavljivanja rezultata prijemnog ispita u prvom konkursnom roku nisu ni blizu popunjavanja konkursne kvote.

Obilježen 100. rođendan profesorke Smilje Avramov

BEOGRAD - Na Pravnom fakultetu u Beogradu povodom 100. rođendana profesorke Smilje Avramov, doajena Međunarodnog javnog prava, održan je svečani skup kojem su prisustvovali profesori tog fakulteta, predstavnici advokature, komore, ali i bivši i sadašnji studenti prava.

Dodik: Pravni fakultet u Banjaluci jedna od najvažnijih visokoškolskih ustanova

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Pravni fakultet u Banjaluci jedna od najvažnijih visokoškolskih ustanova u Srpskoj i da postoji ideja da se ovaj, kao i drugi fakulteti, što više internacionalizuju i privuku strane studente.

Banjalučki studenti najbolji u državi u simuliranom suđenju iz krivičnog prava

BANJALUKA - Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci i polaznici Pravne klinike za ljudska prava pobjednici su na 6. državnom takmičenju u simuliranom suđenju iz oblasti krivičnog prava.

Kanjski pobjednik takmičenja u besjedništvu

BANJALUKA - Igor Kanjski, student druge godine prava, najbolji je orator i ukupni pobjednik takmičenja u besjedništvu, koje je 13. put zaredom organizovano u utorak naveče u prepunom amfiteatru Pravnog fakulteta u Banjaluci.

Najčitanije