Pravo

Društvene mreže zadaju glavobolju CIK-u

SARAJEVO, BANJALUKA - Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) već je počela da rješava prigovore u vezi s plaćenim oglašavanjem, međutim u ovom trenutku najveći problem im predstavljaju društvene mreže, s ozbirom na to da s njima nemaju zvaničan kanal komunikacije i trenutno praktično je nemoguće utvrditi da li je neki politički subjekt platio oglašavanje koje je zabranjeno prije zvaničnog početka kampanje, odnosno 15. oktobra.

Erdoan: Odluka o Aja Sofiji suvereno pravo Turske

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan odbacio je svjetsku osudu odluke Ankare da Aja Sofiju pretvori u džamiju uz poruku kako je to bilo suvereno pravo Turske.

Promovisana knjiga "Dajem sebi za pravo" Anđelke Milićević

Zbirka pjesama autorke Anđelke Milićević "Dajem sebi za pravo" promovisana je u Šamcu, a pjesnikinja je poručila da svi treba više da pomažu jedni drugima i da se vole jer samo ljubav i podrška omogućava napredak.

"Mjere protiv pandemije prijetnja po ljudska i politička prava"

STOKHOLM - Mjere koje su uvedene protiv pandemije virusa korona predstavljaju prijetnju po ljudska i politička prava, a to se odnosi i na demokratske države, upozorilo je danas u otvorenom pismu više od 500 potpisnika, među kojima su i dobitnici Nobelove nagrade.

Da li je nepronalaženje seksualnog partnera invaliditet

Ako ne možete da nađete dečka ili djevojku, prema novim mjerilima Svjetske zdravstvene organizacije, imate invaliditet. I neplodnost se smatra invaliditetom, što je u skladu s novim Barmiovim smjernicama.

"Prekršena joj prava": Megan na sudu dočekalo neprijatno iznenađenje

Londonski Visoki sud u petak je odbacio dio tužbe protiv tabloida za kršenje privatnosti koju je iznijela Megan, britanska vojvotkinja od Saseksa.

Rasprava o Pribeovom izvještaju 20. novembra

SARAJEVO - Konferencija i javna rasprava "Pravo na pravdu", posvećena vladavini prava u BiH, u sklopu priprema za objavljivanje izvještaja o stanju u ovoj oblasti njemačkog nezavisnog pravnog eksperta Rajnharda Pribea, kojeg je angažovala Evropska komisija, biće održana 20. novembra u Sarajevu, saznaju "Nezavisne".

Obilježen 100. rođendan profesorke Smilje Avramov

BEOGRAD - Na Pravnom fakultetu u Beogradu povodom 100. rođendana profesorke Smilje Avramov, doajena Međunarodnog javnog prava, održan je svečani skup kojem su prisustvovali profesori tog fakulteta, predstavnici advokature, komore, ali i bivši i sadašnji studenti prava.

Advokati: Floskulom koja ne postoji nigdje u svijetu protiv Srba

BEOGRAD - Udruženi zločinački poduhvat zbog koga je osuđen i general Ratko Mladić, floskula je koja je postala tipična za praksu Haškog tribunala, a pravni stručnjaci objašnjavaju da se koristi da bi se neko lakše osudio i to bez direktnih dokaza, pišu "Večernje novosti".

Banjalučki studenti najbolji u državi u simuliranom suđenju iz krivičnog prava

BANJALUKA - Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci i polaznici Pravne klinike za ljudska prava pobjednici su na 6. državnom takmičenju u simuliranom suđenju iz oblasti krivičnog prava.

Najčitanije