Pravobranilaštvo BiH

Pravobranilaštvo BiH upozorava: Sistemska diskriminacija odnosi milione

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina prošle godine pred sudovima u BiH izgubila je sporove u vrijednosti od 11,1 milion KM i to isključivo zbog sistemskih problema koje ne želi da riješi, zbog čega se bez ikakve potrebe na presuđene iznose plaćaju troškovi postupka i nepotrebne kamate.

Pravobranilaštvo RS dobilo spor protiv UIO BiH u vrijednosti od 706.066 KM

BANJALUKA - Pravobranilaštvo Republike Srpske, koje je zastupalo Ministarstvo finansija Srpske, dobilo je pred Okružnim privrednim sudom u Banjaluci spor u vrijednosti od 706.066 KM protiv Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Pravobranilaštvo: Srpska će dobiti novac od UIO BiH

BANJALUKA - To što je Sud BiH odbacio našu žalbu ne znači da Republika Srpska neće naplatiti 28 miliona maraka od Uprave za indirektno oporezivanje BiH, kažu u republičkom Pravobranilaštvu.

Naknade sudijama i tužiocima idu na (van)sudsko poravnanje

BANJALUKA - Savjet ministara BiH na današnjoj sjednici trebalo bi da zaduži Pravobranilaštvo BiH i Ministarstvo finansija i trezora BiH da kada stignu tužbe sudija i tužilaca za naknade za topli obrok, prevoz, smještaj i odvojen život idu na sudsko i vansudsko poravnanje.

Zakočeno imenovanje bošnjačkog pravobranioca

SARAJEVO - Iako je posljednji konkurs za tročlano Pravobranilaštvo BiH proveden i završen još prije pola godine, Vijeće ministara BiH još nije imenovalo kandidate koji su imali najviše bodova, budući da se, "iz nekih razloga", koči imenovanje bošnjačkog kandidata.

Dodik: Narod će se izjasniti da li želi u NATO

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upozorio je da je NATO politička organizacija koja se miješa u unutrašnje stvari BiH i dodao da se u Srpskoj sve više razmišlja o tome da se narod što skorije izjasni da li je za ulazak u NATO, kako bi se "ta priča završila" što se tiče Republike Srpske.

NATO pozdravio odluku Ustavnog suda BiH

SARAJEVO - NATO štab u Sarajevu pozdravio je odluku Ustavnog suda BiH o odbacivanju apelacije Pravobranilaštva Republike Srpske o vojnoj imovini, uz napomenu da ona nije dovoljna za aktiviranje Akcionog plana za članstvo (MAP).

Govedarica: Otimanje teritorije RS posljedica ranijih odluka

BANJALUKA - Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica ocijenio je za da odluka Ustavnog suda BiH da odbije apelaciju Republike Srpske u vezi sa vojnim objektom "Veliki Žep" kod Han Pijeska, predstavlja otimanje teritorije Srpske, ali i, nažalost, posljedicu ranijih odluka.

Izgubljene parnice koštale BiH 2,46 miliona KM

BANJALUKA - Iz budžeta institucija BiH u prvom kvartalu ove godine isplaćeno je 2,46 miliona KM na osnovu pravosnažnih sudskih presuda koje su posljedica neodgovornih poteza funkcionera i činovnika, što je za 700.000 KM više nego u istom periodu prošle godine, piše "Glas Srpske".

Radulj: Pravobranilaštvo neprimjereno vrši pritisak zbog vojne imovine

BANNJALUKA - Zamjenik direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske Srđan Radulj rekao je da je u dopisima koje je Uprava dobijala od Pravobranilaštva BiH u vezi sa perspektivnom vojnom imovinom u Han Pijesku kontinuirano naglašavano da nesprovođenje presude Suda BiH predstavlja krivično djelo, čime je vršen neprimjeren pritisak.

Najčitanije